Cafe-Restaurnat-Deli Tiki-Tiki in Khon Kaen

Heeft U ook, net als ik, zo af en toe zin in een kroketje? Of bij een glaasje een lekker bitterballetje? Slaat bij U ook soms de trek ik een frikadelletje speciaal toe? Of nog erger, een bamihapje?

Woont U in Khon Kaen of omgeving, de redding is nabij. In het centrum is nu een restaurant annex winkeltje waar U deze snacks in kan slaan. Diepvries, dus lang houdbaar, en van een goed merk allemaal. Tiki-Tiki restaurant/bar/winkel heeft het allemaal en nog veel meer.

Het verdient overigens voor diegenen die van ver komen om contact op te nemen voor de afreis. De toelevering houdt soms geen tred met de verkoop. De uitbater, Bart, een Vlaming, heet ieder welkom. De kok is uitmuntend en zijn producten zijn navenant. Diverse soorten bier, ook Belgisch, zijn te serveren. Hot news is dat Bart volgende maand broodjes shoarma op het menu zet… Ja, compleet met knoflooksaus, currysaus en tehina saus (sesamzaadsaus).

Bezoekers spreken Nederlands, Engels, Frans, Duits, Zweeds, Noors en Thais. En iedereen praat met iedereen……soms een Babylonische spraakverwarring. Merkwaardig is dat vrouwelijke kennissen van de evenknie hier ook vaak verpozen, gewoon voor de “plezante” sfeer, het prima Thaise voedsel en vooral de mogelijkheid om zichzelf te zijn.

De animeertypes worden angstvallig buiten de deur gehouden. Bart wil zich presenteren als een rustige, familievriendelijke gelegenheid.

Overigens, de kroketten zijn van Verboven.

Groeten,

Hans Slobbe

 

Meer informatie:

 • Cafe-Restaurnat-Deli Tiki-Tiki
 • Telefonisch te bereiken onder nummer 08-03567214
 • Email: foodlover1904@gmail.com
 • Facebook: tikitikikhonkaen

Helaas, de straat waar de Tiki-Tiki aan is gelegen heeft geen naam. Is namelijk een priveweg van het Kosa-hotel. Maar, de verbindingsweg tussen Kosa-hotel en Pullman hotel, daar is dus Tiki-Tiki gevestigd. Aan deze weg is het meeste uitgaansleven van Khon Kaen gevestigd, dus geen probleem dacht ik zo.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

24 reacties op “Ingezonden: Kroketten, bitterballen, frikadellen en bamihapjes in Khon Kaen”

 1. Dirk van Geffen zegt op

  Hier in Chiangmai maken wij al enkele jaren kroketten.bitterballen en frikandellen en
  versturen deze door heel Thailand.Importeren doen we niet,want er zijn meer dan genoeg goede ingredieenten te koop in Thailand.Kijk maar op onze website
  http://www.dutchsnacksthailand.com. We zijn een Thaise Co. Ltd. met werkvergunning.
  Groet Dirk.

 2. J.Jordaan zegt op

  Ik vind het geweldig dat in Khon kaen al die lekkere dingen te koop zijn. Het water loopt mij uit de mond, maar ruim 500Km daar vandaan zit een Nederlander die daar weinig mee kan. En antwoord op Dirk is ook geweldig. maar het versturen van kroketten ed vanuit Chiangmai lijkt mij ook geen oplossing. Misschien iets voor een restaurant. maar
  niet voor een persoon alleen in pattaya. Misschien een idee voor “ons moeder” in Jomtien. Diepgevroren kroketten,bitterballen en frikandellen verkopen.
  Kom zeker vaak langs en veel van mijn Nederlandse kennissen ook.
  J.Jordaan.

  • math zegt op

   Beste J, Jordaan. Ik weet dat 99% van de Nederlandse – Belgische Restaurants kroketten, frikandellen , bitterballen verkoopt. Ons Moeder zeker, zie website! Maar ook Holland Belgium House, Klein Vlaanderen, Tornado Bar, Malee enz enz. Zie ook websites, adverteren er allemaal mee.

