‘Louis’ een uitstekend restaurant in Pattaya

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Eten en drinken, Restaurants, Uitgaan
Tags: ,
22 januari 2016

Soms kun je nog wel eens een echt pareltje ontdekken waar je heerlijk kunt eten voor een redelijke prijs. Een dergelijk klein maar fijn restaurant ontdekte ik in Pattaya op Naklua Road.

Het restaurant is vrij gemakkelijk te vinden. Bij de grote rotonde komend vanaf Pattaya 2nd Road ga je naar de Pattaya-Naklua Road. Ongeveer 200 meter verder sla je rechts af naar Soi 31. Op het eind van deze Soi zie je het ‘Louis Restaurant’ aan de linkerkant.

Khun Vichai

Eigenaar en gastheer is Khun Vichai met de voor ons onuitsprekelijke achternaam Priyatrakulruji. Vichai is een beweeglijk en zeer attent baasje die zijn sporen in de horeca ruimschoots heeft verdiend. Veertien jaar werkte hij onder meer in het prestigieuze 5 sterren Royal Cliff Beach Resort. Daarna startte hij samen met twee andere oud-medewerkers het restaurant Alois op. Na bijna vier jaar ging de deur van het restaurant op slot. Achteraf bezien, vertelt Vichai, was het restaurant met een capaciteit voor 120 personen en twintig medewerkers te groot en te luxueus van opzet.

Louis Restaurant

Anderhalf jaar geleden pakte hij de draad weer op en startte op Naklua road Soi 31 het Louis Restaurant. De ervaring die hij heeft opgedaan in het meer luxueuze horecasegment is duidelijk merkbaar. Hij is een uitstekend gastheer die aandacht aan zijn klanten schenkt en waar je met plezier weer terugkomt.

De keuken

De keuken is Europees getint met een Franse inslag. Op de uitgebreide kaart tref je vele mooie gerechten aan. Kon ditmaal de ganzenlever met gebakken appel en een timbaaltje risotto niet weerstaan en de roodbaarsfilet op een bedje van tagliatelle was eveneens overheerlijk. Gerookte Noorse zalm en eveneens gerookte eendenborst zijn heerlijke voorgerechten. En mocht je weer eens van mooie witte asperges willen genieten. Dan ben je bij Louis op het juiste adres. Warme en koude voorgerechten, soepen, salades en een keur aan hoofdgerechten maken de keuze niet eenvoudig. Op de kaart tref je ook een aardige selectie pasta’s aan. Eend is niet alleen aan een Chinees restaurant voorbehouden. Proef maar eens de eendenborst met een honingsaus.

Wijnen zijn in Thailand niet goedkoop vanwege de hoge invoerrechten. Echter Vichai schenkt een zeer goed glas voor 220 baht en dat is een prijsniveau dat je in Europa voor een dergelijke kwaliteit ook moet neertellen. Uiteraard bevat het assortiment ook minder dure wijnen. Kortom het Louis restaurant is een echte aanrader.

No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “‘Louis’ een uitstekend restaurant in Pattaya”

 1. Dick zegt op

  Fantastisch restaurant ……de 1e keer dat ik er ging eten was de steak zo ontzettend taai, dat een leren riem hierbij vergeleken nog soepel was. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het een hele klus was om de steak heel klein stukje bij heel klein beetje verorberd te krijgen. De 2e keer dat ik er ging eten kreeg ik een ander gerecht dan dat ik had besteld. Gewoon opeten dacht ik en later maar melden want ik wilde niet nog een keer heel lang wachten alvorens ik de maaltijd geserveerd zou worden.
  Als je dus bij Louis gaat eten moet je over veel tijd beschikken en maar “hopen” dat wat je besteld je ook daadwerkelijk krijgt en het vlees eetbaar is. Dit is mijn ervaring met Louis.

