Je zou het een bejaardentehuis kunnen noemen, maar die naam dekt niet helemaal de lading want de bewoners mogen er maximaal 12 maanden blijven. Niet dat ze daarna het eeuwige voor het tijdelijke hebben verruild, maar omdat het Long Lake Hillside Resort in Pattaya een long-stay accommodatie is.

Deze maand gaat het bungalowpark met 36 villa’s die ruimte bieden aan 50 senioren open, 10 minuten rijden vanaf het centrum van Pattaya. Initiatiefnemer en directeur is Pensiri Panyarachun. Zij constateerde dat er een grote vraag is naar hoog-kwalitatieve bejaardentehuizen voor Thais die langer leven dankzij een gezonde levensstijl en medische vooruitgang.

‘Vrienden van me kregen een opdracht in het buitenland of elders in het land maar ze konden niet gaan omdat ze zorgen maakten over hun ouders of grootouders. Ze vertrouwden het niet om hen achter te laten in een of ander homestay project en sommigen konden geen ander goed onderkomen vinden.’

Pensiri zegt dat bejaardenaccommodaties aan populariteit winnen; sommige Thai beginnen te accepteren dat ze hun oudere familieleden er voor hun een tijdje naar toe kunnen sturen. Niet dat de jongeren niet voor hun ouderen willen zorgen, maar soms willen de ouderen zelf wel eens met leeftijdsgenoten omgaan en dingen doen als schilderen en lezen, sightseeing, gymnastiek en mediteren.

Een bestaand vakantiepark bood de oplossing. De eigenaar wilde het wel voor 12 jaar verhuren. De locatie leek ideaal: niet te ver vanaf Bangkok en Suvarnabhumi en veel toeristische attracties in de buurt. Na enige bouwkundige aanpassingen aan de bungalows is het zover.

Het resort is bedoeld voor zowel Thaise als buitenlandse senioren. In het park treffen ze een bibliotheek aan, spelhal en bioscoop; de bewoners kunnen lessen koken, schilderen (foto homepagina), handvaardigheid en tuinieren volgen, elke dag begint met ochtendgymnastiek en er worden tours georganiseerd. Familieleden kunnen desgewenst op het park in de buurt logeren.

Aan dat alles hangt een prijskaartje van 45.000 tot 50.000 baht per maand en met 24 uurs verzorging 120.000 baht per maand.

(Bron: Bangkok Post)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Long Lake Hillside Resort: exclusief ‘bejaardentehuis’ voor tijdelijk verblijf”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Hans van Mourik zegt.
  Wat ik hier leest, vind ik het wel aan de prijzige kant.
  Aan dat alles hangt een prijskaartje van 45.000 tot 50.000 baht per maand en met 24 uurs verzorging 120.000 baht per maand
  Volgens mij is dat voor bijna niemand op te brengen.
  Dan is het hier in Hangdong (Changmai) wel stukken goedkoper.
  http://www.mckean.or.th/
  Ben daar persoonlijk wezen vragen in 2015.
  En de prijs voor versorging inc. eten smorgens ontbijt westers smiddags en savonds naar keuze westers of Thais.
  Prijs 32000 th.bath p.m.
  24 uur verzorging (dementen of hersensbloeding) 45000 bath p.m
  1x in de week gaan ze de stad in.
  Hans van Mourik


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website