Ziektekostenverzekering: veelgestelde vragen

Noot van de redactie: Dit artikel is eerder geplaatst op 22 September 2011. De informatie is echter nog steeds actueel met uitzondering van de genoemde premies. Ook is er op dit moment geen maandelijkse lezing in Pattaya. Zowel in Pattaya als Hua Hin zijn echter wel continue Nederlands sprekende medewerkers van www.verzekereninthailand.nl aanwezig.

Inmiddels zijn we ongeveer een half jaar met veel genoegen partner van Thailandblog.

Binnen ons kantoor is duidelijk te merken dat Thailandblog zich ontwikkeld heeft tot de meest gelezen Thailand-site. Niet alleen onder de Nederlanders, maar ook onder de Vlamingen. Die laatste groep heeft Thailandblog ook duidelijk ontdekt.

Bij deze de eerste Verzekereninthailand.nl nieuwsbrief die periodiek zal verschijnen. Ditmaal gewijd aan extra informatie met betrekking tot ziektekostenverzekeringen.

Een Europese of Thaise maatschappij?

Een veel voorkomende vraag is of een ziektekostenverzekering nu beter bij een Europese of bij een Thaise maatschappij afgesloten kan worden. Hierover kunnen we kort zijn: een Europese!!

Een goede ziektekostenverzekering uitkiezen is altijd maatwerk. Niet alleen leeftijd, maar ook reisgedrag, medische voorgeschiedenis en gezinssamenstelling spelen een rol. Ons eerste advies zal echter in bijna alle gevallen een Europese maatschappij zijn. Deze zijn namelijk beduidend beter op alle fronten. Minder tot geen standaard wachttijden en uitsluitingen, betere dekkingen tegen vergelijkbare premies enzovoorts. En het belangrijkste: ze betalen als het nodig is, terwijl Thaise maatschappijen vaak barrières op lijken te werpen.

Onderzoeken door Thaise maatschappijen:

En hiermee komen we bij een hekel onderwerp dat aansluit bij het vorige. Vrijwel alle Thaise maatschappijen sluiten pre-existing conditions (reeds bestaande aandoeningen) uit. Of deze nu zijn opgegeven bij de aanvraag of niet en of de klant hiervan nu op de hoogte was of niet. En zo kan het gebeuren dat een Thaise verzekeringsmaatschappij de klant vraagt om een noodzakelijke operatie eerst zelf te betalen zodat zij de tijd hebben om te onderzoeken of het niet om een reeds bestaande aandoening zou kunnen gaan. En hiermee gaan ze ver, tot in Nederland/België kunnen ze uw medische gegevens nog opvragen. Wees daarom altijd eerlijk en volledig bij het invullen van de medische vragenlijst op een aanvraagformulier.

Commercieel of medisch noodzakelijk

Er zijn uitstekende ziekenhuizen in Thailand. Maar helaas kunnen deze wel eens behoorlijk commercieel zijn ingesteld. De scheidslijn tussen medisch noodzakelijk of financieel gewenst voor het ziekenhuis is soms flinterdun. Als het gaat om aanbevolen dure onderzoeken zoals een kijkoperatie of een scan, is de schade nog wel te overzien. Maar wat als een ingrijpende operatie wordt aanbevolen?

Ga voor een second opinion als deze operatie niet urgent is!

Het is jammer dat de meeste verzekeringsplannen een second opinion niet vergoeden, want juist hiermee kunnen ze zelf veel geld besparen.

Verzekeren van uw Thaise partner

Vaak krijgen wij vragen over de mogelijkheden tot het verzekeren van de Thaise partner (en eventuele kinderen van die partner). Niet geheel onbelangrijk, want wie draait er in het algemeen op voor de kosten als de partner (of 1 van haar kinderen) een serieus probleem krijgt?

Bij Thaise maatschappijen was het altijd al mogelijk om Thaise partners te verzekeren, maar bij de Europese maatschappijen eigenlijk niet. Deze laatste bieden “expatverzekeringen” aan en een Thai die in Thailand woont, wordt uiteraard niet als expat beschouwd. Jammer, want zoals hierboven beschreven zijn de Europese maatschappijen echt beter.

We zijn dan ook blij dat we dit nu kunnen ondervangen doordat we van 2 maatschappijen (ACS-AMI en April International) toestemming hebben gekregen Thaise partners (en eventuele kinderen daarvan) mee te verzekeren met de expat.

ACS is nog niet zo bekend als April International, maar is eveneens een Franse maatschappij die tegen aantrekkelijke premies ruim dekkende plannen aanbiedt.

Onderstaand een overzicht van de premies voor het ASIA F1c Plan van ACS, alleen inpatient, limiet 500,000 $ per jaar:

 • 21-25 jaar          404 $
 • 26-30 jaar          441 $
 • 31-35 jaar          512 $
 • 36-40 jaar          570 $
 • 41-45 jaar          636 $
 • 46-50 jaar          705 $
 • 51-55 jaar       1,128 $
 • 56-60 jaar       1,269 $
 • 61-65 jaar       1,340 $
 • 66-70 jaar       1,474 $
 • 71-75 jaar       1,695 $
 • 1 kind                 200 $
 • 2 of meer           302 $

Het lidmaatschap per polis per jaar bedraagt 30 $.

