Haad Rin Nok Beach op Koh Phangan wordt door vele gezien als de beste plaats ter wereld om de volle maan te bewonderen. Dit strand is tevens de locatie voor de wereldberoemde ‘Full Moon Party‘.

Wat ooit begon als een klein intiem strandfeestje voor backpackers is uitgegroeid tot een onvergetelijke happening van internationale allure. Een megafeest met duizenden uitzinnige jongeren. Mocht je de Full Moon Party moeten missen dan zijn er nog alternatieven in 2012, zoals de Half Moon Party en de Black Moon Party. Deze feesten zijn kleinschaliger maar ook de moeite waard.

Tot op de dag van vandaag komen jonge mensen uit alle uithoeken en windstreken naar Koh Phangan om dit ultieme feest mee te maken. In het laagseizoen komen er gemiddeld 8.000 jongeren op dit feest af, maar in het hoogseizoen kan dit aantal uitgroeien tot ruim 20.000.

De onderstaande video geeft een leuke sfeerimpressie van het beste strandfeest ter wereld: de Full Moon Party op Koh Phangan

[youtube]http://youtu.be/VelP9GrFaHg[/youtube]

11 reacties op “Het beste strandfeest ter wereld: Full Moon Party op Koh Phangan (video)”

 1. Jan Nagelhout zegt op

  Zonder meer de moeite waard, toch horen er ook een paar kleine kanttekeningen bij.

  Ik weet nog goed dat we daar een 17 jaar geleden voor het eerst waren, we hadden een te gekke stek ver van Had Rin gelukkig (hutjemutje vol daar), en het viel me echt op dat iedereen daar blowde als een schoorsteen, de waterpijp stond er op de tafel.
  Nou hou ik daar zelf af en toe in Nederland ook wel eens van, maar in dat soort landen moet je daar mee uitkijken, zoals iedereen hopelijk wel weet.
  Niet alleen Thaiweed vind er gretig aftrek, maar ook andere drugs is daar niet zo moeilijk, XTC, en andere inheemse zooi.
  Bijna elk jaar gebeurd er wel weer wat….
  Het jaar dat wij er waren was er iemand zo dopie dat die gast de zee in liep, en het niet heeft naverteld!!!! Dus een waarschuwing is zeker op zijn plaats.
  Laat ook zeker nooit, maar dan ook nooit, je drankje onbeheerd staan, en hou je hand er boven, gebeurd regelmatig dat er een GHBtje o.i.d in een glas geslipt word.
  Ook word er gecontroleerd op de terugweg, mochten ze je pakken geef dan niet een grote bek, maar koop het meteen af, ga er vanuit dat het je veel geld gaat kosten!
  Diefstal uit de hutten (door Farangs) komt ook veelvuldig voor.
  Wees wijs, je bent niet in je eigen land, gebruik er geen drugs!!!!
  Hou je kop erbij, laat je niet te veel gaan, berouw komt na de zonde!

  Ook is het een stuk commerciëler geworden, je hebt nu fullmoon, halfmoon, en quartermoon party’s…..

  Dat gezegd hebbende (heeft toch geen nut) het is en blijft een onvergetelijke ervaring…..

  • Hans van den Pitak zegt op

   Inderdaad Jan, een overgetelijke ervaring, maar dan van het soort: een keer en dan nooit meer. De dagen ervoor en erna waren veel leuker.

 2. riekie zegt op

  nou elke party gebeurt er wel wat.
  mijn oude vriendin werkt er elke maand
  veel drugs ongelukken corupte politie
  niet leuk meer om een avondje uit te gaan

 3. Jan Nagelhout zegt op

  Klopt ook, ik waarschuwde ook niet voor niks. (tegen beter weten in)
  Het is mijn ding ook niet, maar je houd het toch niet tegen….
  Vooral na de film The Beach met Di Caprio ging het pas helemaal los.
  Overigens niet alleen daar hoor, in Vietnam zie je het ook, de jeugd komt aanvliegen om daar op de party’s te zijn…..ze vliegen van party naar party.
  Iedereen moet maar doen en laten wat hij wil, het is mijn ding ook niet, maar onvergetelijk blijft het wel 🙂

 4. phangan zegt op

  De full moon party is zeker commercieler geworden, 100 baht entree, en minder relaxed.
  De entree is voor de schoonmaak vh strand en verbetering van de infrastructuur van haad rin, maar geld gaat gedeeltelijk naar het “pensioenfonds” vd politie en de rest naar de dame die haad rin runt zeg maar.

  De afkoopsom voor wiet is rond de 70000 baht, voor de politie, rechter en de bemiddelaar. Bedragen voor de zwaardere drugs liggen hoger.

  Het absolute hoogtepunt vd full moon gekte is de week van kerst en oud en nieuw dan is er vaak geen bed meer te vinden op het eiland.

  De volgende parties zijn er op koh phangan: full moon, black moon, half moon, moon set, shiva moon en de jungle experience.

 5. siamees zegt op

  Heeft er hier nog nooit iemand van Goa gehoord ergens in India zou ook wel de moeite zijn naar het schijnt, maar de beste partys waar je ongehinderd kunt doen wat je wilt zijn toch wel de ilegale goa- partys in mijn eigenste Belgische Ardennen.Lekker geen politie en andere pottenkijkers die je willen flikken voor een paar tientjes. Zuiver ongehinderd feesten zonder gerotzooi. Alleen de palmbomen en de warme zwoele zee ontbreken, maar dat kun je u nog altijd inbeelden bij deze gezegd.

 6. Piet zegt op

  Ik ben ooit in Goa geweest, het was toen regenseizoen en erg rustig. We huurden een leuk bungalowtje midden op het strand onder de palmen. Zwemmen was gevaarlijk vanwege onderstroom en mocht dus niet. Er werd veel gedronken overal maar dat waren vooral Indiers. Het eten was er slecht en ik hoef er nooit meer heen.

 7. Robbie zegt op

  Volgens mij is het grootste feest ter wereld, echt FEEST, The Burning Man in de woestijn in California. Dat duurt ook een paar dagen langer dan die ene nacht in Koh Phangan. Vergeleken met Burning Man is the Full Moon Party zo klein dat je hem onder een microscoop zou moeten zoeken. Natuurlijk is deze “party” wereldberoemd, maar hij stelt echt helemaal niks voor.

  • Ik geloof je direct Robbie, maar het gaat hier om een strandfeest. In de woestijn heb je wel zand maar geen strand…;-)

   • Robbie zegt op

    Oh nee? Ken je die mop van Max Thailleur over dit onderwerp dan niet?

    Sam ging op vakantie naar Egypte en deed een kamelentrektocht. Na enkele dagen in de verschroeiende hitte niks en niemand gezien te hebben, ontwaarde hij een stipje aan de horizon. Sam besloot er heen te rijden en na verloop van tijd zag hij de stip veranderen in een rode streep. Toen hij er aankwam zag hij dat het Moos was en verrast riep hij uit: “Jeetje Moos, wat doe jij hier? Ik dacht dat jij op vakantie was.” Waarop Moos antwoordde: “Lekker breed strand hier hè?”

  • phangan zegt op

   Er staat nergens in het artikel dat de full moon party de grootste party is. The burning man heeft 50000 bezoekers, de drukste full moon party trekt 25000 tot 30000 bezoekers dus om dan te zeggen dat de full moon party microscopisch klein is in vgl. met the burning man is overdreven.

   Full moon party is dit jaar 13x en The burning man helaas maar 1x.

   Ik zou wel graag een keer naar The burning man willen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website