Koh Pha Ngan (of Koh Phangan) is een sfeervol eiland in de Golf van Thailand in het Zuid-Oosten. De belangrijkste reden om het eiland te bezoeken zijn de wonderschone ongerepte stranden en de maandelijkse Full Moon Party.

Dit populaire eiland van bijna 200 km² oppervlakte ligt op 20 kilometer ten noorden van Koh Samui en ongeveer 100 kilometer van Surat Thani. Het eiland dankt zijn bekendheid vooral aan de beroemde (of beruchte) Full Moon Party’s. Tijdens deze feesten dalen vele jonge feestbeesten van diverse nationaliteiten neer op de het strand van Had Rin. Toch heeft Koh Pha Ngan veel meer te bieden dan alleen stranden of volle maan feesten. Het grootse deel van het eiland is ongerept en je komt er vrijwel geen toeristen tegen.

In tegenstelling tot zijn meer ontwikkelde buur, Koh Samui, behoudt Koh Phangan een zekere ongerepte charme, met jungle-omhulde heuvels, serene tempels en rustige vissersdorpjes. Het eiland heeft een bijzondere aantrekkingskracht; enerzijds is er de bruisende energie van de strandfeesten, met dansende menigten en kleurrijke lichten die reflecteren op de golven van de zee. Anderzijds zijn er de meer afgelegen, vredige stranden waar men kan mediteren, yoga kan beoefenen of gewoon genieten van de rustgevende geluiden van de natuur. Deze combinatie van festiviteiten en sereniteit maakt Koh Phangan tot een plek waar contrasten harmonieus samenleven.

De lokale gemeenschap draagt bij aan de unieke sfeer met hun warme gastvrijheid en rijke cultuur. Tempels en spirituele centra verspreid over het eiland bieden een blik in de boeddhistische levenswijze en vormen een contrast met het levendige nachtleven. De markten van Koh Phangan zijn een smeltkroes van geuren en kleuren, waar lokale ambachten en exotische gerechten de veelzijdigheid van het eiland weerspiegelen.

De belangrijkste haven van het eiland, gelegen in het zuidwesten van het eiland, is Thong Sala Pier. Om het eiland te verkennen, kan je eenvoudig vanaf hier jouw vervoer regelen, bijvoorbeeld een taxi of een motorbike. Je vindt hier ook winkels en pinautomaten. De winkels hier zijn gespecialiseerd in alle soorten van badmode, een outfit voor de Full Moon party. Je kunt hier het beste je boodschappen doen alvorens je het eiland gaat verkennen. Denk ook aan zonnebrandcrème!

Je kunt hier ook gaan eten, bijvoorbeeld bij de Pantip Food Market. Rond 16.00 uur verschijnen de meeste straatstalletjes met heerlijke gerechten.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website