Onnodig te vermelden dat deze verzekering, zeker op jongere leeftijd want dan is het verhoudingsgewijs heel voordelig, ook zeer interessant is voor mensen waar geen Thaise partner hoeft te worden meeverzekerd.
Is er geen mogelijkheid om de familie mee te laten liften op uw plan, dan zijn er uiteraard nog volop andere mogelijkheden om deze individueel te verzekeren bij Thaise maatschappijen.

Alleen voor inpatient verzekeren, of ook voor outpatient:

Bij vrijwel iedere maatschappij kan er een keuze worden gemaakt. Alleen verzekeren voor ziekenhuisopnames (inpatient), of ook de gewone doktersbezoeken en de daarbij voorgeschreven medicijnen meeverzekeren (outpatient). Het beste is het natuurlijk om voor zowel in- als outpatient te verzekeren. Maar ook hier geldt weer dat het kiezen van de juiste ziektekostenverzekering maatwerk is. Niet alleen persoonlijke omstandigheden, maar ook het beschikbare budget speelt hier een belangrijke rol. Daarnaast is de definitie van inpatient bij iedere maatschappij anders. Waar het bij de ene al inpatient wordt zodra de arts een bed toewijst (ook al is dat van korte duur) is bij de andere een verblijf van minimaal 6 uur noodzakelijk. Ook is het altijd van belang te kijken wat er allemaal in het inpatient (basis) pakket is opgenomen. Outpatient kankerbehandeling bijvoorbeeld kan behoorlijk in de papieren lopen, dus als dat al is meegenomen in het basispakket, kan dat de keuze weer vereenvoudigen.

Emergencycard:

Niet alleen een goede ziektekostenverzekering maar ook zeker weten dat u bij acuut medische nood, ook als u niet bij kennis bent, in het juiste ziekenhuis terecht komt?

Alleen al in Hua Hin hebben we vorig jaar een paar keer meegemaakt dat mensen na een ongeval in bewusteloze toestand naar het overheidsziekenhuis werden gebracht, waarbij het ook nog eens een paar dagen duurde voordat vrienden/familieleden werden gealarmeerd.

In samenwerking met het Bangkok Hospital, dat vestigingen heeft in de meeste steden waar veel buitenlanders wonen, hebben wij speciaal hiervoor een alarmeringssysteem opgezet.

U kunt bij ons contactpersonen laten registreren als u de ziektekostenverzekering via ons heeft afgesloten.
Vervolgens ontvangt u een pas, met aan de ene zijde het logo van het Bangkok Hospital en aan de andere zijde ons logo met een cliëntnummer en noodnummers. Is dan een keer de nood aan de man, dan zal men u bij het aantreffen van deze pas als het meezit direct naar het Bangkok Hospital vervoeren. Het Bangkok Hospital (of een eventueel ander ziekenhuis waar u heen wordt gebracht) kan vervolgens contact met ons opnemen. Hiervoor zijn wij 24 uur per dag beschikbaar. Wij verschaffen indien nodig de benodigde verzekeringsinformatie en waarschuwen de door u opgegeven contactpersonen.

Voor diegenen die een ander dan het Bangkok Hospital prefereren c.q. niet in het werkgebied van een Bangkok Hospital vestiging wonen, vernemen wij graag wat het voorkeur ziekenhuis in de woonplaats is. Hiervoor zijn er eenzijdig bedrukte kaarten beschikbaar.

Verzekeren in Thailand.nl in Pattaya

Vanuit ons kantoor in Hua Hin verzorgen wij verzekeringen voor in heel Thailand wonende Nederlandstaligen. De nadruk ligt hierbij sterk op ziektekostenverzekeringen omdat het juist bij deze gecompliceerde materie prettig is alles in de moederstaal uitgelegd te krijgen. En dat gaat prima met de huidige communicatiemiddelen vanuit ons kantoor in Hua Hin. Vanwege een sterk groeiend klantenbestand in de regio Pattaya zijn wij hier echter meerdere malen per maand aanwezig en dit zal in de toekomst steeds verder worden uitgebreid.

In Pattaya is er iedere eerste zondag van de maand een lezing over ziektekostenverzekeringen in “Hof van Holland”, Khao Talao Road ongeveer 200 meter van de Sukhumvit aan de rechterkant. Aanvang 15.00 uur.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

49 reacties op “Ziektekostenverzekering: veelgestelde vragen deel 1”

 1. J.G.W. Goris zegt op

  Geachte Lezer,

  Mijn Naam is Jos Goris en ben 43 jaar oud en woon al 10 jaar in Thailand , ik ben nu nog altijd verzekerd in Nederland bij CZ Zorgverzekeraar, maar de prijs wordt mij nu toch iets te hoog , daarom zou ik graag wat meer willen weten over die twee Franse ziektekosten verzekeringen die U aanbied???

