Ikkousha waar ben je ?

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , ,
6 oktober 2016

Nee, Ikkousha is geen wulpse dame uit duizend en een nacht maar een Japans Ramen restaurant waarover recentelijk een verhaal op dit blog is gepubliceerd (www.thailandblog.nl/eten-drinken/in-de-soep-zitten/)

Volgens de Sunday Nation; een restaurant van wereldfaam dat enkele weken geleden ook in Bangkok is neergestreken. Volgens genoemde krant in het winkelcentrum J Avenue op Thonglor Soi 15. Daar willen we dus iets meer over aan de weet komen. Met de skytrain een fluitje van een cent. Halte Thonglo (ditmaal zonder R) uitstappen en we staan op Soi 55, ook wel Thonglor genaamd.

Het is een levendige brede weg met aan weerszijden een keur aan restaurants voor elke portemonnee. Als je aan de linkerkant van de weg verder wandelt loop je in een goed kwartiertje naar Soi 15 waar je het betrekkelijk kleine winkelcentrum J Avenue aantreft. Je bent aan zowel de linker- alsook aan de rechterkant van de weg al heel wat leuke restaurantjes gepasseerd en de wandeling is beslist aardig. Grenzend aan het betrekkelijk kleine winkelcentrum -grote naam voor de 4 etages met nauwelijks winkels- tref je enkele uitspanningen met gezellige terrasjes aan om even op verhaal te komen. En met terrasjes is zelfs een metropool als Bangkok niet bepaald rijk gezegend. Met name het keurige Mousses & Meringues, met heerlijke koffie en een uitgebreid assortiment gebak, is een bezoek meer dan waard.

Tweede etage

Via een trap vervolgen we de route naar de volgende etage, want daar bevinden zich de Japanse restaurants en gaan we op zoek naar Ikkousha.

We zien de restaurants Kan-Teki-Ya, Nanohana, Ootoya, maar geen Ikkousha. Wel een restaurant met de naam Kyushu Jangara Ramen. Toch maar even vragen waar Ikkousha domicilie heeft gekozen. Geen Thai die daar een zinnig antwoord op kan geven. Nooit van gehoord! Dan toch maar bij het met grote letters boven de ingang als Ramen restaurant aangeprezen etablissement naar binnen. Eigenlijk een ongezellige ambiance met een menukaart waarop heel wat soorten Ramen staan, waaronder ook de black ramen waarover de journalist in de Sunday Nation de loftrompet stak.

Binnen de kortste keren staat een grote kom soep voor mijn neus, Ramen? Het lijkt er niet op. De vulling bestaat uit niets meer of minder dan een hussel noedels en van een smakelijke bouillon is evenmin sprake. Mijn mening dat je van varkensvlees geen mooie, geurige en smaakvolle bouillon kunt trekken wordt helaas bewaarheid. Toch heb ik een fout gemaakt. Blijkbaar krijg je voor 200 baht niet meer voorgeschoteld en kun je eieren, vlees, knoflook, champignons et cetera, uiteraard tegen meerprijs, aan het waterachtige soepje als smaakmakers toevoegen. Desalniettemin is dit restaurant geen aanbeveling.

Ga als je van een Japanse soep -ramen- wil genieten dan naar het restaurant Grand Ramen. Thonglor vanaf Sukhumvit inlopend tref je het na een honderdtal meter aan de linkerkant van de weg aan. Blijft de vraag: waar is Ikkousha?

Wie het weet mag het vertellen.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Ikkousha waar ben je ?”

  1. Tommy zegt op

    ff googlen en dan vind je op facebook
    https://www.facebook.com/IkkoushaThailand/?hc_ref=PAGES_TIMELINE


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website