 3. Henk van't Slot zegt op

  In Pattaya kan je alles krijgen,frikandellen,bitterballen,loempia’s,enz enz.
  Wordt nog bij je aan huis gebracht ook,prijzen zijn redelijk,en goeie kwaliteit.
  Ga hier geen reclame maken,mail maar prive voor het adres.

  • ruud zegt op

   graag ontvang ik het adres van je frikandellen mijn mail adres is rkaelen834@gmail.com b v d ruud

 4. J.Jordaan zegt op

  Moderator: uw reactie is niet interessant voor andere lezers.

 5. Dick van der Lugt zegt op

  Frikadel of frikandel? Een frikadel is een gehaktbal die vooral in België gegeten wordt. Een frikandel is behalve in Belgische ook te vinden in Nederlandse snackbars; het is een gefrituurd worstje, gemaakt van gehakt vlees. In België wordt de frikandel ook wel curryworst genoemd. (Bron: Taalunieversum, Nederlandse Taalunie)

  • Rob V zegt op

   Van Frikandellen en Frikadellen weet Dick nu alles af (geintje onder ons 😉 ). Mijn vriendin zal blij zijn dat ze dicht bij haar ouderlijkhuis, dat ligt iets buiten Khonkaen, nu ook terecht kan voor haar frikandellen verslaving. Nu nog de haring (zonder uitjes), stroopwafeks, augurken en Dönner Kebab. 555

   • Frank zegt op

    in Chiang Mai zijn nederlandse/belgische broodsoorten, taarten en ja ook stroopwafels te bestellen bij de warme bakker. Zure bommen hebben ze ook alleen geen haring.

 6. Pascal ChiangMai zegt op

  Ja het water loopt je uit de mond met al dit lekkers,woon zelf in ChiangMai en indien ik trek heb in een van deze producten ga in naar het Restaurant met de naam BENELUX dit ligt aan de nightmarket de straat in bij burgerking,je kan daar goed eten en niet duur,ook kan je bestellen en het mee naar huis brengen,kom er een keer per week,mijn Thaise vriendin eet dan daar liever vis,is niet zo op de snacks maar kroket en frikandel speciaal lust ze wel,het is aan tebevelen,
  groetjes, Pascal.

 7. angelique zegt op

  En in Chiang Mai bij de Rimping zijn ook kroketten, frikandellen en kaassoufle’s te koop……

 8. Henk B zegt op

  beste Thailand bloggers, weet er iemand of er ook zo een adres, voor de Nederlandse snacks in Korat is ( krijg al trek bij de gedachten alleen al )

 9. BramSiam zegt op

  Voor Dick en voor de volledigheid kan ik nog melden dat frikadel ook een niet te versmaden Indische lekkernij is, zodat wie wanhoopt het niet helemaal in Nederland hoeft te gaan halen, maar ook in onze voormalige overzeese gebiedsdelen terecht kan.

 10. JanUdon zegt op

  Ik wil er zeker gaan kijken.
  Ik heb het Kosa hotel gevonden in Khon kaen in Google earth.
  De KMZ file kan niet overgezonden worden in dit teksveld
  Maar hier zijn de coordinaten
  16°25’46.63″N
  102°49’54.74″O
  Maak ergens een vlaggetje in google earth en verander via Eigenschappen de locatie naar deze waarden. Voer ook de naam in.
  Druk op OK en onder “plaatsen” vind u de ingegeven naam, klik hier op en u vliegt er naar toe.
  Op deze manier kan iedereen die dat wil via dit medium zijn op 10 meter nauwkeurig adres doorgeven.
  Groet Jan

 11. HansNL zegt op

  Voor een ieder, ver buiten KK, natuurlijk heb je dan niet veel aan een adres in Khon Kaen.

  Het is al lovenswaardig dat Nederlands sprekenden, landgenoten, of Vlamingen, de moeite nemen die zaken te importeren of te fabriceren.

  En vooral, het risico te nemen deze frituurartikelen aan particulieren te verkopen.

  Ik doe er mijn voordeel bij, een kroketje is nooit weg, toch?

  En voor Rob V, je stroopwafwel is ook in Tiki-Tiki te koop.

  En ik ben zelf aan het experimenteren met zure bommen, zoetzuur dan wel.
  Als het allemaal lukt komen ze in plastic potten in de verkoop.