 2. Danzig zegt op

  Ik snap niet dat veel mensen naar Thailand – vooral in Pattaya zie je het veel – reizen om de westerse keuken te verorberen. Als ik daar zit ben ik juist blij dat ik voor een habbekrats heerlijk Thais kan eten.
  Wie eet er nu, voor een relatief hoge prijs, dagelijks schnitzel, steak, pizza etc.? Hallo, je bent in Thailand!

  • Sir Charles zegt op

   Niet dagelijks in Thailand maar wel minstens een keer per week en is het tevens een leuke manier om mijn Thaise lief kennis te laten maken met de westerse keuken.
   Overigens ken ook veel Thai die in het westen wonen, sommigen al ‘eeuwen’ die nog steeds dagelijks uitsluitend Thai-food consumeren, daar zal je vast ook niets van snappen, iets zegt mij van niet…

  • Christina zegt op

   We proberen wel Thais eten maar heel veel is voor ons te heet. Een schnitzel hoeft voor ons ook niet.
   Soms zie ik wel iets wat Thaise mensen bestellen en het ruikt heerlijk dus gevraagd wat is dat nu zelf ook besteld een hap en twee dagen maagkramp. Dus we proberen ons aan te passen door iets te bestellen wat niet heet is en er is nog genoeg te vinden. Maar voor ontbijt voor mij geen warm eten krijg ik niet naar binnen mijn man vindt een bord met noodles dan wel lekker.

   • Danzig zegt op

    Aan het hete eten kun je wennen, net als aan de warme maaltijd als ontbijt. Voor mij kan het eten overigens amper te heet zijn. Op de vraag of ik mijn eten spicy wil, antwoord ik altijd met een resoluut ‘yes’. Vaak tot verbazing van de kok (kin).

    • Sir Charles zegt op

     Dat klopt beste Danzig evenals de Thai kan wennen aan typische westerse maaltijden wanneer ze daar (langdurig) in het westen verblijven, iets zegt mij wederom dat je het daar niet mee eens bent…

     Op zich geen enkele moeite mee hoor dat veel Thai in het westen niet zonder het kommetje rijst kunnen dus andersom is dat toch ook te snappen.

    • Jacques zegt op

     Ik denk dat het wennen aan pittig eten niet voor een ieder opgaat. We zijn nu eenmaal niet alllemaal hetzelfde ingesteld. Ik heb wel eens informatie gezien van Thaise mensen op leeftijd met een maagprobleem van het pittige eten. Ik weet niet meer exact wat er toen was geschreven maar het bleek om een aanzienlijk aantal mensen te gaan. Velen zijn daarin kennelijk doorgeslagen. Mijn Thaise vrouw ook, die is ook al wat ouder en at vanochtend weer te pittig, waardoor ze weer de hele dag liep te klagen over haar maag. Ze is er aan verslaafd en luisteren naar goede raad ho maar.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Thais eten heeft mijn beslissing om langdurig in Thailand te verblijven zeker niet beïnvloed.

   Ik eet natuurlijk regelmatig Thais hier, want het is inderdaad een goede keuken, Niks mis mee.
   Maar ik durf ook te zeggen dat het Thais eten me soms de strot uitkomt en dat ik dan snak naar Europese kost.
   Gelukkig lost mijn vrouw dat op door regelmatig Europees te koken voor mij.
   Hoeft niks speciaal te zijn, gewoon vlees, aardappelen en groenten.

   Regelmatig ga ik ook naar Pattaya en zal tijdens die enkele dagen dat ik er ben zelfs geen Thais eten.
   Europese kost staat dan gegarandeerd dagelijks op het menu.