  En misschien wil ik mijn zoon van 8 jaar meeverzekeren als de prijs OK is !!!

  Met vriendelijke Groet,

  J.G.W. Goris te Pattaya .

  • Ton zegt op

   Jos,

   Hoe kun je in Nederland verzekerd zijn als je in Thailand woont? Ben je nog altijd in Nederland ingeschreven?

   Mvg,

   Ton

   • Joshua. zegt op

    Beste Ton,

    Ik ben in Nederland bij CZ Zorgverzekering al vanaf mijn geboorte , daarom hebben ze mij een buitenland verzekering aangeboden omdat ze mij erniet uit konden gooien.
    Ik ben mijn hele leven particulier verzekerd geweest bij hun dus , daarom was dit allemaal mogelijk voor mij , maar deze buitenland verzekering kost op dit moment voor mij ( 43 jaar ) 428,00 euro per maand met alle extra’s die ik erbij heb!!!!!
    En Neen , ik ben niet meer in Nederland ingeschreven , Ik heb mij in 2002 uitlaten schrijven toen ik hier ben komen wonen, en iedere Nederlander die ik destijds hier sprak , vroeg mij of ik gek was , omdat ik nu meer voor mijn ziektekostenverzekering moet betalen en dat ik ieder jaar 2% van mijn AOW verlies , maar dat zijn in mijn ogen allemaal zielige mannetjes die hun eigen boontjes nog niet kunnen doppen als ze in een goedkoop land als Thailand wonen!!!!!!!
    Maar gelukkig gaat de Nederlandse staat hier iets aandoen , dus het zal heel rustig gaan worden in Pattaya , als al die dallesdekkers weer terug moeten naar Nederland.

    • @joshua: dat is een wel heel fors bedrag op die leeftijd. In- en outpatient verzekeren in Thailand bij een goede (in dit geval Duitse) maatschappij is ook mogelijk voor een basispremie van 132 euro per maand. Na je 50ste basispremie + 10 %, na je 65ste basispremie + 50 %.
     Alleen inpatient (andere maatschappij) is al mogelijk voor 48 euro per maand.
     Bij een Nederlandse zorgverzekeraar blijven en daar een buitenlandpolis afsluiten is eigenlijk alleen maar verstandig voor diegenen die vanwege reeds bestaande aandoeningen geconfronteerd worden met fikse uitsluitingen op de particuliere markt.

     • A.Zoeteweij zegt op

      Sir:
      Ik ben 73 jaar oud woon 8 jaar in Thailand niet verzekerd ben uitgeschreven jaar 2004
      uit Nederland ben ongetrouwd en geen kinderen.
      Graag zou ik info willen hebben van inpatient verzekeringen.
      Bij voorbaat mijn dank.
      A.Zoeteweij Pitsanulok.

      • Is het mogelijk een e-mail te sturen naar info@verzekereninthailand.nl? Dan kan ik meer informatie sturen.
       En voor alle 70 plussers: tot voor kort was de leeftijd van 74 eigenlijk de uiterste leeftijd waarop kon worden ingestapt, sinds kort is er echter een nieuwe verzekering waar tot 80 jarige leeftijd kan worden ingestapt.

 2. @Jos: Alleen kijkend naar het tarief, is dat 636 + 200 + 30 = 866 USD per jaar voor beiden (ongeveer 620 euro). Als je een mailtje stuurt naar info@verzekereninthailand.nl, stuur ik per omgaande alle informatie.
  Met vriendelijke groet,
  Matthieu

 3. Willy Vanbellingen (vl) zegt op

  Wij (mijn echtgenote (geboortedaum 00/00/1067) + dochter (geboortedatum 03/08/2006) + mijzelf (geboortedatum 04/11/1947) wonen sedert 11/12/2007 in Pattaya. Vewrmoedelijk in de loop van de maand oktober e.k. verhuizen wij, na de verkoop van onze woning, definitief naar Chiang Mai.
  Mijn echtgenote en dochter hebben reeds hospitalisatieverzekering bij Thaise maatschappij. Hun gezamelijke jaarpremie bedraagt +/- 20,000 Baht.
  Tot nu toe beschik ik nog steeds niet over een ziekteverzekering.

  Na het lezen van uw bericht van vandaag handelend over veelgestelde vragen deel 1 betreffende ziektekostenverzekering vind ik uw aanbieding wel interessant.
  Daarom zou ik evenals Jos Goris meer willen weten over die twee Franse ziektekosten verzekeringen ?

  Dank bij voorbaat,

  Willy (nu nog) te Pattaya.

  • @Willy, graag even een e-mail naar info@verzekereninthailand.nl zodat we informatie kunnen uitwisselen. Ik zou dan ook graag weten bij welke Thaise maatschappij vrouw en dochter nu zitten en eventueel in welk plan.

  • marco zegt op

   Willy, je billen dicht knijpen! 4 jaar zonder verzekering wonen in Thailand…..Echt levensgevaarlijk en niet slim! Geef je een raad: Vandaag nog verzekeren!!!

