De Thaise keuken kent een variëteit aan gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Sommigen gerechten zijn bekend en andere minder. Ditmaal geen gerecht maar een Thaise snack: Sakhu sai mu oftewel tapiocaballen met varkensvlees. In het Thais: สาคู ไส้ หมู

Hoewel het traditioneel wordt gemaakt met sagozetmeel (vandaar de naam sakhu, wat Thais is voor sago), wordt er tegenwoordig vaker tapioca gebruikt als vervanging.

Het is een populaire snack in Thailand en te vinden bij straatstalletjes en markten. Sakhu sai mu is een soort meelbal met een vulling van varkensvlees. De meeste mensen in Thailand eten sakhu sai mu in combinatie met khao kriap pak mo.

De ingrediënten van sakhu sai mu zijn tapiocameel, koriander, fijngesneden ui, mager varkensvlees fijngesneden, bruine suiker, vissaus, fijngehakte verse hete pepers en geroosterde pinda’s.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website