De grijze spitsvogel (Artamus fuscus) is een zangvogel uit de familie Artamidae (spitsvogels). Deze soort komt voor van India en Sri Lanka tot aan Myanmar, zuidelijk China en Zuidoost-Azië.

De grijze spitsvogel is een vrij kleine, compacte en qua uiterlijk, een schattig vogeltje. De vogels zitten vaak dicht tegen elkaar als paartje of in grote groepen. Je kan ze in Thailand waarnemen in drogere open velden en zelfs in het centrum van enkele kleinere steden. De spitsvogel lijkt vooral te houden van hoge zendmasten en dergelijke, waar ze vaak nestelen. Als je in Thailand een grote mast ziet is de kans groot dat je ook deze vogel daar kunt spotten. Daarnaast hebben ze een voorkeur voor hoge palmbomen.

De vogel heeft een asgrijze bovenkant met een donkerdere kop en een smalle, bleke band op de staart. De onderkant is rozegrijs en de korte, zwarte staart is wit getipt. De vinkachtige snavel is zilverachtig. Tijdens de vlucht ziet de lange vleugel er aan de basis erg breed uit, waardoor hij een driehoekige omtrek heeft.

Hoewel ze zich voornamelijk voeden met insecten, hebben ze ook een voorkeur de nectar van bloemen van bomen zoals Erythrina.​


» Laat een reactie achter


Rating: 4.79/5. From 19 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website