Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn in de regio’s te vinden, zoals Khao Yam een salade met blauwe rijst uit het zuiden van Thailand.

Kao Yum, of Khao Yum, is een specialiteit van de Zuid-Thaise keuken die de laatste jaren populair is geworden in Bangkok omdat het een gezonde lichte salade is.

Dit gerecht is vergelijkbaar met de Maleise nasi kerabu, en in feite hebben veel Zuid-Thaise gerechten Maleisische wortels.

Khao Yam (rijstsalade) ข้าวยำ lijkt wel wat op is een soort gebakken rijst, zonder het gefrituurde deel. De (blauwe) rijst wordt gemengd met wat kruiden en vervolgens gegeten met geroosterde kokosvlokken, gesneden kousenband, taugé, gedroogde garnalen, chilipoeder en geurige kaffir limoenblaadjes.

Gezond en voedzaam, maar daarnaast ook nog lekker!

Rating: 4.29/5. From 7 votes.
Please wait...

1 reactie op “Verrassingen uit de Thaise keuken: Khao Yam (rijstsalade)”

  1. Danzig zegt op

    Vergeet vooral de budu-saus niet, een zoute, kruidige vissaus, die het geheel compleet maakt!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website