De Thaise keuken kent een variëteit aan exotische gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Sommige van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Vandaag een gerecht uit het Zuiden van Thailand: Khua kling, een droge curry met vlees.

Khua kling (คั่ว กลิ้ง) is een droge pittige curry gemaakt met gehakt of in blokjes gesneden vlees. Vaak geserveerd met verse groene phrik khi nu (Thaise pepers) en fijngesneden bai makrut (kaffir limoenblaadjes).

Het hoofdingrediënt van Khua Kling kan in twee delen worden verdeeld: currypasta en geroosterd vlees. De ingrediënten van de currypasta zijn chili, peper, citroengras, knoflook, kurkuma, laos, zout en garnalenpasta. De ingrediënten van het geroosterde vlees zijn kaffir limoen, currypasta en vlees zoals varkensvlees, kip of rundvlees.

Voor de bereiding wordt het vlees in kleine stukjes gehakt. Vervolgens maak je een currypasta met chili, peper, citroengras, knoflook en limoen met een vijzel. Voeg de garnalenpasta toe in de vijzel en meng het geheel. Voeg daarna het gehakt toe aan de pan, rooster op een laag vuur en gebruik tijdens het koken een pollepel om te roeren en te voorkomen dat het vlees aan de pan blijft plakken. Als het vlees goed gaar is, doe je de currypasta in de pan. Als de mix te droog is, kun je een beetje water toevoegen. Meng de curry en het vlees tot het gaar is en voeg dan in plakjes gesneden kaffir limoenblaadjes toe.

Proef en controleer de smaak. Als je de gewenste smaak hebt bereikt, is de Khua kling klaar om te eten, natuurlijk met heerlijke geurende jasmijnrijst.

Je kan het gerecht ook in ieder restaurant in het zuiden bestellen.

1 reactie op “Verrassingen uit de Thaise keuken: Khua kling (droge pittige curry met vlees)”

  1. Louis zegt op

    Dat ziet er heerlijk uit! Die ga ik vandaag proberen te maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website