   • Fluminis zegt op

    Levengevaarlijk…overdrijven is een kunst. Ik woon hier al 10 jaar onverzekerd en er zijn nog veel meer mensen die ontnederlands zijn (is vast geen goed woord) en niet in ernstige paniek schieten als je niet verzekerd bent. (Vergis je niet ik ben sinds 3 maanden toevallig wel verzekerd).

    Natuurlijk is jezelf en gezin verzekeren verstandig maar als je slechts 1 maal per 3-4 jaar voor wat uitslag of een spierpijntje naar het ziekenhuis hoeft scheelt het je behoorlijk in de kosten. Uiteraard schiet je er bij in als er echt iets ernstigs is en je geopereerd en lange tijd opgenomen moet worden.

    Keuze is aan de persoon zelf.

    • math zegt op

     Moderator: niet op elkaar reageren maar inhoudelijk op de posting a.u.b. anders is het chatten en dat is niet toegestaan.

 4. Beste lezers omwille van privacy enz. lijkt het me handiger om bij vragen die een persoonlijke situatie betreffen even een e-mailtje te sturen aan: info@verzekereninthailand.nl Dan kun je rechtstreeks met Matthieu communiceren.

 5. marco zegt op

  Ik wou dat iedereen eens besefte die voor lange tijd met vakantie is in Thailand of zelfs woont, hoe belangrijk het is om heel goed verzekerd te zijn. Men weet niet welke ellende men op de hals haalt wanneer men niet goed verzekerd is!!! Helaas moet ik ieder jaar weer constateren dat hier heel nonchalant mee wordt omgegaan met alle risico’s van dien!
  Het is te triest voor woorden om te horen dat mensen die je persoonlijk kent, zich niet verzekeren en als ze dan goed ziek zijn gewoon weg niet goed geholpen worden of zelfs de deur gewezen krijgen. En terecht!

  • l.lagemaat zegt op

   Voor een onverzekerd familielid is na een motorongeluk met schedelbasis- en overige
   fracturen een rekening van 2.054.347 Bath of omgerekend € 52675,= betaald aan het
   ziekenhuis over de periode juni t/m augustus 2012.

   groet,

   Lodewijk

   • l.lagemaat zegt op

    Aanvulling:Deze was buiten haar schuld aangereden;de veroorzaker is doorgereden en
    de politie betaald 10.000 Bath tip voor verdere informatie.

    groet,

    Lodewijk

 6. Henk B zegt op

  Beste Mahieu, is de premie maandelijks te voldoen. of eenmalig per jaar. en naar welk adres mail ik jou,

  • @Henk, Ja, de verzekering uit het voorbeeld kan maandelijks worden betaald zonder meerkosten.

 7. marco zegt op

  @ Henk B. Goed lezen Henk, mathieu zelf en Khun Peter hebben het mailadres opgeschreven!!! Even naar boven scrollen

 8. colin de jong zegt op

  Ik ben nu ook verzekerd met mijn vrouw en 2 kids voor slechts 2083 dollar en een uitstekende dekking die ik niet bij de Bupa had. Daar was ik maar verzekerd voor 70.000 baht per operatie, en nu voor een veel lagere premie een veel hogere dekking.Ik heb het F1 plan van ACS Asia en ben erg blij met deze fantastische verzekering en advies van AA Hua Hin. Mijn grote dank voor hun uitstekende service en proffesionele voorlichting.Zeer aan te bevelen.Elke eerste zondag van de maand nu op 2 oktober is er alweer de 5e voorlichtingsmiddag in Bar Hof van Holland in Pattaya wat telkens zeer goed wordt bezocht.

 9. Paul zegt op

  Ben al jaren met vrouw en kinderen via AA Hua Hin verzekerd (ziektekosten, auto, motorbike, brand / inboedel) en ben zeer tevreden over de professionele service en klantvriendelijkheid van deze verzekeringsagent.
  Soms is het prettig om gebruik te kunnen maken van de kennis en serieuze aanpak van medelanders hier in Thailand, maar zeker als het om zulke belangrijke zaken gaat als verzekeringen.

 10. Chang Noi zegt op

  Ik heb altijd al een expat verzekering in NL, niet goedkoop maar keert altijd netjes en gelijk uit. En indien nodig behoef ik niet eens zelf eerst te betalen. Hoewel men daarbij wel moet oppassen bij de soms toch wel zeer commerciële Thaise ziekenhuizen. Ik heb naamlijk het idee dat het ziekenhuis waar ik ooit 2 dagen ben opgenomen geweest aanzienlijk over-gedeclareerd heeft bij mijn verzekering.

  En mijn expat-verzekering neemt ook zonder enig probleem mijn Thaise partner, als je maar betaald. Doch heb ik er voor gekozen om haar te verzekeren via de betere polissen van BUPA, maar zonder OUT-patient omdat de kosten daarvan zo hoog zijn dat je beter zelf het risico kan nemen dat je OTP kosten moet betalen.

