Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Vandaag een bekend vegetarisch straatgerecht: Pad Pak Bung Fai Daeng (roergebakken Morning Glory in oestersaus) ผัด ผักบุ้ง ไฟ แดง

Pad Pak Bung Fai Daeng is een heerlijk straatgerecht voor vegetariërs. Roergebakken morning glory in oestersaus, is smaakvol gerecht die je ook gemakkelijk zelf thuis te maken. Je moet wel even naar de toko om morning glorie (ook wel waterspinazie) te kopen. Deze heerlijke groente is zeer geliefd in de Thaise keuken vanwege zijn zachte scheuten en bladeren, de ideale roerbakgroente. Het is in een paar minuten bereid. Het kan als hoofdgerecht of als bijgerecht worden gegeten.

Het gerecht bestaat uit ochtendglorie, teentjes knoflook, Thaise chilipepers, oestersaus, vissaus, suiker en groentebouillon. Een belangrijk ingrediënt, wat lastig te krijgen is, is gefermenteerde sojabonenpasta. Je kan als alternatief ook gezouten sojabonen gebruiken.

Serveren met rijst.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

5 reacties op “Geheimen van de Thaise keuken: Pad Pak Bung Fai Daeng (roergebakken Morning Glory in oestersaus)”

  1. Rene Martin zegt op

    De oestersaus in Thailand is vrijwel altijd niet vegetarisch waardoor het helaas geen gerecht is voor vegetariers behalve dan wel in vegetarische/vegan restaurants.

    • Louis zegt op

      Healthy boy heeft vegetarian mushroom sauce als vega variant voor oestersaus.

  2. Louis zegt op

    Een van mijn favoriete gerechten! Ook lekker met buikspek. Zelf laat ik de vissaus achterwege.

  3. Marco zegt op

    Heerlijk,
    Alleen de prijs valt tegen in Nederland.
    250 gram kost je €5,50 bij de toko.
    De vissaus laten wij ook achterwege.

    • Lessram zegt op

      De Morning Glory/Waterspinazie/Pak Boong is momenteel inderdaad erg prijzig in Nederland, ik schrok er van de week ook van. Voor Corona was dit hooguit 3 Euro voor zo’n bosje.
      Afgelopen zomer had ik het in mijn eigen Nederlandse tuin staan, en het groei erg snel. Van 1m x 1m konden we in Juli/Augustus/September bijna wekelijks een portie snijden.
      En; al heet het “Water Spinazie” het groei gewoon in de volle grond, dus drassig is niet nodig.

      5 knoflook tenen + 3 chili pepers kleingesneden aanbakken in beetje olie

      Bosje Morning Glory, wassen evt. gesneden erbij

      na 1-2 minuten wokken; kruidenmix erbij van;
      2 el oestersaus
      1 el lichte soja saus
      1 el vissaus
      1 el Shaoxing rijstwijn
      1 el gefermenteerde soja bonen pasta
      1 tl theelepel suiker
      Nu nog even op hoog vuur flink wokken….

      Klaar in no-time.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website