Op de Facebookpagina van de Belgische ambassade kwam ik de afgelopen twee weken berichten tegen, die gingen over een afscheidstournee van de Belgische ambassadeur Philippe Kridelka.

Naar aanleiding daarvan nam ik contact op met de ambassade om te informeren of dit betekende, dat de ambassadeur uit Thailand vertrekt en er een nieuw benoemde ambassadeur zal aantreden.

Ik kreeg het volgend bericht van Mevrouw Ampe, de PA van de ambassadeur:

“Ambassadeur Philippe Kridelka verlaat op 7 augustus Thailand richting New York, waar hij zijn post als ambassadeur van ons land bij de Verenigde Naties zal opnemen. Ambassadeur Kridelka zal Thailand, Cambodja, Myanmar en Laos missen, en ook alle vrienden die hij de voorbije drieënhalf jaar heeft mogen ontmoeten. 

De Ambassadeur wenst zijn opvolgster, Ambassadeur Sibille de Cartier veel geluk en succes met haar nieuwe opdracht. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met de ploeg van de ambassade en samen met u allemaal, hard zal werken aan de verdere versterking van de relaties tussen onze landen.”

Sybille de Cartier

Mevrouw Sybille de Cartier komt uit Egypte, waar zij sinds 2016 als ambassadeur voor België diende, terwijl ook Soedan tot haar ambtsgebied behoorde Zij is getrouwd en heeft twee kinderen.

De nieuwe Belgische ambassadeur in Thailand studeerde politieke wetenschappen en buitenlandse relaties voordat zij 18 jaar geleden aan haar diplomatieke loopbaan begon.

Sybille de Cartier diende in Rwanda, Kenia, Oostenrijk en dus Egypte en Soedan voordat zij in Thailand als ambassadeur zal aantreden.

2 reacties op “Nieuwe ambassadeur van België in Bangkok”

 1. Rob V. zegt op

  De Thai Enquirer had vorige week een afscheids-interview met de ambassadeur. Er zullen met de nieuwe ambassadeur vast ook wel kennismaking volgen in de diverse media.

  https://www.thaienquirer.com/15946/an-exit-interview-with-belgian-ambassador-philippe-kridelka/

 2. RonnyLatYa zegt op

  In zijn toespraak ter gelegenheid van 21 jul liet hij dit al weten

  Ik had het hier gepost in het 21 juli artikel van Gringo ,maar misschien heeft ook niemand het gelezen

  Hier opnieuw dezelfde posting

  https://www.facebook.com/BelgiumInThailand/videos/600064900648794/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website