Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn naam is H, ik ben 78 jaar oud, 1.67 meter lang en weeg 74 kilo. Ik rook niet en drink slechts matig. Al meer dan twee jaar kamp ik met nierproblemen, waarvoor ik onder behandeling sta bij een gespecialiseerd arts, die nu ook mijn andere aandoeningen behandelt.

Een aantal weken geleden kreeg ik last van hevige jeuk in de knieholte van mijn rechterbeen. De huid begon te vervellen, vergelijkbaar met na zonnebrand. Vaseline bracht enige verlichting. De jeuk is inmiddels verdwenen, maar volgens mijn arts heb ik een huidontsteking. Hij heeft mij Clindamycine voorgeschreven.

Na de eerste inname kreeg ik echter ernstige maagpijn, gevolgd door pijn in mijn slokdarm. Ik voelde alles wat ik at of dronk via mijn rug naar beneden trekken. Vanochtend had ik na het ontbijt hevige pijn in mijn borst en rug. Dit voelde anders dan een hartaanval, eerder alsof ik in brand stond.

Na een bezoek aan de dokter moest ik direct stoppen met de Clindamycine. Hij heeft me Clproflex, Garzym en Tumax voorgeschreven, elk twee keer per dag één tablet (de dosering is mij onbekend).

Ik ben nu enigszins verward en zou graag uw advies willen over wat te doen.

Met vriendelijke groet,

H.

******

Beste H,

U hebt kennelijk een harde reactie op de Clindamycine gehad. Hoop dat het met de Cipraflex beter gaat, hoewel orale antibiotica in uw geval wat te veel van het goede lijkt. Of er een infectie is geweest, kan ik niet beoordelen. In het lab is daaromtrent niets te zien.

Gebruikt u anticoagulantia (bloedverdunners)?

Uw nieren zijn inderdaad niet in al te beste conditie. Is die speciale arts een nefroloog (nierspecialist)? Let wel op uw bloeddruk en suiker. Beiden zijn slecht voor uw nieren.

Wat Garzym is, weet ik niet. De tumax kunt u stoppen, als de maag-darmklachten over zijn.

Drink veel water.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website