Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben 58 jaar sinds een 4-tal weken gebruik ik ter vervanging van carbasalaatcalcium 100 (sandoz) als bloedverdunner, aspirine Ascot 81. Maar heb kort daarna last gekregen van rode pukkelachtige uitslag welke zich steeds verplaats op de borst en lokaal op mijn armen. En bovendien krijg ik nog meer last van mijn maag met name s’avonds ( ik had al last van mijn maag, geen zuurbranden –onderzocht in Nederland zonder resultaat — maar nu is het erger geworden).

Ik gebruik daarnaast nog bloeddrukverlagende medicatie Anapril 5mg en Thyroxine 125 microgram voor de schildklieren.
Ik rook en heb enig overgewicht.

Zijn er alternatieven voor de bloedverdunner aangezien carbasalaatcalcium hier niet verkrijgbaar is?

Vriendelijke groet,

G.

******

Beste G,

Er zijn vele stollingsremmers op de markt. U zou Clopidrogel kunnen gaan slikken. Dat is wel veel duurder.

Waarom slikt u aspirine? Misschien kunt u zonder. Verder is het natuurlijk goed, om te weten, of de aspirine de oorzaak is van de rode pukkels. Stop het daarom een tijdje en kijk, of ze weggaan. Is dat zo en komen ze terug, als u weer begint, dan is er een indicatie dat u een allergische reactie vertoont.

De uitslag kan ook een gewone heat rash zijn. Zie daarvoor: /www.thailandblog.nl/gezondheid-2/zonne-allergie-en-heat-rash-of-prickly-heat-oorzaken-van-hevige-jeuk/

Carbaslaat bevat ook aspirine (acetylsalicylzuur), is alleen beter oplosbaar, waardoor er minder maagklachten zouden optreden.
Voor de maagklachten kunt u Omeprazol 20 nemen voor het ontbijt.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website