Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft besloten dat vanaf maandag 13 juli a.s. de consulaire afdeling van de Nederlandse ambassade in Bangkok weer voor alle diensten zal worden geopend.

Zie voor een volledig overzicht van producten en diensten de wonen en werken in Thailand pagina. U kunt bij de ambassade terecht nadat u een afspraak heeft gemaakt via het online-afsprakensysteem.

Reisdocumenten

Reisdocumenten (paspoorten en laissez-passers) kunnen weer op de gebruikelijke wijze worden aangevraagd.

Schengenvisum

Per 1 juli is een nieuw Europees grensbeleid geldig, waarbij de inwoners van 15 landen waaronder Thailand, weer toegang krijgen tot Europa. Dit vervangt het eerdere, algehele inreisverbod dat geldig was vanaf medio maart. Visumaanvragen kunnen weer worden ingediend bij de externe dienstverlener VFS.

MVV

MVV kan weer op de gebruikelijke wijze worden aangevraagd. Maak online een afspraak bij de ambassade.

Inburgeringsexamen

Inburgeringsexamen  kan weer worden afgenomen.

Legalisaties

Alle legalisaties worden weer regulier afgegeven.

Consulaire verklaringen

Alle consulaire verklaringen worden weer regulier afgegeven. Let op; voor de verklaring over de burgerlijke staat in Thailand alsmede de verklaring van woonplaats in Thailand geldt een nieuwe procedure. Deze zijn alleen digitaal aan te vragen.

DigiD

DigiD-activeringscode wordt weer regulier verstrekt.

Voorzorgsmaatregelen COVID-19

U wordt verzocht niet naar de ambassade te komen wanneer u koorts of andere griepachtige verschijnselen heeft. Bij aankomst wordt uw temperatuur gemeten en als deze 37,5 graden Celsius of hoger is, krijgt u geen toegang en wordt u verzocht een nieuwe afspraak te maken. De publieke ruimte van de ambassade is aangepast en er zijn mogelijkheden om uw handen te desinfecteren. Gedurende het hele bezoek dient u een mondmasker te dragen.

2 reacties op “NL ambassade Bangkok hervat consulaire dienstverlening op 13 juli”

 1. Mike zegt op

  Prima, maar de Thaise overheid laat geen enkele nederlander binnen als je niet getrouwd ben met een Thai en zelfs dan moet je door 12 hoepels springen. Misschien eens ietsje harder zijn en geen thai toelaten tot wij er ook weer in mogen ?

  EU slappe hap.

  • Rob V. zegt op

   Het is niet de EU die de maatregelen (voor wie de grens dicht of open) bepaald. De lidstaten bepalen dat zelf maar de EU brengt de leden wel samen om de tafel in een poging 1 lijn te trekken. Dat lukt niet echt, zie hoe België de gezamenlijke lijn meteen overboord heeft gegooid en voorlopig toch geen Thai binnen laat (wat België dwingt tot grenscontroles met de buren want zo Thai kunnen wel via NL, F enzovoorts inreizen…).

   Persoonlijk acht ik ‘ik doe mijn grens niet open als jij dat ook niet doet!’ nogal infantiel.
   1) Kijk eerst eens naar de redenen (waar zijn er brandhaarden, risico’s? In Thailand is het vuur zo goed als geheel gedoofd maar nog niet overal in Europa)
   2) Soms moet je de eerste stap doen, in een perfecte wereld doe je allebei een stap op hetzelfde moment maar als de ander op rationele of irrationele reden dat niet doet.. waarom niet zelf het goede voorbeeld geven? Dat kan de ander overtuigen, aan het denken zetten. Een stapje terug indien het duidelijk eenrichtingsverkeer is kan altijd nog, niet?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website