   • John Chiang rai zegt op

    Ben het helemaal eens met RonnyLatPhrao,dat wanneer je hier als expat woont,je ook wel eens behoefte hebt aan de westerse keuken die je van thuis kent. Alleen een toerist die 3weken in Thailand verblijft,en in niet in staat is zich tijdelijk aan te passen aan de Thai keuken,is voor mij erg overdreven. De Thaikeuken is zo veelzijdig,dat er beslist wel iets bij is wat iemand smaakt,en voor iemand die zegt dat hij niet spicy eten kan,bestaat altijd de mogelijkheid dit duidelijk te zeggen. Als je op Engels zegt ,,not spicy please”wordt het daar waar veel toeristen komen haast overal verstaan,en mocht het nog problemen geven,zeg je gewoon als man op Thai,,Mai pet Krap”. Bovendien als je in Thailand westers eten wil,kan het gebeuren,dat het net iets anders smaakt dan je van thuis gewoont bent,omdat die kruiden die jij van thuis kent,helaas niet voorradig waren. Waarom niet tijdens een vakantie op zeker gaan,en iets bestellen wat de Thais zeker kunnen,namelijk Thaifood. Bij al het andere, bestel je als je pech hebt een kopie van dat,wat je van thuis anders kent. Als je in Tokio boerenkool met rookworst besteld,om het maar een beetje overspitst te zeggen,moet je later bij je online beoordeling niet liggen te zeuren,maar eigenlijk de fout bij je zelf zoeken.

  • Noah zegt op

   Ach beste Danzig, ik zie al dat u Pattaya als voorbeeld neemt en u niet weet waar u zijn moet!!! Ik eet ook graag Thais en het kan niet scherp genoeg. Maar als u wat adresjes wilt waar je voor 2,50 heerlijke Europese vleessoorten wilt eten, mail me!!! Ik noem dit weer scorings postings en het lukt nog ook!

   • Danzig zegt op

    Moderator: niet chatten svp.

   • fernand zegt op

    beste noah,

    email mij maar enkele adressen,dan ga ik het eens uit proberen
    tawan49@yahoo.com

 3. Jan Hendriks zegt op

  Beste Mr.Danzig daar heeft u gelijk in. En ook de meesten van degenen die zich hier permanent gevestigd hebben genieten van de Thaise keuken. Echter zijn er genoeg, waaronder ik, die ook geregeld europees willen eten.

  Ik ben het volkomen met de beschrijving door de heer Jongen over Louis Restaurant en Khun Vichai eens. Het is daarom jammer dat meneer Dick geen goede ervaring heeft.
  Echter klagen na het opeten van een taaie biefstuk is niet juist. Klagen behoort men te doen op het moment dat men constateert dat het opgediende niet aan de normen voldoet.
  Een ander gerecht geserveerd krijgen dan men besteld heeft komt meer voor – vaak omdat het Thais bedienend personeelslid het niet juist heeft verstaan. Ook dan behoort men onmiddellijk te reclameren.

 4. chris zegt op

  Pattaya is natuurlijk een wereldstad, met bezoekers uit tientallen landen, dus kan op culinair vlak niet achterblijven. Als ze thuiskomen roemen die toeristen echter de Thaise keuken. Maar wat ze het meest hebben gegeten zijn inderdaad pizza’s, hamburgers, rode kool met draadjesvlees, sauerkraut mit wurst en de bekende Franse en Italiaanse, en niet te vergeten de Russische liflafjes. Want al dat Thai eten was natuurlijk altijd te scherp. (en kon niet goed zijn omdat het zo goedkoop was).
  Ziehier de gemiddelde Pattaya-toerist. Ja, er is een markt voor………………

 5. Davis zegt op

  Dat veel mensen alle dagen Westers willen eten? Tja, hun keuze. Maar je kan deze stelling ook omdraaien. Waarom houden de Thai in België en Nederland toch alle dagen aan hun Thaise maaltijden…

  Ieder zijn smaak natuurlijk, kan ook alle dagen Thais eten. Maar heb soms toch zin in een klassieker uit het thuisfront. Bv steak friet met (witloof?)salade. Als dessert bv kaasschotel. Uiteraard met een goed(e) glas (fles) wijn. Ga dat zeker eens uitproberen bij Louis.

