Lunch in het Hilton – Pattaya

Door Dick Koger
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
25 november 2011

Tijdens het bridgen vertelt iemand over een lunchbuffet in het Hilton Hotel. Dit zou niet alleen goed zijn, maar ook uiterst betaalbaar.

Iedereen is nieuwsgierig en dat brengt de verteller ertoe ons uit te nodigen voor een bezoek. Woensdagmorgen worden we met de auto naar het Central Festival complex tussen Second Road en Beach Road gebracht onder het Hilton Hotel.

We parkeren de auto op de vierde etage, gaan met de lift naar de zevende verdieping en komen zo in lobby van het Hilton. Daar nemen we een andere lift die ons twee verdiepingen lager brengt. We stappen uit op de veertiende etage. Het leven is soms ingewikkeld. Daar betreden we het Edge restaurant met een prachtig uitzicht over de baai van Pattaya. We krijgen een tafeltje bij het raam en kunnen niet wachten om ons te goed te gaan doen.

Allereerst is er de saladebar. Diverse soorten ham, allerlei groene gezondheids-artikelen, broodjes ham/kaas die ter plekke verwarmd worden en tenslotte grote garnalen. Ik geniet van ham, garnalen en brood.

Dan de warme afdeling. Natuurlijk grote pannen met Thaise delicatessen. Vandaag is het woensdag en dat is de dag dat er allerlei soorten hamburgers bereid worden (elke dag is er een ander thema). Uit nieuwsgierigheid en om zwaarwichtige redenen laat ik een hamburger bakken zonder het bijbehorende brood. Het blijkt een buitengewoon smaakvol stukje vlees.

Tenslotte de nagerechten. Ondanks het feit dat ik op dit ogenblik geteisterd word door intense afvalproblematiek, besluit ik vandaag te zondigen. Er zijn twee soorten appeltaart. Ik neem één soort en doe er voldoende slagroom op. Daarnaast leg ik nog wat taartjes en een kopje met een paarse substantie. Alles alleen maar om te proeven. De paarse substantie blijkt een verrukkelijke mousse framboise te zijn. Mijn tafelgenoten vertellen dat de kruimel-appeltaart verrukkelijk is. Ik laat me vermurwen en geniet weer van allerlei delicatessen.

Ik besef dat iemand die probeert af te vallen bij het zondigen dubbel geniet. Wat een bof. Natuurlijk vraagt iedereen nu hoeveel zo’n overdadige lunch kost. Het is niet te geloven, maar de prijs is slechts 300 Baht, inclusief allerlei toeslagen. We hebben allemaal het gevoel dat we zowel kwantitatief als kwalitatief aan onze trekken zijn gekomen en dat we bovendien veel geld verdiend hebben.

Dat laatste geldt dan natuurlijk vooral voor degene die de anderen uitnodigde en de rekening betaalt. Onze hoog gewaardeerde dank. ’s Avonds heb ik niet meer gegeten, ter penitentie.


» Laat een reactie achter


7 reacties op “Lunch in het Hilton – Pattaya”

 1. Chang Noi zegt op

  Uit je relaas op te merken moet er dan sinds de keer dat ik er gegeten heb met mijn vrouw wel wat verbeterd zijn.

  Toen vond ik de bediening slecht en onvriendelijk en het buffet van matige kwaliteit en zeer beperkt in keuze. Maar inderdaad niet duur. Nu begrijp ik dat er iedere dag een ander soort buffet is, dus ik zou het qua eten net slechts getroffen kunnen hebben.

  Is het rooftop restaurant nou al open?

  Chang Noi

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Marcel zegt op

  Klinkt aanlokkelijk allemaal. Ben volgende week in Pattaya dus denk het maar eens te wagen samen met me meisje. Welke tijden gelden er voor het lunch buffet?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. patrick coulier zegt op

  Beste,

  Vanmiddag wa s ik nog op het buffet,maar intussen is d e prijs opgetrokken tot 350 baht dat nog weinig is natuurlijk,op vrijdag is het 450 en de zondag brunch is 1200,maar dat is het beste wat d e Hilton te bieden heeft.Voor 600 bahtje s is er dan ook nog eens wijn @ volonte,wit,rood of schuimwijn.Tijdens de week is het buffet s avonds 700 baht,maar dat is dan uitgebreider dan s middags,zowat dubbele keuze, en koffie en thee(1 kopje) inbegrepen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. patrick coulier zegt op

  beste Marcel,

  de tijden zijn van 12 tot 15h

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Marcel zegt op

   Bedankt Patrick!
   Ga het zeker uit proberen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. frank zegt op

  Gisteren nog ‘s avonds gegeten daar. Voor 700 baht in die setting en met die keuze is schandalig goedkoop. Aanrader….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Hans van den Pitak zegt op

  Dick, het leven is al ingewikkeld genoeg. maar jij maakt het ons nog moeilijker. Jij gaat met de lift van de vierde naar de zevende verdieping en dan neem je een andere lift die je twee verdiepingen lager, laten we dat de vijfde noemen, naar de veertiende verdieping brengt. Maar dat doet aan de kwalteit van het eten niets af. Als het maar niet met het lichaamsgewicht dezelfde kant op gaat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website