Pad Thai is wellicht het populairste gerecht onder toeristen maar ook Thai smullen er van. Dit wokgerecht met onder andere gebakken noedels, eieren, vissaus, witte azijn, tofu, palmsuiker en chilipeper kent vele variaties met verschillende ingrediënten.

Pad Thai heeft zijn wortels in de Chinese keuken. De originele naam is Kway Teow Phat Thai. Kway teow betekent rijstnoedels in een Chinees dialect. De volledige naam betekent gewokte rijstnoedels op Thaise wijze. Noedels en wokken zijn typische voorbeelden van de Chinese keuken. Chinese immigranten brachten deze gerechten en gebruiken waarschijnlijk naar Siam, waarna er typische smaken aan werden toegevoegd.

In de onderstaande video zie je niet alleen hoe je Pad Thai kan bereiden maar ook hoe je de saus moet maken.

Video: Originele Pad Thai bereiden doe je zo


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Originele Pad Thai bereiden doe je zo (video)”

 1. Els zegt op

  Oh, ik geniet zo van al die recepten die jullie in thailandblog zetten. Ik mis het wel dat echte Thaise eten. Misschien volgend jaar weer naar Thailand.
  Maar nu geniet ik van de lekkere recepten.
  Bedankt

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website