Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Onze zoon J. en vriendin L. zijn nu al een paar weken in Thailand, en van armoe weer terug in Bangkok,. De bedoeling was dat ze nog 4 maanden hier zouden blijven. L. heeft veel pijn en is oververmoeid, ze hebben in het Bangkok hospital in Hua Hin haar laten onderzoeken. Ze blijkt een te laag vitamine D te hebben, maandag was dat 25 ng/ml en dinsdag al gezakt na 20 ng/ml.

Nu kennen in Thailand geen vitamine D injecties, want er is zon genoeg.

De vraag is weet iemand een hospital of privé-kliniek die wel vitamine D injectie geeft? Misschien wil huisarts Maarten haar advies geven, het zou jammer zijn als ze hun reis moeten afbreken en weer terug naar Nederland moeten.

Alvast bedankt voor de reactie

H.

******

Beste H.,

Als het vitamine D zo snel zakt in 24 uur, ga ik aan het laboratorium twijfelen. Overigens wordt het pas gevaarlijk beneden de 12ng/ml.
Ideale waarde ligt tussen 30-40.

Je kunt vitamine D pillen of capsules overigens gewoon bij de apotheek kopen: 1000 UI per dag. Boots en Watsons schijnen het te hebben
Ze kan ook in de zon gaan zitten, maar dan zonder zonnebrandolie, hetgeen ook weer zijn nadelen heeft. Sommige alternatieve klinieken hebben de injecties, heb ik gehoord.

Ook in bepaalde voeding zit veel vitamine D, zie: http://www.vitamine-info.nl/nieuwsartikel/article/10-vragen-over-zonnevitamine-d-beantwoord-188/

Als L. veel pijn heeft en erg vermoeid is, zou het best eens kunnen zijn, dat er meer aan de hand is. Misschien is er een onderliggende infectie, of een lever, darm nierprobleem. Heeft ze een darminfectie gehad? Zwangerschap zou ook nog kunnen.

Met vriendelijke groet,

Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website