Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ben een man van 70 jaar. Weeg 100 kg bij een lengte van 1,92 m Diabetisch 2. Bloeddrukverlagende medicijnen en metformine. Niet-roker en zeer matig alcohol.

Ik heb na jarenlange problemen, uiteindelijk 2 weken geleden, ingreep laten doen voor carpaaltunnelsyndroom. Ik heb echter, nu nog meer pijn dan voorheen. De chirurg, zegt dat dit komt doordat de zenuw heel lang klem gezeten heeft.

Wat is uw mening daarover. Is dit normaal?

Groet,

N.

*****

Beste N,

Pijn na deze operatie is redelijk normaal. Vaak zit het verband te strak, of de mitella te laag.

‘s-Nachts kunt u een carpal tunnel brace gebruiken. Daarmee wordt de hand enigszins naar achteren gebogen. Hetzelfde bereikt u met verband, daarover een gebogen lepel en daarna weer verband. Nooit te strak.

Na een maand moet er duidelijk verbetering zijn, maar 100% kan veel langer duren.

Krijgt u ook last van uw andere hand, begin dan met de brace. Vaak is dat genoeg om van de klachten af te komen, soms in combinatie met een cortison spuit.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website