 12. rj zegt op

  Ligt het aan mij , maar ik zie nergens het echte adres ; wel coördinaten van een het Kosa-Hotel ; is het daar dan in de buurt ? Gaarne een reactie . Dank .

  • HansNL zegt op

   Zoals eerder gemeld, de straat/soi waar Tiki-Tiki gevestigd is, gelegen aan een private soi van het Kosa hotel.

   Als je in Tiki-Tiki zit, zie je links van je het Kosa hotel.

   Om het nog makkelijker te maken, de buurman is Tukcom Khon Kaen, de inrit annex uitrit van de parkeergarage van Tukcom is aan de overkant van de straat.\

   Er is daar een beetje rare situatie, Kosa heeft veel grond in bezit daar, en veel panden zijn ook eigendom en worden verhuurd door Kosa.
   Vandaar dat de naam van de Soi onbekend is, althans bij de bewoners/huurders

   De coordinaten van Tiki-Tiki zijn (Google earth):
   16.25.47.53 N
   102.49.52.26 O

 13. Lije Vanonschot zegt op

  Waarom iemand die het Hollandse en Vlaamse is ontvlucht zo gauw hij is neergestreken in Thailand daar dan op zoek gaat naar frites, frikandellen, et cetera (het foeilijkste eten -voer is een beter woord- dat er “thuis” maar te krijgen is) is me een raadsel. Het is gezouten (is ongezond). Het is gebakken in het lekkerste vet wat er is (is tevens het hoogst ongezondste vet wat er maar is, weet ik van een deskundige Belg), het zit barstens vol koolhydraten met een hoge glycemische index (is meer dikmakend dan bijvoorbeeld vette vis). En dan drinkt zo’n eigenlijk-niet-weg-van-huis expat daar ook nog Belgisch of Hollands bier bij (wat bij alle bovenstaande wat toch al de pest is er nog een benevelend schepje bovenop doet). Allemaal heel gezond voor het IQ, de dikke buik, de bloedsuiker. Jaagt de ziektepremie op (heb ik geen last van, want uitgerekend ik die gezond tracht te leven, werd de ziekteverzekering uitgegooid).
  Waar zijn veel expats eigenlijk mee bezig? Nou met elkaar via het Thailandblog te informeren waar je in Thailand je ongezonde eet- en drink gewoonten het meest ongeremd kunt voorzetten. Onder het motto: eet ook eens ergens anders (in Thailand bijvoorbeeld), maar dan wel hetzelfde als “thuis”. Heel nuttig zo’n blog.

  • Fred CNX zegt op

   Zo denk ik er ook over, een Nederlandse/Belgische hap is aan mij niet besteed met al dat lekkere Thaise eten om me heen. Zelfs als ik in Nederland ben eet ik Thais maar…..voor elk wat wils en kan begrijpen dat niet iedere farang elke dag rijst met alle lekkere gerechten kan/wil eten en daar is dan die Hollandse/Belgische hap voor;)

  • Pim zegt op

   Beste Lije .
   Ga geen verhaaltjes rondstrooien waar je geen verstand van hebt en van horen zeggen .
   Bijv.vette vis .
   Door de onverzadigde vetzuren is het juist heel gezond om vette vis te eten .
   Niet dikmakend .
   Hoe vetter de vis ,des te beter het is !

   • Mathias zegt op

    Moderator: hier ontstaat een off-topic discussie over voeding, dat is niet wenselijk.

 14. rj zegt op

  Betse meneer Bart , we zijn gisteren bij uw restaurant geweest en wilde het één en ander kopen en meenemen , maar de aardige mevrouw wist niet waarover we het hadden . Ze zei misschien in de diepvries , maar daar kwamen we niet uit . Kan u me vertellen hoe het werkt . Overigens komen we van zo’n 60 km van Khon Kaen , maar in bovenstaadn stuk wordt gevraagd om dan eerst contact op te nemen met u . Alleen staat niet hoe ! Althans ik kon dat niet vinden . Dus ook hierover graag wat meer duidelijkheid . Dank u .

 15. Lije Vanonschot zegt op

  Moderator: hier ontstaat een off-topic discussie over voeding, dat is niet wenselijk.

 16. rj zegt op

  Moderator: hier ontstaat een off-topic discussie over voeding, dat is niet wenselijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website