Met ingang van maandag 14 november 2016 zal de consulaire afdeling in Bangkok met een online afsprakensysteem gaan werken.

Voor aanvragen van reisdocumenten, consulaire verklaringen, DigiD, legalisaties (van een handtekening) en MVV’s dient vanaf genoemde datum een afspraak te worden gemaakt. Zonder afspraak kunnen zij je niet helpen.

Het online afsprakensysteem is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken inmiddels op alle overige posten wereldwijd geïmplementeerd en de ervaringen zijn goed.

Volgens de ambassade biedt het afsprakensysteem een stukje extra service. Via het track en trace systeem kan je namelijk online de status van je visum- en paspoortaanvraag volgen. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Openingstijden consulaire afdeling

Maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 11.00 (voor paspoorten, consulaire verklaringen etc.). en maandag tot en met woensdag 13.30 en 15.00 (MVV/ visa) en donderdagen tussen 13.30-15.00 eveneens voor paspoorten, consulaire verklaringen etc.

8 reacties op “Consulaire afdeling NL ambassade komt met online afsprakensysteem”

 1. koos zegt op

  Op zich heel positief dat je een afspraak kan maken.
  Maar wat als je te laat komt op deze afspraak?
  Ik moet vliegen naar Bangkok wat vertraging kan opleveren.
  Dan uiteraard nog wachten voor een taxi en dan nog eens het verkeer.
  Veel onzekerheden en dan word het erg moeilijk om een tijd te kiezen.
  Of 2 uur te vroeg of 2 uur te laat.
  Ik had het de laatste keer met een visa aanvragen voor mijn vrouw 1 uur te laat.
  Was bij VFS trouwens geen probleem we werden gewoon geholpen.

  • alexander zegt op

   En wanneer de ambassade dicht is wordt NIET duidelijk vermeld op de website. Ik raad je aan altijd eerst even te bellen een dag van tevoren.

   De laatste keer dat ik “geholpen” werd was dit door een ongeduldige dame met een sterk haags accent, en haar houding irriteerde mij mateloos.

   Als de Ambassade dit PR bericht naar thailandblog.nl heeft gestuurd vind ik dat overigens wél een goede actie, maar het lijkt me sterk.

 2. Carlos zegt op

  Een tal jaren geleden had men ook een afspraken regeling ingevoerd,misschien
  Weten dat een aantal mensen nog, en na korte tijd weer afgeschaft,het werkte niet,
  Waarom zou het nu wel werken.
  Voor een stempeltje op een levensbewijs een afspraak maken, is dat niet wat L te veel.

 3. Renévan zegt op

  Ik ben over een paar weken op een maandag in Bangkok en wil dan ook naar de ambassade voor twee dingen, legalisatie (van een handtekening) en voor Digid. Je kan maar één afspraak tegelijk maken. De afspraak voor legalisatie kan op maandag alleen voor 9 uur terwijl ze open zijn tot 11 uur. En bij een afspraak voor Digid krijg ik te zien dat er geen afspraak nodig is. ik zie dus wel hoe het loopt.

 4. Carlos zegt op

  Zie dat de ambassade vanaf 22 dec tot in het nieuwe jaar gesloten is voor consulaire zaken,
  Ze volgen de thaise feestdagen, zou ik ook doen, feestdag in het weekend,dan de dag er na vrij,
  Maar nu valt mij op dat ze tweede paasdagen tweede kerstdag ook dicht zijn,
  Is dat niet het cafetaria model waar rutte het altijd over heeft.
  Wat denken mij mede thailand blogger daarvan.

 5. michel zegt op

  kan je dan nu rechtstreeks bij de ambassade een afspraak maken weer want voor visum van mijn vrouw moest ik de laatste jaren eerst geld storten op een bankrekening bij de gele bank dan 1 of 2 dagen wachten en dan bij dat tussen bedrijf een afspraak maken

  • Rob V. zegt op

   Dat rechtstreeks een afspraak maken kon altijd al, al moest je soms op je strepen gaan staan. Je kon toen of via VFS (de bank betaling enzo) een afspraak maken of via de mail. Sinds er een VAC (visum aanvraag centrum, visa application centre) is was dat bankgebeuren er al niet meer. Je kon sinds dien nu OF bij de VAC langs gaan en daar betalen OF direct via e-mail bij de ambassade.

   Die laatste, het mailen oor een afspraak zal deze maand dan vervangen worden voor een afspraak via de tool/kalender op de website van de ambassade.

   • michel zegt op

    dat is mooi om te weten dat is alweer een keer uit sparen om naar zo bank te rijden en de kosten voor vfs wat je moest betalen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website