  Met verzekeren moet je calculeren wat het “afkopen van het risico” je waard is. En wat voor een risico je zelf kunt bekostigen.

  Chang Noi

 11. Jan zegt op

  Hallo,

  Ik ben 46 j. en zou wat meer informatie willen ontvangen in verband ziekteverzekering ACS , ik lees dat de eerste zondag van de maand in Pattaya is?
  Vorig jaar had ik bupa, ben daar met gestopt.
  Maar in pattaya je loop toch altijd risico, verkeer is zo druk, je weet maar nooit.
  veels thais lappen verkeers regels als deze wel bestaan aan hun laars.

  • @Jan: neem s.v.p. even contact met ons op via info@verzekereninthailand.nl of via huahinaa@hotmail.com.

 12. @Tjamuk: Laat ik bij het begin beginnen.
  Je noemt hier de maatschappijen VGZ en ONVZ. Dit zijn Nederlandse zorgverzekeraars. Het Nederlandse systeem is 1 van de beste ter wereld, dus daar verzekerd zijn betekent dat je zonder meer goed zit. Echter, in principe geldt dat mensen die in Nederland zijn uitgeschreven niet in de Nederlandse basisverzekering kunnen blijven.
  ONVZ biedt echter wel de mogelijkheid een aparte buitenlandpolis afte sluiten indien men daar de basisverzekering al heeft lopen. Dit moet dus geregeld worden alvorens uit te schrijven uit Nederland. Is die buitenlandpolis eenmaal afgesloten, dan kan men zich alsnog uitschrijven.
  Voor iedereen die al uitgeschreven is, is dit dus geen optie meer. Daarnaast worden de premies van de buitenlandpolis van ONVZ hoog bij het ouder worden zodat het lang niet voor iedereen haalbare kaart is.

  In Nederland hebben de maatschappijen voor wat betreft de basisverzekering acceptatieplicht. Daar maakt het dus niet uit of iemand al reeds bestaande aandoeningen heeft. De maatschappijen waarbij je hier in Thailand verzekeringen af kunt sluiten (zowel Thaise als Europese), hebben geen acceptatieplicht. Dit betekent dus altijd een medische vragenlijst invullen waarna een maatschappij met een uitsluiting kan komen.
  Eenmaal aangenomen biedt een aantal plannen gegarandeerd levenslange vernieuwbaarheid, andere stoppen op een bepaalde leeftijd. Het is dus zaak om hier vooraf goed naar te kijken.

  Voor wat betreft de betalingsgarantie: Ziekenhuizen worden hier geconfronteerd met pasjes van honderden, wellicht duizenden verzekeringsmaatschappijen van over heel de wereld. Een verzekeringspasje alleen is, anders dan we in Nederland gewend zijn, voor een ziekenhuis dan ook nooit genoeg. Het aanvragen van de betalingsgarantie kost altijd tijd. Eerst moet het ziekenhuis de informatie klaarmaken die de maatschappij nodig heeft, daarna moet de maatschappij het verzoek beoordelen en goedkeuren. Dat is bij alle maatschappijen zo, Europees, Nederlands of Thais, dit is nooit 5 minuten werk.

  En dan de slotvraag: ben ik het ermee eens dat de genoemde Nederlandse maatschappijen het beste zijn? Ze zijn zonder meer uitstekend! Maar helaas voor velen geen optie. VGZ kan alleen indien nog ingeschreven in Nederland, ONVZ met haar buitenlandpolis is voor velen te kostbaar. Maar gelukkig zijn er goede alternatieven.

 13. Tom Teuben zegt op

  natuurlijk dien je je te verzekeren; alleen al voor je gemoedsrust. Let wel op de voorwaarden. Een Thaise maatschappij kan je royeren na ziekenhuisopname. Ze zullen de zaak nog wel netjes afwikkelen en betalen, maar daarna moet je gaan shoppen. Een andere verzekeraar vinden na een royement valt niet mee en als het lukt zit je met een gigantische premie-toeslag. Dus verzeker je bij een Europeesche mij; liefst een NEDERLANDSE. Zelf ben ik bij de OOM in Den Haag verzekerd. Heb een paar ziekenhuis-opnames gehad (Bangkok-Pattaya) en alles wordt rechstreeks door de OOM betaald.
  PRIMA

 14. Ben Hutten zegt op

  Beste Tjamjuk,

  Als ik het goed begrijp heb jij bij VGZ een buitenlandziektekostenverzekering afgesloten. Heb zelf daar ook mijn zorgverzekering, maar ik kan op de site van het VGZ niets daarover vinden. Kun je mij daar wat meer uitleg overgegeven. Had dit in een reaktie van Matthieu ook over het VGZ gelezen. Omdat ik mijn twijfels daarover had, heb ik hem net een e-mail gestuurd. Ik hoop dat het waar is, zou eventueel een hele zorg minder zijn. Hoop nog iets van je te horen, alvast mijn dank,
  Met vriendelijke groet,
  Ben

  • @ Tjamjuk en Ben: Mijn kennis kan achterhaald zijn, maar zover bij mij bekend heeft het VGZ geen extra af te sluiten buitenlandpolis zoals ONVZ die wel kent. Ik ga er dan ook vanuit dat Tjamjuk nog gewoon staat ingeschreven in de GBA in Nederland.