  Kan verder meegeven dat het wel meer gebeurt in Thailand. Je een restaurant met goede recensies bezoekt, en het die ene keer gewoon op niks trekt. Heb je dan gewoon pech gehad, is het onkunde van de chef, of had de leverancier die dag gewoon een slecht stuk vlees geleverd. Anyway, in dit geval wordt de bediening zo niet de chef hierop aangesproken. Zo weet hij dat het foute boel is, en kan die het eventueel nog rechtzetten. Waarom zou je je ziek eten,. Of anders nog, vlees eten dat uren gestoofd dient te worden maar als steak wordt gepresenteerd, dus zodanig niet te vreten is? Nee, zo iets gaat bij mij retour naar de keuken.

 6. Gerard zegt op

  Ben het helemaal met de schrijver eens. Als ik in Pattaya ben ga ik er zeker 2x per week eten. Behalve de europese kaart hebben ze ook een Thai kaart. Je moet er wel naar vragen.
  Vriendelijke bediening en redelijke tarieven.

 7. Gerard zegt op

  waardering moet een 9 zijn!!!

 8. bosch zegt op

  Wij gaan regelmatig bij Louis eten, vooral de vis file is geweldig ( zeebaars, tong, zalm en tonijn )
  deze gerechten kosten 250 bath en zijn voor ons een voldoende maaltijd.
  Er is ook een Thaise kaart.

 9. Beika zegt op

  Dank je voor deze info..het lijkt me zeer de moeite, als ik weer in Pattaya ben, dit restaurantje te bezoeken met mn zoon en schoondochter!!

 10. Joseph Jongen zegt op

  Diditje, geen enkele blogger van Thailandblog schrijft iets om er beter van te worden en ook ik niet. Het is enkel en alleen de bedoeling om anderen iets te vertellen omtrent een goede ervaring. Kijk met belangstelling uit naar jouw mening omtrent Louis. En wat het eten betreft: ik ben ook een liefhebber van Thais eten maar zo nu en dan verlang ik ook wel eens naar de betere Europese keuken en dan geen frites met een halve kip of schnitzel of bockwurst. Louis is beslist niet het enige goede restaurant van Pattaya maar beslist toch een van de betere restaurants voor een betaalbare prijs.

 11. jan geluk zegt op

  Een Thai die een restaurant heeft doet echt niet aan klantenbinding.Krijg je een soort schoenzool ipv malse biefstuk en je laat je ongenoegen merken lachen ze je gewoon uit.Het zijn echt de westerse restauranthouders dus de Farangs die een veel klant gerichter beleid voeren.Wat doe de Thaise restaurant houder.Hij stelt voor een tafel soms 5 personeelsleden aan.De een brengt het bier,de ander het ijs.een derde de cola de vierde neemt de bestelling op en de 5 e brengt het bij je.Maar das niet alles en dit is echt geen chatten maar de waarheid dikwijls zijn de frieten de rijst en het vlees koud,en dat waardeert geen Nederlander.En het is zo simpel je serveert rijst of soep en even in de microwave en de klant is tevreden.Maar dat is weer iets een klant tevreden stellen hebben ze nog nooit van gehoord.Ze zullen ook nooit de klant tijdens het eten vragen alles naar wens?Maar wel tot vervelens toe je bier ongevraagd blijven bij schenken.Soms denk je heeft de wereld in Thailand 100 jaar stil gestaan?Je bent als horeca een dienst verlenend bedrijf.Maar ja de serveesters en obers hebben ook nooit een opleiding genoten.Echt actief en klant vriendelijk zijn ze pas als je afrekend ,want dan rekenen ze ook nog op een fooi of de klant nu tevreden is of niet.Heb zelf een groot restaurant gehad in NL 40 zitplaatsen,en het hele restaurant zat elk weekend vol.Hoeveel personeel?3 personen in de bediening.
  Het menu advies was altijd goed/snel en betaalbaar en deze formule werkte altijd.
  Maar hier ondanks dat ik het mijn 2e vaderland vind schuiven ze alles af onder de noemer cultuur,en das je er met een smoesje van af maken.Wat moet je dus doen als je niet te vreden bent.Het laten merken op het moment dat jhet plaats vind(zal wel niet helpen)En dan daar nooit meer terug komen.Het verbaast me altijd dat de kwaliteit van eten in zgn foodzaken als Plaza en bc etc meestal wel naar tevredenheid functioneren.

