Tokio is ‘s werelds duurste stad voor expats en Karachi het goedkoopst, dat blijkt uit de Worldwide Cost of Living Survey 2012 van Mercer. Expats betalen in de Japanse hoofdstad het meest voor levensonderhoud. Luanda in Angola staat op twee.

Vrijwel alle Europese steden dalen op de lijst. Moskou is de duurste Europese stad, op plaats 4. Daarna volgen Genève en Zurich (5 en 6).

Bangkok op 81

De Thaise hoofdstad Bangkok (81) blijkt met nog steeds aantrekkelijk te zijn voor expats, zeker in vergelijking met andere Aziatische steden.

Tokyo is zowel wereldwijd als in Azië de duurste stad. Osaka staat op nummer 3, gevolgd door Singapore (6) en Hong Kong (9). Verder zijn Nagoya in Japan (10), Shanghai (16), Beijing (17) en Seoul (22) de kosten voor levensonderhoud relatief hoog.

Jakarta in Indonesië is iets duurder dan Bangkok. Expats die nog goedkoper willen wonen moeten uitwijken naar India, New Delhi (113) en Mumbai (114) deze plaatsen zijn flink gedaald. Kuala Lumpur (102), Hanoi (136) en Karachi (214) zijn mogelijke opties voor Aziatische expats die voor echt goedkoop gaan.

Het onderzoek van Mercer omvat 214 steden verspreid over vijf continenten. De relatieve kosten van meer dan 200 indicatoren zijn gemeten. Het gaat hier om huisvesting, vervoer, eten en drinken, kleding, huishoudelijke artikelen en amusement. De kosten van de huisvesting is vaak de grootste kostenpost voor expats en speelt daarom een belangrijke rol bij het bepalen van de rangschikking. Mercer’s onderzoek naar de kosten van levensonderhoud voor expats, geldt als ‘s werelds meest uitgebreide onderzoek op dit gebied.

Meer informatie over het onderzoek: Worldwide Cost of Living Survey 2012

Bron: Mercer


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Tokio duurste stad voor expats, Bangkok goedkoop”

  1. Cu Chulain zegt op

    Het lijkt meer op een tijdverblijf van gepensioneerden en rijken om de stad uit te zoeken, daar waar het goedkoopst leven is. De doorsnee werknemer is door financiën en baan toch echt meestal aan minder prettige steden gekluisterd. Gezien de snelheid waarmee uitkeringen en social voorzieningen worden afgebroken in Nederland, denk ik dat het aantal gepensioneerde Nederlanders in Thailand, de komende decennia wel zal afnemen. Wie van de huidige generatie werkenden, op een paar uitzonderingen na, kan met vervroegd pensioen gaan of heeft een tweede woning? Voor de meeste werknemers is het werken tot 67, en wat nog meer komt, en het is al moeilijk genoeg de huur op te brengen aan het einde van de maand, laat staan een tweeede woning. Lijkt mij wel leuk, als je als gepensioneerde, van stad naar stad kunt hoppen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website