Het is weer mayom-chit tijd (Maprang of Marian Plum), dus kun je deze vrucht nu volop op de Thaise markt aantreffen. Hij is niet echt goedkoop. Grote vruchten kosten 100 baht per kilo. Kleine 80 baht.

Persoonlijk vind ik de mayom-chit een van lekkerste vruchten in Thailand. Op het eerste gezicht lijkt hij op een pruim. De geel oranje schil is echter nogal hard. Dus kun hem beter eerst schillen. Hij heeft net als de pruim een flinke pit. Ook het vruchtvlees lijkt op dat van een pruim, maar hij is geuriger en smaakt ook anders, lekkerder.

Vanochtend bracht mijn schoonzusje een zak vol mayom-chit uit hun tuin. Ze woont met mijn zwager een paar honderd meter van ons huis. Mijn zwager kom ik elke ochtend tegen als we de hond uitlaten. In mijn tuin staat ook een mayom-chit boom, maar die is nog te jong om vruchten te dragen.

Maar gelukkig is het nu mayom-chit tijd. Mmm, smullen!

Ingezonden door Arend

4 reacties op “Lezersinzending: Het is weer tijd voor de Mayom-chit, een Thaise vrucht”

 1. chris de boer zegt op

  ja, ze zijn heerlijk. Vind ik ook.

 2. Kees en Els zegt op

  Oeps, vorig jaar wel vruchten gehad. Nu niets te zien ?? jammer.

 3. Walter zegt op

  Maprang of Marian plum is volgens mij een soortnaam. De Mayom Chit is de betere (beste?) en duurdere varieteit. Zoet, maar ook wat zuur. Je kan de schil opeten.

 4. Jean zegt op

  Super vrucht is dit
  Wanneer ik in maart/april naar thailand ga, neem ik zeker 5 kg weer mee naar belgie.. deze vruchten zijn hier zeer moeilijk te vinden.
  Kben altyd overal welkom hier 5555


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website