 12. diditje zegt op

  Hallo beste medebloggers,
  Belofte maakt schuld, daarom mijn bevindingen in verband met dit restaurant.
  Omdat ik mijn gasten (volgende week) niet als proefkonijn wenste te gebruiken, ben ik even, in de vroege avond, poolshoogte gaan nemen.
  Mijn bevindingen:
  – Moeilijk te berreiken
  – Ietwat troosteloos uitzicht.
  – slechts 2 personen aanwezig ( misschien wat te vroeg in de avond)
  Dus heb ik de spijskaart ingekeken, en ben tot de bevinding gekomen dat een normale maaltijd met 4 personen, mits een modaal voorgerecht, een modaal hoofdgerecht, een modaal glaasje wijn, zonder dessert-koffie-afzakkertje,, mij zowat een minimum van 7.000 bath zou kosten.
  Derhalve heb ik besloten met mijn gasten naar een gewone-lekkere zaak te gaan in plaats van een door een sterrenchef uitgebaat restaurant.
  Hopelijk stuit ik op enig begrip.
  Diditje.

 13. ser kokke zegt op

  Een gewoon lekkere eettent is altijd het lekkerste.
  Beroepshalve heb ik in zo’n 20 jaar heel veel sjieken restaurants bezocht met mijn gasten. Voornamelijk in zuid Nederland. En was het eten nou echt lekker? Soms wel.
  En was de rekening hoog? Altijd! Mijn eerste rekening zal ik nooit vergeten, 30 jaar geleden, meer dan 300 gulden met 2 gasten. In die tent ben ik wel vaker gaan eten, omdat het leuke mensen waren.
  Lekker eten is voor mij in hoofdzaak ambiance.
  Dan kom ik dus dichter bij mijzelf uit dan bij het restaurant.
  Dat was in Nederland zo en hier in Thailand waar ik nu woon is dat niet anders.
  Ik ga toch geen eten en wijn zitten keuren……….
  Ik ga gewoon lekker zitten eten en als het niet te vreten is, ga ik gauw weg om ergens anders wel lekker te eten. Klagen helpt niet in Thailand.
  En je kunt hier echt lekker eten, zowel Thais als Westers.
  Waar ik gewoon lekker eet is in het restaurant van Home Pro, een bouwmarkt met een door Unilever aangestuurde cafetaria.
  Verzorgd, maar geen wijn, gewoon overdag.
  Ieder zijn meug.
  En ik heb met lede ogen heel veel dure wijn voorbij zien gaan, alleen maar omdat het veel geld koste en ik mijn gasten wilde trakteren.

  • Arkom zegt op

   Het artikel ging over restaurant Louis.
   Nu weten we weer meer over ser kokke zijn lof.

   Maar over Louis niets dan goed: ben zelf Thai en eet daar maar al te graag farang!
   Dus ieder zijn meug: inderdaad!

 14. eduard zegt op

  Ik kom hier al heel lang,2 keer in de week en vind het een fantastisch restaurant. Fijne bediening, en voor 495 baht heb je een 4-gangen menu. Welke vis je ook neemt, allemaal uit de pan met boter gebakken. Dus begrijp dat negatieve niet. En als je vlees niet goed is, gef het terug en Louis geeft je gewoon iets anders.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website