Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben op dit ogenblik 85 jaren jong. Tot over een drietal jaren terug nam ik Asaflow als bloedverdunner. Ik nam eveneens Furosemide tegen been verdikking (oedeem). Over een tweetal jaren terug ben ik op aanraden van mijne huisarts in plaats Furosemide, Aldactone gaan gebruiken. Ook de medicijn Asaflow moest ik veranderen in Lixiana.

Na enige tijd werd ik aan mijn linkeroor praktisch volledig doof. Ook werd ik duizelig in mijn hoofd.

Nu is het mijn vraag: kan het zijn dat ik door het veranderen van die medicijnen dat ik aan mijn linkeroor hierdoor doof geworden ben? Komt mijn duizeligheid ook door het gebruik van die medicijnen?

Graag uw opinie dokter.

Groet,

V.

*****

Beste V,

Waarom uw medicatie ineens veranderd moest worden, is mij niet geheel duidelijk. Op zo’n jonge leeftijd wegen overigens de voordelen van bloedverdunners niet op tegen de nadelen. Dat is ook afhankelijk van uw voorgeschiedenis.

Wat de aldactone betreft, kan een te hoge kaliumspiegel duizeligheid en hartkloppingen veroorzaken. Furosemide kan juist voor een te lage kaliumspiegel zorgen.

Wat uw oor betreft, kunt het beste een KNO bezoeken. De plastabletten kunnen de duizeligheid veroorzaken, maar de doofheid heeft waarschijnlijk een andere oorzaak.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website