   • @Tjamuk: Zo zie je maar weer, sinds mijn vertrek uit Nederland is er dus het e.e.a. veranderd bij VGZ. Toen ik vertrok bestond de mogelijkheid nog niet.
    Ik heb net de website bekeken en ik kan daar informatie vinden over de vergoedingen en een aanvraagformulier. Helaas niet de brochure zelf. Als ik naar het aanvraagformulier kijk, valt echter 1 ding me op. Daar staat:

    BELANGRIJK:
    Lees eerst deze toelichting, alvorens u het formulier invult.
    VGZ Universeel compleet is een verzekering speciaal voor collectief verzekerden tot 65 jaar die geen recht hebben op de VGZ Zorgverzekering of het sociale ver –
    zekeringspakket van het woonland. Dit formulier is dus alléén voor personen woonachtig in het buitenland, die geen inkomen uit loondienst, uitkering of pensioen
    uit Nederland ontvangen.

    Wellicht staat het in de brochure anders beschreven, maar het lijkt dus of “Universeel compleet” een eindleeftijd van 65 heeft???

  • Ben Hutten zegt op

   Beste Tjamuk,

   Dank je, aan jouw uitleg heb ik inderdaad wat. Heb het inmiddels op de site van het VGZ gevonden. als ik het goed gelezen heb, kom je voor die verzekering boven de 65 niet meer in aanmerking(aanvraagkormulier). Ben nu 67, en heb wat medische problemen. Voor Matthieu lijkt die leeftijdsgrens van 65 jaar ook niet duidelijk te zijn, las ik.
   Weet jij hoe de vork nu werkelijk aan de steel zit? Alvast mijn dank,
   Groetjes,
   Ben

   • Ben Hutten zegt op

    Beste Tjamuk,

    Nogmaals dank voor jouw reaktie. Ik ga nu zelf contact opnemen met het VGZ. Als het voor die prijs kan, zonder allerlei uitsluitingen voor bestaande kwalen, lijkt dit voor mij financieel gezien een haalbare oplossing. Dus nog maar even afwachten op de uiteindelijk beslissing op papier van het VGZ. Ik weet dat het heel wat inspanning en kennis vereist om ook de kleine lettertje in een polis te kunnen lezen. Ik hoop dat het allemaal zo simpel is als het lijkt, enigszins wetende van alle voorwaarden en premies van andere maatschappijen. Ik gun het je van harte dat het je het met het VGZ voor elkaar krijgt.
    Veel sukses, en hoop nog eens het eindresultaat van je te vernemen,
    Groetjes,
    Ben Hutten

    • Ben Hutten zegt op

     BesteTjamuk,

     Wederom dank voor jouw informatie. Ik ga met het VGZ aan de slag en laat wel iets van mij horen op dit blog. Kan wel even duren verwacht ik,
     Groetjes,
     Ben

    • Ben Hutten zegt op

     Beste Tjamuk,

     Ik ben inmiddels erg benieuwd naar het resultaat van jouw aanvraag voor een buitenland zorgverzekering bij het VGZ ( VGZ universeel compleet ). Ik zou het erg graag van je willen horen. Heb vandaag pas telefonisch contact gehad met het VGZ. De telefoniste was niet bepaald op de hoogte van deze verzekering. Wat zij wel kon nazien was: Er is geen leeftijdsgrens voor acceptatie. Ik heb gevraagd de nodige informatie en aanvraagformulier op te sturen, die zal ik inzien en het aanvraagformulier opsturen. Ben erg benieuwd naar het resultaat. Nogmaals: Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen tot nu toe.
     Met vriendelijke groet,
     Ben Hutten

 15. ferdinand zegt op

  Beste Matthieu en Tjamuk

  Jullie reakties en uitleg met belangstelling gelezen. ook ik zie bij VGZ niets over een buitenlandverzekering.
  Kan je volgens jullie info nu terwijl je nog in Nederland bent ingeschreven als 65 jarige met bestaande kwalen, over laten schrijven naar de basisverzekering van de VGZ en dan over een of twee jaar bij definitief vertrek naar Thailand, bij hen de polis om laten zetten naar een buitenalndpolis ondanks de bestaande ziektegeschiedenis ?
  Dank voor elke info. En waar kan ik informatie vinden over de VGZ buitenlandverzekering ?

 16. ferdinand zegt op

  Beste Matthieu
  Al verschillende malen getracht je een email met vragen te zenden. Echter via de automatische reaktiemogelijkheid op je genoemde pagina (www.verzekerenin thailand.nl) lukt me dat niet. Krijg hem elke keer terug met de opmerking “runtime error”met een engelstalige toelichting waar ik niks van begrijp.
  Neem aan dat jullie een rechtstreeks emailadres hebben buiten je paguna om. Kun je dat geven.
  Bedankt

  • @ Ferdinand: Met excuses daarvoor. Het kan ook via huahinaa@hotmail.com

 17. Martin zegt op

  Matthieu zegt: “Deze zijn namelijk beduidend beter op alle fronten. Minder tot geen standaard wachttijden en uitsluitingen, betere dekkingen tegen vergelijkbare premies enzovoorts”.

