De rechtbank in Zeeland-West-Brabant heeft besloten dat Nederland belasting mag heffen over de AOW-uitkering van iemand die in Thailand woont. Maar het oorlogspensioen wordt niet meegenomen in de extra belastingaanslag door een succesvol beroep op het vertrouwensbeginsel.

Ondanks het verdrag tussen Nederland en Thailand om dubbele belasting te voorkomen, zijn er geen speciale regels voor AOW-uitkeringen. De Nederlandse wet staat toe dat AOW-uitkeringen in Nederland belastbaar zijn, en de inspecteur mocht daarom een extra belastingaanslag opleggen.

Bron en volledig artikel: https://www.taxlive.nl/nl/documenten/vn-vandaag/aow-uitkering-van-inwoner-thailand-ter-heffing-toegewezen-aan-nederland/

2 reacties op “Rechter: AOW-uitkering Nederlander woonachtig in Thailand, mag door Nederland belast worden”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  Dat de AOW in NL belast is is conform de adviezen die hier zijn geplaatst door Lammert de Haan. Dat de Inspecteur mocht navorderen is mijns inziens eveneens correct.

  Interessant is de motivering (8.3 en 8.4) van de Rechtbank om de vergrijpboetes te laten vallen. Klaarblijkelijk heeft de Dienst een rommeltje gemaakt van de adreswijziging van belanghebbende; er is zelfs eens excuus voor aangeboden.

  • Edward zegt op

   Dat was ik die met succes
   Geprocedeerd heb
   Vertrouwensbeginsel met succes toegepast
   Vergrijpboetes afgewezen vanwege
   Het verzenden van verkeerd adres


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website