Topkok Henk Savelberg, die velen kennen van zijn vorige etablissement Restaurant-Hotel Savelberg in Voorburg is in Bangkok een nieuw avontuur aangegaan.

Een vroegere collega die ook in de Thaise hoofdstad woont, wist de topkok enige tijd geleden over de streep te trekken: “Hij overtuigde mij daar een restaurant te beginnen. In Bangkok koken wij exact hetzelfde koken als voorheen in Nederland.”

Savelberg (www.savelbergth.com) zal zijn nieuwe restaurant in Bangkok aan de Wireless Road officieel openen in februari 2015, maar in deze video krijg je al een eerste indruk.

Video: Topkok Henk Savelberg in Bangkok

Beijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/DQwKki6NyCk[/youtube]

13 reacties op “Nederlandse topkok Henk Savelberg opent binnenkort zijn nieuwe restaurant in Bangkok (video)”

 1. geerten gerritsen zegt op

  Restaurant is al geopend!
  Heb er recentelijk gegeten. Top kwaliteit ruimte niet te groot goed te overzien. 5-6 Nederlandse werknemers verdere bediening Thai zeer correct. Ruime keuze van 3-7 gangen menu. topkwaliteit wijnen. Wel aan de prijs. Leuk voor een feestje.
  Lokatie ideaal naast de Nederlandse en Amerikaanse ambassade in BKK, een aanrader!

 2. Hans Bos zegt op

  Savelberg is al een week of drie open. In diverse dagbladen en magazines hebben al recensies gestaan.

 3. Foodlover zegt op

  Natuurlijk, Savelberg is een super top kok. Hij is in Nederland opgehouden door al die stress wat het vak bij ons met zich meebrengt. Al die regel- en wetgeving kan hij nu loslaten. Toch is het erg ambitieus om zo’n top zaak in Bangkok neer te zetten. Zijn gasten zullen dan ook niet uit de doorsnee expat bestaan maar door het chiquere volk. Hoop dat het rendabel is.

 4. bob zegt op

  gefeliciteerd. Wanneer is Pattaya aan de beurt?

 5. Ad zegt op

  Ziet er goed uit maar de prijzen zijn Nederlands 5000 thb exl 17% voor een menu is niet erg goedkoop.

  Ad.

  • lung addie zegt op

   Beste Bob,
   dat de prijzen Nederlands zijn vind ik normaal. Wat wil je, een exclusieve maaltijd, door een topchef aan Thaise prijzen van 250 Baht ? Wees een beetje realistisch en denk niet dat je inThailand alles aan Thaise prijzen moet kunnen krijgen. Je wil een zekere standaard, dan betaal je er ook voor. In Nederland zal je voor een gelijkaardige maaltijd, bediening, kwaliteit… meer dan 125Euro neertellen. En wat is tenslotte het verschil tussen het feit dat je deze maaltijd in Nederland of in Thailand aangeboden krijgt? Leer eens af te stappen van dat “cheap harry” imago dat je steeds voor ogen hebt als je in Thailand bent. Ofwel leef je hier als een Thai en dan ben je heel goedkoop af, ofwel leeft je als farang en dan betaal je zonder morren.
   Lung addie

 6. Pieter hoek zegt op

  Het eten is top!
  Absoluut ‘value for money’

  Pieter

 7. Folkert Mulder zegt op

  Wij wensen Henk en zijn team ontzettend veel succes.
  Kennen Henk van Voorburg.

  Els en Folkert Mulder

 8. Sjaak S zegt op

  Jaaa daar heb ik op zitten wachten…. Nederlands eten in Thailand. Geweldig. En dat voor prijzen, waarvoor vele Thais een halve maand moeten werken. De “beschaving” rukt op. Vluchten kan niet meer, ik zou niet weten waar naar toe….

