Wie graag kookt en nieuwe gerechten uit wil proberen kan op 9 september terecht op het festival Essence of Thailand in Brussel.

Thaise keuken

Het jaarlijkse festival Essence of Thailand staat dit jaar helemaal in het teken van de Thaise keuken. Bekende Belgische en Thaise chefs geven die dag kookdemonstraties, ze tonen hun kooktechnieken en gebruiken zowel Belgische als Thaise ingrediënten. Daardoor komen de invloeden uit beide landen harmonieus samen in de gerechten.

Reisinformatie, met name over ‘groen toerisme’ en gastronomie, krijgen de bezoekers bij een stand van het Thaise landbouwbureau en de Thaise toeristische dienst.

Ook kunnen ze twee originele gerechten proeven: ‘Kai Oep’, een signatuurgerecht van de lokale gemeenschap van Pa Long, bereid door de chef van het Doi Angkhang hotel in Chiangmai, en ‘Yam Phakshee’, een koriandersalade, en een speciaal gerecht van het Ratchamankha hotel in Chiangmai.

Het festival vindt plaats op 9 september tussen 10 en 18 uur in de Thaise ambassade aan de Place Dumont in Brussel.

Deelnemers

Yves Mattagne, eigenaar van restaurant Sea Grill in Brussel dat beschouwd wordt als het beste en meest verfijnde visrestaurant in de Benelux.

Patrick Vandecasserie werkte 20 jaar in de keuken van La Villa Lorraine, een instituut van de Brusselse restaurants. Binnenkort opent hij zijn eigen restaurant De Mayeur in Ruisbroeck.

Sathit Srijettanont is chef van het Brusselse restaurant Blue Elephanten chef-vennoot van de Bleu Elephantgroep, een Belgische restaurantketen die zowel in Europa als in het Nabije en Verre Oosten actief is.

Verder zullen ook Giovanni Bruno van Ristorante Zenzanome in Schaerbeek en Chef Apple van het Thaise restaurant Les Larmes du Tigre in Brussel aanwezig zijn.

Bron: Knack.be


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Festival Essence of Thailand (Brussel), in het teken van de Thaise keuken”

  1. Frans A zegt op

    Een bijdrage over lekker eten, hoog-culinaire toestanden.
    Niet echt iets voor Hollanders denk ik.

    Grapjeeeeeeeee

    Groetjes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website