Full Moon Party

De legendarische Full Moon Party op het idyllische eiland Koh Phangan in Thailand is een evenement dat jongeren van over de hele wereld aantrekt. Deze viering van muziek, dans en vriendschap onder de heldere volle maan staat bekend om zijn onvergetelijke sfeer en energie. 

De oorsprong van de Full Moon Party gaat terug tot de late jaren ’80, toen een kleine groep backpackers op het strand van Haad Rin een feest organiseerde om de schoonheid van de volle maan te vieren. Na verloop van tijd groeide dit intieme samenzijn uit tot een grootschalig evenement dat nu duizenden bezoekers trekt.

De populariteit van de Full Moon Party is te danken aan de unieke combinatie van muziek, dans, kunst en het adembenemende landschap van Koh Phangan. Bezoekers genieten van een verscheidenheid aan muziekgenres, zoals techno, house, reggae en meer, gespeeld door lokale en internationale DJ’s. Daarnaast zijn er spectaculaire vuurshows, lichtinstallaties en andere visuele effecten die de feestgangers in vervoering brengen.

Full Moon Party Haad Rin

De Full Moon Party trekt maandelijks tussen de 10.000 en 30.000 bezoekers, afhankelijk van het seizoen en andere factoren. Hoewel het feest oorspronkelijk bekend stond als een ‘underground’-evenement voor backpackers, is het nu een belangrijke toeristische trekpleister die een aanzienlijke bijdrage levert aan de lokale economie van Koh Phangan.

Haad Rin Beach (Fullmoon Party Beach) 

Wat kun je verwachten?

De Full Moon Party op Koh Phangan is uitgegroeid tot een wereldberoemd evenement, maar de oorspronkelijke locatie blijft de halvemaanvormige baai van Haad Rin Beach op het zuidelijkste puntje van Phangan-eiland in Thailand. Meer dan 12 krachtige geluidssystemen veranderen het 800-meter lange strand maandelijks in misschien wel de populairste openluchtclub ter wereld, met een levendige festivalsfeer, geweldige muziek en enorme hoeveelheden alcohol.

Vanwege de kosten van het opruimen van het afval, heeft de lokale gemeenschap een toegangsprijs van 100 baht ingevoerd om het strand op de avond van de Koh Phangan Full Moon Party te mogen betreden.

Hoe dichter bij het strand komt, wordt de muziek zwaarder met meer underground dance tracks en zwaardere bas. Het is traditie bij de Full Moon Party om jezelf te bedekken met neon-bodypaint, met veel UV-stripverlichting eromheen, waardoor swingende lichamen fonkelen en gloeien in het donker.

Vasit Buasamui / Shutterstock.com

Bij de Full Moon Party in Thailand is je drankje geen “beker”, maar een “emmer”! Dit soort drankjes wordt “Thai buckets” genoemd omdat het in een kleurrijke emmer wordt geserveerd. De drank bestaat meestal uit een fles sterke drank (zoals wodka, whisky of lokale suikerrietrum), een flesje Red Bull, een flesje frisdrank en wat ijs, en af en toe een mixer om de alcohol iets te verdunnen. Je zou het misschien een “wilde strandcocktail” kunnen noemen. Hoe dan ook, de barmannen geven je wat rietjes bij je emmers zodat jij je drankjes met je vrienden kunt delen. De prijs voor een bucket is ongeveer 200 tot 300 baht en je kunt ze bijna overal kopen.

Een brandend springtouw is ook uiterst populair tijdens de Full Moon Party en mensen staan in de rij voor een kans om hun moed te bewijzen. Deze traditie vindt plaats rond 21:00 uur voor Drop In Bar op Haad Rin Beach. Het spel duurt ongeveer een uur en je kunt het van een afstand bekijken in een grote menigte of zelfs meedoen, maar pas op voor verbrandingen.

De Full Moon Party begint kort na zonsondergang, maar het wordt sterk aangeraden om wat later binnen te komen. Als je de hele nacht wilt feesten, wacht dan minstens tot ongeveer 21:00 uur wanneer de meeste feestgangers verschijnen. Het hoogtepunt van het feest vindt plaats rond 22:00 uur, met dansende mensen, glowsticks, vuurshows en glow-in-the-dark bodypaint.

