Voor de vierde maal komt onze eetclub bijeen in een restaurant. Ditmaal hebben we gekozen voor het Belgische restaurant Enjoy André in Pattaya.

Dit is gemakkelijk te vinden in Soi 6 van de Thappraya Road, de verbindingsweg tussen Pattaya en Jomtien. Het is een gezellig ingerichte zaak, waar we al veel goede dingen van hebben gehoord. De ontvangst is vriendelijk en snel zitten we aan een aangenaam aperitief. Er is trouwens een prima wijnkaart en natuurlijk een scala van Belgische bieren.

We treffen een promotionele activiteit: nieuwe Hollandse haring. De meeste van ons groepje kunnen deze gelegenheid niet voorbij laten gaan. En we hebben er geen spijt van. Haring zoals haring hoort te zijn. Daarna kiezen we een voorgerecht en een hoofdgerecht. Niemand heeft klachten. De eend is voortreffelijk, de tunasalades zeer gezond en ikzelf offer me op om twee van de vijf kroketten te proeven. Omdat iedere kroket in tweevoud wordt geleverd, moet ik mezelf matigen. Een speciaal compliment voor de saté.

Er is overigens een menu met drie gangen voor 230 Baht. Ook de andere prijzen zijn schappelijk. Opvallend is dat de afrekening, die in zes rekeningen aangeleverd moet worden, geen enkel probleem oplevert. Een uitstekende organisatie dus.

Beoordelen valt niet mee Rekening houdend met het soort zaak, de kwantiteit, de kwaliteit en de prijs, komen we unaniem op een waardering met het cijfer 8.

5 reacties op “Restaurant review: Enjoy André, een Belgisch restaurant in Pattaya”

 1. Toon zegt op

  Enjoy André is zeker een aanrader! Als ik op reis ga naar thailand ga ik er regelmatig. Lou de Prijck(gekend van de hollywood bannanas en het Lied ‘Pattaya Pattaya’ zit daar soms ook

 2. Gringo zegt op

  Jaren geleden werd mij dit restaurant al door een Belg aanbevolen. Ben er toen een paar keer langsgereden, maar er zat niemand binnen. Gisteravond was het café aan de straatkant onverlicht, dus ik dacht, weer mis. Maar in een flits had ik kort daarvoor een licht zien branden in een Soi pal naast Enjoy Andre. Toch maar eens kijken en ja hoor, het restaurant is eigenlijk aan de achterkant, in de tuin zou je kunnen zeggen.

  Ik ging er op de eerste plaats voor de haring naar toe en ik werd niet teleurgesteld. Verwelkomd door de “haringvlag” en een aankondiging van “Verse Hollandse maatjesharing” werd ik bediend door de zeer lieve Mevrouw Andre (haar naam weet ik niet). Een prachtig menu met o.a. wel 20 soorten Belgisch bier en natuurlijk de aankondiging van de haring, die bovenop het menu geplaatst was.

  Een haring besteld en in afwachting daarvan een Limburgse Witte gedronken. Een aantal minuten later werd de haring keurig opgediend met uitjes en een half plakje wit brood. (Andre: dat moet je nog aanpassen, een plakje roggebrood hoort er bij!) Veel te snel had ik de haring naar binnen gewerkt en dus maar gauw nog 1 besteld. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen hoe ik van dit Hollandse zeebanket heb genoten. Mevrouw Andre vertelde mij, dat ze de haring diepgevroren bewaren en dan bij een bestelling de vis met warm water ontdooien. De vis was nog steeds lekker koud en stevig van structuur, precies goed. Ik had er nog wel 5 willen eten, maar je moet natuurlijk ook weer niet overdrijven, nietwaar? De prijs vond ik alleszins schappelijk, 150 Baht, niets te veel!

  Van het mooie menu, dat Andre hanteert bestelde ik daarna nog een heerlijke kipsaté met pindasaus.

  Een verrassend leuk en goed restaurant waar ik voor het eerst was, maar zeker niet voor de laatste keer!

 3. boko zegt op

  Moderator: uw reactie is tegen onze regels.

 4. pim zegt op

  Voor mij is”‘Enjoy André” een restaurant waar Thailand trots op mag zijn .
  Dit artikel getuigt ook dat de heren die reageren en de schrijver een zeer goede smaak hebben .
  Naar mijn weten importeert André de wijnen ook zelf .
  Echt een vakman die weet hoe het hoort .

 5. Ruud zegt op

  Een waar genoegen om bij “Enjoy Andre” aan te schuiven. Deze man runt al 25 jaar een restaurant in Pattaya en heeft maar liefst 40 verschillende bieren, waarvan ook de populaire Westmalle, Rochefort en Orval en natuurlijk het juiste glas bij elk bier.
  Reeds 2x genoten van de haring en de laatste keer Carpaccio (heerlijk).

  Hij overweegt het bier Brigand te importeren, maar ik heb hem gevraagd om de Gueze Morte Subite te nemen, want er zit nog geen gueze in zijn mooie assortiment.
  Een aanrader als je een keer geen Thais wilt eten, al heeft hij ook Thaise gerechten op zijn kaart.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website