Maarten Vasbinder is een gepensioneerd huisarts (wel nog een BIG-inschrijving), een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Graag uw advies. Ik ben 82 jaar, 84 kg, 189 cm. Gebruik al lang Wafarin, verder geen medicijnen. Geen roken en alcohol. Vorig jaar een ecg laten doen in Ubon Rak, geen bijzonderheden, alleen een wat vergroot hart.

Ik houd me fit met oefeningen en fietsen, 3 maal per week een uur. Tot voor kort geen problemen. Maar sinds enkele weken krijg ik na de oefeningen de dag erna een licht pijn gevoel links in de borst. Geen pijn in de arm. Na een aantal uren verdwijnt die pijn. Tijdens het oefenen is alles normaal, geen vermoeidheid na een uurtje stevig doortrappen op de fiets.

Ik ben van plan opnieuw een ecg te laten doen in het Ubon Rak, maar is er nog iets anders waaraan te denken valt?

Groet,

K.

*****

Beste K,

Die pijn kan ook nog uit de rug komen. Dat kunnen ze in Ubon Rak wel beoordelen. De bloeddruk is oké.

Zwellen uw benen, dan is misschien een diureticum een goed idee.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website