 9. Gringo zegt op

  In een ander verhaal heb ik al eens gezegd, dat ik best houdt van zo nu en dan eten in een wat beter (en dus duurder) restaurant. Ik heb echter niets met de zogenaamde “topkoks”. Daar zijn er honderden van in Nederland, al zijn ze vaak minder bekend dan Savelberg.

  Savelberg zat dus in Voorburg, begrijp ik. Ik woonde in Alkmaar en je gaat toch niet van daar uit naar Voorburg om bij een topkok te gaan eten om daarna te kunnen zeggen, ik was bij Savelberg. Hetzelfde geldt nu, ik ga vanuit Pattaya heus niet naar Bangkok om Savelberg met een bezoek te vereren.

  Michelin-ster? Ach, ’t zou wat. Ik zeg in een willekeurig restaurant wel eens voor de grap, dat het geen Michelin-ster verdient. Mijn Nederlandse disgenoten en nu ook hier in Thailand buitenlanders kijken mij dan met verbaasde ogen aan: waar heeft hij het over, Michelin-ster? Nooit van gehoord.

  Savelberg heeft dus de deur in Voorburg gesloten. Iemand zegt in een reactie vanwege de stress en de strenge Nederlandse wet- en regelgeving. Is dat de echte reden? Ook Thailand kent wetten en regels, maar we weten allemaal, dat die wel flexibel toegepast worden. Hoe is het anders in vredesnaam mogelijk, dat er in dat restaurant zes tot acht Nederlanders werken?

  Zijn menukaart toont als hoofdgerecht 4 visgerechten en 4 vleesgerechten en dat vind ik nogal beperkt, de prijzen vallen wel mee,

  Als je dan zo’n gevierde topkok bent en “wereldberoemd” in Nederland, begrijp ik ook niet waarom de volgende stap een restaurant in Thailand is. Lag Londen, Parijs, New York, om maar wat te noemen, dan niet meer voor de hand?

  Natuurlijk wens ik elke Nederlander, die een onderneming in Thailand begint, alle mogelijke succes. Ook voor Savelberg hoop ik, dat hij een goede keuze heeft gemaakt, maar ik heb zo mijn twijfels of het lukken zal.

 10. Jan van Kranenburg zegt op

  Dat Savelberg niet door Nederlandse regels wordt gehinderd, komt omdat in het verleden mensen ziek zijn geworden na een bezoek in een restaurant door de slechte hygiënische omstandigheden. Niet door koks als Savelberg maar door mensen die zich kok noemden zijn die regels ontstaan.
  Over de hygiene in Thailand op veel plaatsen hoef ik niemand iets te vertellen.
  In het restaurant van de heer Savelberg zal alles beslist in orde zijn. Ik ken zijn kookkunst en zal bij mijn volgende bezoek aan Bangkok dan ook graag bij hem reserveren. Aan kwaliteit hangt een prijskaartje. Wil je goedkoop en ook goed eten, dan ga je naar de markt of stalletjes op straat. Daar eet je ook heel smakelijk en goedkoop. Het is maar net wat je wilt! Op zijn Thais.
  Savelberg vraagt ook niet of je van Pattaya naar Bangkok komt om bij hem te eten. Ik doe dat wel, omdat ik het er voor over heb.

 11. chris zegt op

  Ik vraag me af of het werkelijk zo bijzonder is in Bangkok. Savelberg kookt de Franse keuken (en daar is niks Nederlands aan) en in Bangkok zijn al vele restaurants hem voorgegaan, ook tegen de prijzen die Savelberg vraagt.
  Conclusie: blijkbaar een nieuw en goed restaurant in Bangkok met een Franse keuken en het enige bijzondere is dat een Nederlander het runt.

  zie ook:
  http://www.le-beaulieu.com/
  http://www.tripadvisor.com/Restaurants-g293916-c20-Bangkok.html

 12. Charles zegt op

  Een geweldige ervaring. Leuke ambiance goed volk en ja niet goedkoop maar daar staat heel wat tegenover.
  Complimenten Henk! En veel geluk in het Nieuwe Jaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website