  Was dat maar waar dat “minder tot geen uitsluitingen”. Ik heb zo’n beetje alle verzekering maatschappijen benaderd maar werkelijk overal werd mijn voorgeschiedenis (bypass operatie in 2004) uitgesloten, en was verzekeren niet mogelijk. Hierdoor ben ik gedwongen om 4 maanden per jaar in Nederland te verblijven.
  mvrgr. Martin, Hua Hin.

  • @ Martin: Klein nuance verschil. Ik heb het over standaard uitsluitingen (dus zoals vermeld in de algemene voorwaarden). Thaise maatschappijen hanteren altijd hele waslijsten met standaard uitsluitingen, waar Europese deze minder hebben.

   Een bypass in het verleden zal helaas vaak een uitsluiting tot gevolg hebben…

   • Martin zegt op

    Hi Matthieu,
    Het was niet als kritiek bedoeld hoor! Maar ik ben weken bezig geweest met allerhande maatschappijen te benaderen, en overal werd ik afgewezen. Hieruit blijkt maar weer dat als je ouder wordt en iets mankeerd, dan ben je de klos! Achmea (waar ik altijd al verzekerd ben), bood mij een expat verzekering aan voor 790 Euro per maand! Niet op te brengen dus.
    mvrgr. Martin.

    • Niet zo opgepakt hoor Martin. Wat je beschrijft is inderdaad een probleem voor veel hier wonende buitenlanders. In Nederland zijn we eraan gewend dat de zorgverzekeraars acceptatieplicht hebben, hier is dat helaas niet zo. Iedere maatschappij zal een verhoogd risico dan ook niet klakkeloos accepteren. Uiteraard kun je hier wel een goede verzekering afsluiten (maar met een uitsluiting), maar je zal een aardig spaarpotje achter de hand moeten houden voor het geval je iets gebeurt dat is uitgesloten.

 18. Dutch zegt op

  Ik was in 2005 nog bij de Amersfoortse verzekerd en woonde toen al 7 jaar in het buitenland.(Thailand).Bij het veranderen van de wet in 1-1-2006 kreeg ik een aanbod om over te gaan op hun nieuwe buitenlandpolis (premei 836 euro/mnd persoon en dat liep op tot 1625 euro op m’n 80steLet op per persoon dus!
  Het was duidelijk dat ze mij er wettelijk niet uit konden gooien maar er eigenlijk totaal geen interesse meer in hadden.Op dit moment valt er op hun website niets meer over een buitenland polis te vinden.
  Handig gebruik gemaakt van slordigheden van de wetgever,om de “oudjes” er uit te wippen.
  Ben daarna overgestapt op healthcareinternational en nu sedert een jaar (via Matthieu) bij April mobilite.

  NB:In 2006 was er nog weinig aanbod van buitenlandverzekeringen en ik heb toen maanden (in redelijke paniek) onverzekerd rond geneusd teneinde iets te vinden.

 19. Pujai zegt op

  Ik raad iedereen ten sterkste aan om, uitgaande van je huidige leeftijd, de te betalen premie op 85+ eens goed door te rekenen. Je hebt niet alleen te maken met een forse verhoging als je in een nieuwe leeftijdscategorie terecht komt maar ook de jaarlijkse verhogingen (waar geen maatschappij het over heeft!) hakken er fors in. Ik heb bijvoorbeeld mijn verzekering bij OOM doorgerekend met een jaarlijkse cumulatieve verhoging van 7% en kom dan op 85+ uit op een premie van ruim 2000 Euro per maand. Op 90-jarige leeftijd kom je dan al snel uit op 2500+ Euro per maand! Eigen risico 1000 Euro per jaar.
  Ik heb dit telefonisch doorgesproken met OOM en ze konden niets anders dan mij op alle punten gelijk geven. Let wel, 7% premieverhoging per jaar is conservatief en gezien de recente ontwikkelingen op deze markt is 10%+ realistischer. Dan wordt het plaatje nog grimmiger.
  Bij verzekeringsmaatschappijen is van echte transparantie geen sprake en in de meeste gevallen worden de premies op hoge leeftijd onbetaalbaar, zodat de verzekerde moet afhaken. Ook Matthieu was het overigens op dit punt met mij eens….

