Lekker (Thais) eten voor weinig geld

Door Gringo
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , , ,
18 augustus 2016

Een journaliste van de Bangkok Post kreeg opdracht op zoek te gaan naar restaurants waar men lekker kan eten tegen zeer betaalbare prijzen. Zij ontdekte, dat Bangkok heel wat te bieden heeft als het gaat om een budget-vriendelijke maaltijd.

Zij ging steeds met een biljet van 50 Baht in haar knuistje op stap en vond heel veel plekken om een gastronomisch aanvaardbare maaltijd te nuttigen voor dit geld.

Openbare cantine’s

Zij begon met een bezoek aan de mensa’s van de Chulalongkorn en Thammasit Universiteit, waar het eten voor de vele studenten niet alleen goedkoop is, maar ook de smaak en kwaliteit zeer prijzenswaardig zijn. De bedrijfsrestaurants van staatsbedrijven zijn veelal ook toegankelijk voor het publiek en de moeite waard om eens te bezoeken. Zij noemt de kantine in het kantoorgebouw van de EGAT in de buurt van de Rama IV brug in de wijk Bang Kruay en het bedrijfsrestaurant van MEA op Klong Toey aan de Rama IV Road. Ook de “food courts” in het Saint Louis Ziekenhuis op Sathon Tai Road  en het Phramongkutklao Ziekenhuis op Ratchawithi Road bieden een verscheidenheid aan smakelijke maaltijden tegen zeer lage prijzen.

Restaurants

De echte bedoeling van de missie was echter “gewone” restaurants te vinden, waarin zij wonderwel slaagde. Ik noem er een aantal:

Khao Gaeng Nad Pob

Een “wildlife” restaurant, die in het verleden nogal wat media-aandacht kreeg vanwege de bijzondere dingen op het menu, zoals kikkers, paling en wild zwijn. Tegenwoordig is het populair voor de lunch met een grote keuze aan “khao gaeng” (rijst met currie of andere bijgerechten). Een flink bord rijst met één bijgerecht kost 30 Baht. De best verkochte maaltijden zijn “prik koning kak moo” (krokant gebakken varkensvlees met een bundeltje sperciebonen in een rode curriesaus) en “khai phalo” (hard gekookte eieren in een zout/zoet stoofpotje met groene currie. Het restaurant is gelegen aan de Phibun Songkhram Road – vlakbij het River Rhine Condomium – in Nonthaburi, dagelijks geopend van half acht ’s morgens tot drie uur ’s middags.

Khao Satu-Kari Nang Lerng

Dit winkelpand/eetcafé zonder naam biedt al tientallen jaren authentieke Chinese curries en stoofpotjes (satu). Bestel rijst gegarneerd met een varkensvlees currie of rijst met gestoofde varkenstong en je bent slechts 30 Baht kwijt. Dit eetcafé is gelegen in Soi Supphamit, off Lan Luang Road in de buurt van het Princess Lan Luang Hotel en de Nang Lerng markt. Het is dagelijks (behalve zondags) geopend van half acht ’s morgens tot twee uur ’s middags.

Nai Sai

Ook een gelegenheid met een jarenlange reputatie, vooral voor hun huisgemaakte “khao moo daeng” (rijst met plakjes BBQ varkensvlees en een dikke bruine saus) voor de prijs van 35 Baht. Op het menu staan verder nog diverse soepen, zoals “jabchai” en “tom yum” voor 30-35 Baht. Het uit twee units bestaande winkelpand vind je in Prachachuen Road tussen de Soi’s 33 en 34 en is dagelijks geopend van 7 uur ’s morgens tot 3 uur ’s middags.

Sok Teuk Talad Sam Yan

Dit eetcafé in de wijk Sam Yan wordt door kenners geroemd als het beste adres voor de lekkerste “khao moo daeng””. Een behoorlijke portie rijst met plakjes geroosterd varkensvlees, krokante stukjes buikspek, zoute Chinese worst en een saus kost slechts 30 Baht.

Gevestigd in Chalalongkorn Soi 50, vlakbij de oude Sam Yan markt. Dagelijks geopend van acht uur ’s morgens tot drie uur ’s middags.

Joke Thong Lor

Dits is mijn persoonlijke keus als ik zin heb in een lekkere rijstepap in Chinese stijl. Aromatische rijst, een authentieke smaak en royale porties van vers vlees, vooral de malse stukjes lever en varkensgehakt maken de “joke” tot een groot succes voor dit eetcafé. Een grote kom van deze congee met gehaktballetjes kost 30 Baht, met de stukjes lever erbij 35 Baht. De winkel is in Sukhumvit Soi 38, tegenover Soi Thong Lor. Dagelijks geopend van 4 uur ’s middags tot middernacht.

Alle bovengenoemde restaurantjes zijn in Bangkok en ik realiseer me best, dat niet iedereen in de buurt van één ervan woont, of zelfs niet in Bangkok. Hoe dan ook, als je je eigen omgeving een beetje goed leert kennen, dan zijn er overal in Thailand dergelijke goedkope eetgelegenheden te vinden, zodat je voor een goedkope maaltijd niet direct op de straathandel bent aangewezen. Ken je er één bij je in de buurt, laat het in een reactie weten, zodat mogelijk medebloggers er van kunnen profiteren.

Vrij naar een artikel in de Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lekker (Thais) eten voor weinig geld”

 1. B.Moss zegt op

  Voor deze medebloggers heb ik ook een adres.
  Ga naar Terminal 21 etage 5.Heerlijk eten en niet duur

  Als toetje sticky rice met mango.
  Eet smakelujj.

 2. Johan zegt op

  Waar Thai zijn is er eten en drinken… Ook dus in verschillende restaurants in het Siriraj hospitaal in Bangkok, bieden uitstekende, gezonde maaltijden en desserts onder de 50 baht.
  Iedereen welkom met de glimlach!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website