Als je even wilt ontsnappen aan de hectische omgeving, ga dan naar een restaurant dat zich op slechts een steenworp afstand van het strand bevindt. Er zijn speciale gebieden voor dronken mensen die onder toezicht staan van de politie om zo hun veiligheid te waarborgen.

(Editorial credit: PinntoSlothbear / Shutterstock.com)

Agenda Full moon Party 2023, 2024 en 2025

2023 2024 2025
Vrijdag 6 januari Donderdag 26 januari Woensdag 14 januari
Zondag 5 februari Vrijdag 24 februari Donderdag 12 februari
Dinsdag 7 maart Maandag 25 maart Vrijdag 14 maart
Vrijdag 5 april Woensdag 24 april Zondag 13 april
Zaterdag 4 mei Donderdag 23 mei Maandag 12 mei
Zondag 4 juni Zaterdag 22 juni Woensdag 11 juni
Zondag 2 juli Zondag 21 juli Donderdag 10 juli
Dinsdag 3 en dinsdag 31 augustus Dinsdag 20 augustus Zaterdag 9 augustus
Vrijdag 29 september Woensdag 18 september Zondag 7 september
Maandag 30 oktober Donderdag 17 oktober Dinsdag 7 oktober
Maandag 27 november Zaterdag 16 november Woensdag 5 november
Woensdag 27 december Zondag 15 december Vrijdag 27 december
31 december 2023 (Nieuwjaarsfeest) 31 december 2024 (Nieuwjaarsfeest) 31 december 2025 (Nieuwjaarsfeest)

Disclaimer: Data kunnen wijzigen; informeer altijd ter plekke naar de definitieve datum.

(Editorial credit: OlegD / Shutterstock.com)

Veiligheidsrisico’s Full Moon Party Thailand

 • Alcohol- en drugsgebruik: Overmatig alcoholgebruik en drugsgebruik zijn helaas veelvoorkomende problemen tijdens de Full Moon Party. Dit gedrag kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals vechtpartijen, ongevallen en zelfs overdoses. Om veilig te blijven, drink met mate en vermijd het gebruik van illegale drugs.
 • Gehoorschade: Neem zeker oordoppen mee. In thailand zijn er weinig regels, althans er zijn wel regels, maar niemand houdt zich er aan, dat geldt zeker voor geluid. Het geluid is zo hevig dat je zonder bescherming, zeker kans hebt op blijvende gehoorschade.
 • Diefstal: Hou je spullen in de gaten, er zijn soms zakkenrollers actief.
 • Ongevallen en gewonden: De combinatie van grote menigten, alcohol en een gebrek aan toezicht kan helaas leiden tot ongevallen en gewonden tijdens de Full Moon Party. Enkele veelvoorkomende incidenten zijn verwondingen door glasscherven in het zand, verbrandingen door vuurshows en duikongevallen bij het zwemmen in het donker. Draag stevige schoenen, blijf op veilige afstand van vuurshows en zwem niet in onbekende wateren om ongelukken te voorkomen.
 • Milieuschade: De enorme toestroom van bezoekers tijdens de Full Moon Party kan ook een negatieve invloed hebben op het milieu. Afval, plastic en andere vervuilende stoffen worden vaak achtergelaten op het strand, wat leidt tot schade aan het ecosysteem en het zeeleven. Als verantwoordelijke reiziger is het belangrijk om je afval op te ruimen en zorg te dragen voor het milieu.

Tips voor een veilige Full Moon Party

 • Blijf bij je vrienden: Zorg ervoor dat je altijd bij je vrienden blijft om elkaars veiligheid te waarborgen.
 • Let op je drankje: Houd je drankje in de gaten en accepteer geen drankjes van vreemden om het risico op drugs- of alcoholvergiftiging te minimaliseren.
 • Neem een ​​EHBO-kit mee: Een kleine EHBO-kit met pleisters, ontsmettingsmiddel en pijnstillers kan handig zijn bij kleine ongevallen.
 • Wees voorzichtig met vuur: Hoewel vuurshows spectaculair zijn, is het belangrijk om op veilige afstand te blijven en niet deel te nemen aan gevaarlijke activiteiten zoals touwspringen met een brandend touw.

(Editorial credit: woraatep suppavas / Shutterstock.com)

Reizen naar de Full Moon Party op Koh Phangan: Vervoer, accommodaties en handige tips

Als je van plan bent om de beroemde Full Moon Party op Koh Phangan bij te wonen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op het gebied van vervoer en accommodatie. In dit artikel delen we praktische tips en informatie om je reis naar dit legendarische feest soepel en stressvrij te laten verlopen.