 20. a.witzen zegt op

  hi,
  een vraagje, ik ga maandje vanuit nederland met thaise vriendin op vacantie in thailand. is het nodig haar ook te verzekeren? en kan ik dat in nederland doen? graag ook per e-mail antwoord.
  groetjes
  anton

 21. Hans Bos zegt op

  Een gepensioneerde journalist die nu lekker op het strand zit? je zou beter moeten weten, want ik kom zelden of nooit op het strand. Prevent skin cancer, wear a hat, stellen de overheden in Australië.
  Je hebt overigens gelijk waar het de redelijke prijs betreft voor de buitenlandverzekering van Univé. Een groot deel van de discussie over dit punt is al eens eerder gevoerd, maar menigeen wil blijkbaar zelf het wiel uitvinden. Ik wens de betrokkenen veel wijsheid en vooral geluk…

 22. Ben Hutten zegt op

  Beste Tjamuk,
  Vandaag de nodige informatie voor de VGZ Universeel compleet en Universeel aanvullend ontvangen met het aanmeldingsformulier. Het aanmeldingsformulier is precies hetzelfde als op de website van VGZ staat. In de toelichting bovenaan van het aanmeldingsformulier staat duidelijk vermeld, ik herhaal het in het kort: speciaal voor collectief verzekerde tot 65 jaar enz. Dus als ik het goed begrijp: Kom je boven de 65 jaar niet meer in aanmerking voor deze verzekering. Dit was Matthieu ook al opgevallen in een eerdere reaktie van hem. Verder staat er ook duidelijk: die geen geen inkomen uit loondienst, uitkering of pensioen vanuit Nederland ontvangen. Ik had al mijn twijfels maar die zijn nu alleen maar groter geworden. Hopelijk kun jij die twijfels bij mij wegnemen?? Jij schrijft ook in een reaktie van jou aan Matthieu: 19-9-2012, Bij mij op het aanvraagformulier staat dat verhaaltje pertinent niet. Ik bedoel dus dat wat in de toelichting op het aanvraagformulier staat, leeftijdsgrens enz. Ik vraag mij af welk aanmeldingsformulier jij dan ontvangen hebt?? Jij schrijft ook: Ik ken verschillende mensen die in Thailand wonen en zich op hoge leeftijd ingeschreven hebben bij het VGZ. Weet jij hoe die dat dan gedaan hebben? Mogelijk zijn die niet uitgeschreven in Nederland? Ik heb je ook al eens geschreven dat ik erg twijfel aan de deskundigheid van de telefonistes van VGZ. Die ik aan de telefoon gehad heb was beslist niet deskundig. Wat ik wel zeker weet is dat ik mijn huis net verkocht heb. Ik hoop dat ik dat binnenkort ook over de buitenlandzorgverzekering van het VGZ kan schrijven. Ik hoor wel van je, Gr.Ben Hutten

  • Ben Hutten zegt op

   Beste Tjamuk,
   Ik heb nog steeds mijn twijfels, daarom heb ik net op de site van het VGZ gekeken. Het aanvraagformulier met het nummer F0150-201201 is een aanvraagformulier “voor VGZ zorgverzekering voor Nederland.” Wat ik heb heeft geen barcode maar wel nummer F0172-201110 Äanmeldingsformulier VGZ Universeel compleet.(voor buitenland) Hierin staat heel duidelijk de leeftijdsgrens tot 65 jaar enz. (zie toelichting op het formulier). Jij schrijft: Achter op het “vergoedingsformulier”staan de premies vermeld in een tabel, de onderste regel vanaf 60 jaar, premie vanaf Euro 325,00, maar dat hoort weer bij VGZ Universeel compleet (buitenland) en niet bij het aanvraagformulier VGZ zorgverzekering Nederland. Kijk toch zelf maar eens op de site van het VGZ. Volgens mij hebben ze niet mij maar jou het verkeerde aanvraagformulier en informatie toegestuurd.
   Groeten, Ben

 23. robert de groot zegt op

  Mijn naam is robert ben 57 jaar woon in maart 8 jaar in Thailand en al die tijd verzekerd bij BUPA. Ik heb Epilepsie en uiteraard uitgesloten, na ongeval schouder niet door aanval is die inmiddels al uitgesloten wat met schouder te maken heeft. BUPA is snel met uitsluiten wanneer dit gebeurt wanneer je al jaren verzekerd bent en je krijgt een probleem.
  Ik betaal elke maand 11.000 baht voor medicijnen voor mijn Epilepsie, is VGZ in Nederland voor mij een goed alternatief ik weet de premie niet maar sluiten ze ook uit net als BUPA doet in het begin maar ook later als je problemen krijgt.

  Vriendelijk dank.

  Robert.

 24. Ben Hutten zegt op

  Beste Tjamuk,

  Het is alweer 6 maanden geleden sinds ons laatste Thailandblogcontact. Ik ben erg benieuwd of je nog vorderingen gemaakt hebt met een buitenlandzorgverzekering bij het VGZ? Ik ben er door omstandigheden niet verder aan toe gekomen. Ga nu de draad weer oppakken. Ik hoor eventueel wel van je,

  Groetjes,

  Ben Hutten

 25. Hugo zegt op

  Hugo is mijn naam en woon in Sisaket , is er soms info van Belgen of Nederlanders die in de buurt wonen en ervaring hebben met gezondheids verzekerings kantoren alhier sisaket of Ubon.adressen zijn welkom,
  Groetjes
  Hugo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website