Koh Pha Ngan (of Koh Phangan) is een sfeervol eiland in de Golf van Thailand in het Zuid-Oosten. De belangrijkste reden om het eiland te bezoeken zijn de wonderschone ongerepte stranden en de maandelijkse Full Moon Party.

Dit populaire eiland van bijna 200 km² oppervlakte ligt op 20 kilometer ten noorden van Koh Samui en ongeveer 100 kilometer van Surat Thani. Het eiland dankt zijn bekendheid vooral aan de beroemde (of beruchte) Full Moon Party’s. Tijdens deze feesten dalen vele jonge feestbeesten van diverse nationaliteiten neer op de het strand van Had Rin. Toch heeft Koh Pha Ngan veel meer te bieden dan alleen stranden of volle maan feesten. Het grootse deel van het eiland is ongerept en je komt er vrijwel geen toeristen tegen.

De belangrijkste haven van het eiland, gelegen in het zuidwesten van het eiland, is Thong Sala Pier. Om het eiland te verkennen, kan je eenvoudig vanaf hier jouw vervoer regelen, bijvoorbeeld een taxi of een motorbike. Je vindt hier ook winkels en pinautomaten. De winkels hier zijn gespecialiseerd in alle soorten van badmode een een outfit voor de Full Moon party. Je kan hier het beste je boodschappen doen alvorens je het eiland gaat verkennen. Denk ook aan zonnebrandcrème!

Je kan hier ook gaan eten bijvoorbeeld bij de Pantip Food Market. Rond 16.00 uur verschijnen de meeste straatstalletjes met heerlijke gerechten.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website