Vervoer naar Koh Phangan

De eerste stap in je reis naar de Full Moon Party is het bereiken van het eiland Koh Phangan. Hier zijn enkele opties om er te komen:

 • Vliegen en veerboot: De gebruikelijkste manier om naar Koh Phangan te reizen, is door te vliegen naar de luchthaven van Koh Samui of Surat Thani. Vanaf deze luchthavens kun je een veerboot nemen naar het eiland. Zorg ervoor dat je de veerboot tijden controleert en je aansluitingen plant om vertragingen te voorkomen.
 • Trein en bus: Een andere optie is om een trein of bus naar Surat Thani te nemen, gevolgd door een veerboot naar Koh Phangan. Deze route kan voordeliger zijn, maar houd rekening met de langere reistijd.

Accommodaties op Koh Phangan

Het is belangrijk om je accommodatie ruim vooraf te boeken, aangezien de vraag rond de tijd van de Full Moon Party hoog is. Overweeg deze tips bij het kiezen van je verblijf:

 • Locatie: Kies een locatie dicht bij het feest, zoals Haad Rin, of in een rustiger gebied zoals Thong Nai Pan als je op zoek bent naar ontspanning buiten het feest.
 • Budget: Koh Phangan biedt een breed scala aan accommodaties, van budgetvriendelijke hostels tot luxe resorts. Vergelijk prijzen en faciliteiten om de beste keuze voor je budget te maken.
 • Beoordelingen: Lees beoordelingen van eerdere gasten om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit en sfeer van de accommodatie.

Handige tips voor de Full Moon Party

 • Veerboot reserveren: Reserveer je veerboottickets vooraf om verzekerd te zijn van een plaats en aansluitingen met je vlucht of trein.
 • Vervoer op het eiland: Maak gebruik van lokale taxi’s (songthaews) of huur een motor om je tijdens je verblijf op Koh Phangan te verplaatsen.
 • Gezondheid en veiligheid: Draag zonnebrandcrème, blijf gehydrateerd en wees voorzichtig met alcoholgebruik om gezondheidsproblemen te voorkomen.
 • Reisverzekering: Overweeg het afsluiten van een reisverzekering om jezelf te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden.

(Editorial credit: OlegD / Shutterstock.com)

Na de Full Moon party en verder reizen

Na de Full Moon Party zijn er verschillende manieren om van het eiland Koh Phangan af te komen. De meest voorkomende opties zijn de veerboot en speedboot. Denk er aan dat het erg druk is en dat het lang kan duren voordat je terug bent. Hier zijn enkele tips om je reis soepel te laten verlopen:

 • Veerboot: Er zijn verschillende veerdiensten die Koh Phangan verbinden met nabijgelegen eilanden zoals Koh Samui en Koh Tao, evenals het vasteland in Surat Thani. Bekende veerbootmaatschappijen zijn Lomprayah, Seatran en Raja Ferry. Zorg ervoor dat je je veerboottickets vooraf boekt, vooral tijdens het hoogseizoen, aangezien er veel vraag is en de veerboten vol kunnen raken.
 • Speedboot: Als je een snellere en meer flexibele optie wilt, kun je een speedboot nemen om van Koh Phangan naar Koh Samui, Koh Tao of het vasteland te gaan. Dit is meestal duurder dan de veerboot, maar het kan handig zijn als je weinig tijd hebt of als je de drukte wilt vermijden.
 • Openbaar vervoer: Eenmaal van het eiland af, kun je gebruikmaken van openbaar vervoer zoals bussen, minibusjes of treinen om naar andere bestemmingen in Thailand te reizen.
 • Vluchten: Als je van plan bent om verder te reizen in Thailand of naar een andere bestemming, kun je vanaf Koh Samui International Airport of Surat Thani Airport vliegen. Houd er rekening mee dat je eerst naar een van deze luchthavens moet reizen, meestal met een veerboot en vervolgens met een bus of taxi.

Zorg ervoor dat je je reis vooraf plant en je vervoer tijdig boekt, vooral tijdens het hoogseizoen of net na de Full Moon Party, wanneer de vraag naar vervoer hoog is.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website