(sarawuth wannasathit / Shutterstock.com)

Thais zijn verslaafd aan wegwerpplastic. Elk jaar worden alleen al 70 miljard plastic zakken verbruikt. Samen met China, Indonesië, de Filippijnen en Vietnam is Thailand een van de vijf Aziatische landen die volgens de Ocean Conservancy-organisatie verantwoordelijk zijn voor meer dan de helft van de acht miljoen ton plastic afval dat elk jaar in de oceanen terechtkomt.

Op 1 januari 2020 lanceerde Thailand zijn anti-plastic campagne, waarbij 75 warenhuizen, gemakswinkels en andere bedrijven met meer dan 24.500 verkooppunten in het hele land betrokken zijn. De retail in thailand wil helpen het verbruik van plastic afval en plastic zakken te verminderen.

Ook in het straatbeeld in Thailand zie je steeds meer initiatieven om het (plastic) afval te scheiden. Het zijn kleine stapjes die er toe moeten bijdragen dat men wat doet aan de plastic vervuiling.

Een park in Bangkok (Sorakrai Tangnoi / Shutterstock.com)

 

( Ladapha Ngaosangtam / Shutterstock.com)

 

(rivermartin / Shutterstock.com)

 

(Aimdeemeesuk / Shutterstock.com)

 

(AOME1812 / Shutterstock.com)

 

(Diego Fiore / Shutterstock.com)

6 reacties op “Thailand foto v/d dag: Afvalscheiding en het plastic probleem”

 1. Caspar zegt op

  Maar er komt verandering in sommige landen in azie!!! Boyan Slat zorgt dat alles uit de rivieren wordt gehaald.
  Zie hier geen aandacht voor deze Jongeman uit Nederland ???
  https://www.youtube.com/watch?v=KyZArQMFhQ4

 2. Caspar zegt op

  Sorry !!!! Ik heb mijn pols een bezeerd bij mijn vechtsport en toen kon ik mijn huiswerk niet maken.55555

  • Oke, beterschap met je pols.

 3. Klaas zegt op

  Boyan Slat probeert de plastic stroom richting open zee in te perken.
  Maar zolang de dictators niet genoeg, onder de tafel, krijgen toegestoken, krijgt hij weinig medewerking.
  Helaas.

 4. peter zegt op

  Naar wat ik begrijp, is dat er elk jaar 5 miljoen ton (aantal wat ik tegen was gekomen) plastic in de oceanen wordt gedumpt en vervolgens gaan anderen het weer uit vissen. Logisch toch?!

  Ik begreep dat er 5 eilanden van plastic, ter grootte van Texas ronddrijven in de oceanen, vnl de grote oceaan, waar het zich concentreert door stromingen.
  De stromingen worden ook weer beïnvloed door deze massa’s en derhalve het totale eco systeem.
  Dan vraag ik me af, waar zijn we mee bezig. En meer, wie zijn degene die het dumpen? 5000000 TON is niet echt een beetje.

  Docu’s van China, welke oud plastic importeerde en arme Chinezen gebruikt om te scheiden, als het goed is zijn ze gestopt, Zo ook In Thailand en nog meerder landen.

  Thailand heeft nu een plastic verwerking gebaseerd op pyrolyse van plastic, moeten dus nu wel “grondstof” hebben. Er zou zo een brandstof (?)gewonnen kunnen worden. Moet nog rendabel blijken, heeft overigens hier in TB gestaan. Is eigenlijk ontstaan doordat gewone mens dit deed, zie de vele YT filmpjes.
  PET kan gerecycled worden. In Nederland hebben/hadden we zo’n fabriek, maar moet keihard op boxen tegen nieuwe PET bottles, zijn eigenlijk goedkoper. En daar ga je dan, de fabrikant gebruikt de nieuwe. Tja, als er al 1 cent/fles verschil inzit, levert dat voor de PET gebruiker op een miljoen flessen toch weer een winst op van 10000 euro.
  Dan maar afbreken? Er schijnen bacteriën, enzymen te zijn , welke het afbreken. Gevolg meer CO2.
  Of ook pyrolyse, maar dat schijnt nogal wat haken en ogen mee te brengen. Echter techniek knalt voorwaarts, dus misschien nu wel goed te doen.
  India, dacht ik, maakt nu “stenen” van recycled polyethyleen, ok goed.

  Een nieuw probleem duikt de kop op, kleren. Men maakt een absurd overschot aan kleding. Overschotten of resend kleding worden nu gedumpt in bv Chili in verlaten streken. Gloed nieuwe kleding per tonnen. Zag dat pak weg 3 weken gelee op internet. Ook Afrika zou een gewilde plaats zijn om te dumpen. Vreemd, nog niet in de zee?
  Zien we op een gegeven moment een leeuw in een outfit rond huppelen, net zoals er vele nautische dieren voorzien zijn van plastic onderdelen of zelfs gevuld zijn met plastic.

  Er is zelfs ook micro plastic, zoals de naam zegt zeer klein, welke je binnen kan krijgen in dranken, welke je dagelijks drinkt.
  Wat gebeurt er met het kleine organisme in zee, welke een groot deel van onze zuurstof produktie verzorgt? Wanneer deze worden “gevoed” door micro plastic? Ja , niet alleen de bomen zorgen er voor.

  Wist je dat zeemeeuwen foerageren bij glas verwerking bedrijven? Kapotte potjes met bv nog wat pindakaas. Ze eten het met glas en al op, dus sterven. Ze zijn echter beschermd.
  Het zijn niet mijn favoriete vogels, maar gun ze toch geen verschrikkelijke dood. Daarom was ik nu al mijn lege potjes voordat het naar de glasbak gaat. Zo leer je toch altijd weer van een docu.

  Zo kwam ik ook in een docu, waarbij werd onderzocht in hoe verre nautisch leven met name hun bewegingen, oceaan stromingen beïnvloeden. Eerst dacht ik nog, ja hoor, maar iets later toch van, ja daar zit een kern van waarheid in.
  En de stromingen zijn net zo belangrijk als de lucht welke je inhaleert.
  Het behoort bij het aard eco- systeem.

  Maar goed we gaan lekker verder en verkwanselen onze habitat. We schieten nu de een na de andere raket de ruimte in , om een miljonair een glimp te geven in de ruimte.
  Tja waarom zou je aan de CO2 uitstoot denken? Doet Nederland ook niet, stoppen het land vol met energie verslindende datacenters, 184 totaal nu al. Boeren weg, datacenter in de plaats.
  Energie/milieu akkoord niet halen natuurlijk.
  Wellicht plaatsen ze de datacenters beter in de Sahara, veel ruimte en genoeg zon voor solar power.

  SHELL heeft een procedé om brandstof te maken uit CO2, daarvan is er genoeg. H2 was nog het probleem en nog steeds, aangezien nu wordt gesteggeld om wie de eigenaar wordt van H2 producerende
  fabrieken (windmolens.en aanverwante installaties) overheid of SHELL, water of de drup?
  Voorlopig is SHELL vertrokken, ja ok hoofdkantoor, maar vlak niet uit dat ze alles verkopen in Nederland, hun hele installaties. Gerucht ging dat ze er in 2000 al eigenlijk over zaten te denken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website