Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn schoonmoeder is zo doof als maar kan. Is er in UdonThani de mogelijkheid om je oren uit te laten spuiten wat in Nederland vrij gemakkelijk wordt gedaan bij de huisarts? Zijn deze mogelijkheden er ook in Udon het zij in een ziekenhuis of bij een dokter?

Mocht dit ook niet helpen zijn er dan mogelijkheden voor een gehoor apparaat aan te laten meten? We zijn in oktober – november weer in Udon zodat we met haar ergens naar toe kunnen om haar beter te laten horen.

Groet,

H.

******

Beste H,

Als uw schoonmoeder weer kan horen na het uitspuiten van de oren, heeft ze zeker geen gehoorapparaat nodig.

Dat uitspuiten kunt u zelf doen. Koop een 50 cc spuit, vul die met lauw water en probeer het maar. Niet te veel druk zetten.
De gehoorgang gaat van achteren naar voren en het beste is het water erin te spuiten, zoals je een biertje tapt. laat het water dus draaien in het oor. Handig is, om drie dagen van te voren enkele malen per dag te druppelen met lauwwarme slaolie, of welke eetbare olie dan ook. Het oor naar achteren trekken en enkele druppels er in doen. Geen motorolie, althans dat heb ik nooit geprobeerd.

Gehoorapparaten zijn hier natuurlijk te koop. Begin met iets heel goedkoops. Die zijn vaak beter dan al die dure apparaten.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website