Bananen een tropisch super-voedsel!

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Voeding
Tags:
20 augustus 2017

Ze zijn volop in Thailand te krijgen en spotgoedkoop. Eet er iedere dag twee en je bent gezond bezig want banaan is een tropisch super-voedsel, rijk aan vele voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen, fruitsuiker en vezels. Daarom werkt een banaan als een krachtige natuurlijke energie booster.

Volgens een studie, kunnen twee bananen je voorzien van genoeg energie voor 90 minuten intensief sporten. Dit is de reden waarom banaan het favoriete fruit is van een aantal toonaangevende atleten.

Bovendien, hebben bananen vele andere voordelen voor de gezondheid.

Depressie

Veel mensen die lijden aan een depressie ervaren een significante verbetering na het eten van bananen, volgens een studie uitgevoerd door MIND, zijn bananen rijk aan tryptofaan, die wordt omgezet in serotonine, een neurotransmitter die je helpt te ontspannen, je stemming te verbeteren en het kan je helpen een dip te overwinnen.

PMS

Bananen zijn een rijke bron van vitamine B6, die de mogelijkheid biedt om de bloedsuikerspiegel te reguleren en je humeur te verbeteren.

Bloedarmoede

Regelmatige consumptie van bananen kan je helpen bloedarmoede te bestrijden vanwege het hoge ijzergehalte. IJzer stimuleert de productie van rode bloedcellen en verhoogt daarmee ook de hemoglobineniveaus in het bloed.

Bloeddruk

Banaan is rijk aan kalium en bevat weinig natrium. Dat is de perfecte combinatie voor een gezonde bloeddruk. Daarom heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration de mogelijkheid om door het eten van bananen de bloeddruk te verlagen.

Brain Power

Een studie uitgevoerd bij 200 leerlingen van een Twickenham school (Engeland) heeft aangetoond dat het eten van bananen de hersenen kan stimuleren. De deelnemers consumeerden bananen bij het ontbijt, tijdens pauzes en lunch en de resultaten toonden aan dat deze vrucht hun leervermogen verbeterde.

Kramp

Bananen bevatten ook magnesium. Als je ‘s nachts last hebt van kramp in je benen kan dat duiden op een magnesium tekort. Dus iedere dag een banaan en je bent binnenkort wellicht van die kramp af.

Constipatie

Bananen zitten vol met vezels, die een regelmatige stoelgang kunnen stimuleren en constipatie kunnen verlichten.

Maagzuur

Bananen hebben natuurlijke eigenschappen om de aanmaak van het maagzuur te remmen. Dat helpt tegen brandend maagzuur. Slechts één banaan kan direct de brandend maagzuur symptomen kalmeren.

Muggenbeten

Neem de binnenkant van een bananenschil en wrijf het in op het getroffen gebied. Het zal de zwelling en irritatie verminderen in slechts een paar minuten.

Temperatuur controle

In Thailand en vele andere culturen over de hele wereld, worden bananen gebruikt om de temperatuur bij zwangere vrouwen te verlagen als gevolg van hun natuurlijke koelingseffect.

Tot slot

Vergeleken met een appel, bevat banaan:

 • Vier keer meer proteïne.
 • Tweemaal meer koolhydraten.
 • Drie keer meer fosfor.
 • Vijf keer meer vitamine A en ijzer.
 • Tweemaal meer andere belangrijke vitaminen en mineralen.

Video: Gezondheidsvoordelen van bananen

Bekijk hier de video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=O5wRCbhbbuQ[/embedyt]

6 reacties op “Bananen een tropisch super-voedsel!”

 1. Jacques zegt op

  Ik ben niet zo gauw onder de indruk van voedselreclame, maar hier sta ik honderd procent achter. Zelf eet ik meerdere bananen per dag en als voormalig marathonloper en thans wat minder vanwege de leeftijd en de temperatuur in Thailand doe ik er nog steeds mijn voordeel mee. Het loopt zo heerlijk weg en voorziet je van de benodigde energie om een tien kilometerloopje vol te houden. Dus gaan voor die banaan beste mensen.

 2. Rick zegt op

  Ook ik ben een fervent banaan consumeerder en sporter, en ik wist dat deze vrucht zo gezond is. En dan zijn de praktische kanten van deze vrucht nog niet eens belicht. Een banaan is namelijk goed verpakt, makkelijk te openen (zonder je handen of de vrucht te bevuilen) , en je ziet ook heel goed of deze rijp is om te eten.

  Op je gezondheid,

  Rick de Bies.

 3. Sjaak S zegt op

  Een leuk artikel!

  Mijn vrouw zegt altijd dat bananen super gezond zijn en dat haar vader deze ook iedere dag eet. Dus hebben we ook iedere dag bananen op tafel. Een van de eerste dingen die ik ‘s ochtends eet en tussendoor wanneer ik trek heb. En mijn vrouw kijkt ook of ik ze eet…. 🙂
  Wat ik ook lekker vind zijn de gebakken bananen, pisang goreng. Ik heb in Hua Hin een aardige medeblog lezer leren kennen, Bert met zijn Indonesische vrouw Yuri, die telkens gebakken banaan kocht voor ons, wanneer wij aan de computer bezig waren!

 4. Pieter zegt op

  Dus de raad: “one apple a day keep the doctor away’ komt op losse schroeven te staan.
  De slogan moet worden: Yes we have (no) bananas, bananas we have today.

 5. FonTok zegt op

  Met deze simpele tip houdt je bananen langer vers. Omhul de bovenkant van een tros bananen met een boterhamzakje of een ander (natuurlijk het liefst plasticvrij) materiaal. De luchtdichte afsluiting zorgt ervoor dat je bananen dagen langer goed blijven. Overigens worden trossen bananen in sommige winkels al met een plastic omhulsel op de bovenkant geleverd. In dat geval kun je het plastic gewoon laten zitten.

 6. Hendrik zegt op

  So a banane a day keep the Doctor away


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website