Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik heb diabetes type 2 en neem hiervoor dagelijks Metformine in. Ik heb voor een ocrhitis (ontsteking van de testes) Levoflaxacine antibiotica gekregen. Echter lees ik op de bijsluiter dat deze gevaarlijk kan zijn met diabetesmedicatie. Behoord Metformine ook tot de groep medicatie waarbij het af te raden is om Levofloxacine te nemen?

Groet,

P.

*****

Beste P,

Door de levofloxacine kan eerder een tekort aan bloedsuiker (hypoglycaemie) ontstaan. Heel groot is die kans niet, maar het kan. In de literatuur zijn enkele gevallen beschreven.

Zorg dus altijd iets zoets in de buurt te hebben. Het handigste is druivensuiker, maar dat kun je hier, voor zover ik weet, niet kopen in tabletvorm. Een blikje Red Bull is ook goed.

Levofloxacine is normaal gezien niet de eerste keuze bij orchitis. Meestal wordt doxycycline of azithromicine gegeven. Ceftraxione is ook goed. Als er een kweek gemaakt is, is het makkelijker raak te schieten.

Het kan enkele weken duren voordat de symptomen zijn verdwenen. Dus wel even geduld.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website