Eetidee in Pattaya

Door Dick Koger
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
29 september 2013

We hadden iets te vieren en wilden dat in een vertrouwde omgeving doen. Dus besloten we bij het restaurantje bij mij op de hoek iets speciaals te bestellen.

Een paar dagen van te voren sprak ik met de eigenaar en vroeg hem of het mogelijk was a.s. dinsdag rock lobsters te eten. Hij heeft dit niet op de kaart, omdat ze niet altijd verkrijgbaar zijn. Bovendien willen we graag een paar flessen witte wijn, ook niet op de kaart. Hij beloofde zijn best te doen en de volgende dag, wanneer ik langs loop om de krant te halen, hoor ik al dat onze wensen vervuld zullen worden.

Als ik dinsdag als eerste van ons gezelschap het restaurantje binnen loop (vreemd eigenlijk, binnen lopen bij een restaurant dat alleen maar buiten heeft), vraagt de eigenares me al of we ze opgediend willen hebben in een knoflooksaus. Dat willen we, zeg ik haar.

We spelen een aantal spellen en daarna moet het er van komen. Een grote schaal met prachtige kreeften wordt op de tafel naast de onze geplaatst. Daar nemen we plaats en we genieten van kreeft en witte wijn. Ze zijn perfect en de saus is verrukkelijk. Later komt er nog een schaal. Ze zijn zo lekker dat ik pas bij het laatste exemplaar bedenk dat een foto wel op zijn plaats is.

Is dit geen leuk idee voor je eigen plaatselijke restaurantje? Iets bestellen dat je lekker vindt en niet op de kaart staat. Mijn restaurant is in ieder geval als volgt te vinden. Rijd langs de Beach Road van Jomtien naar het zuiden tot de grote zijstraat naar links, Soi Chayapruek. Er zijn werkende stoplichten. Ga linksaf en na dertig meter heb je een klein zijstraatje naar links. Er is geen Seven Eleven op de hoek, maar een apotheker. In het straatje moet je naar het laatste restaurant. Helemaal buiten, in een L-vorm. De rock lobsters kostten 100 Baht per stuk, maar misschien is dit afhankelijk van de aanvoer. De witte wijn was 500 Baht per fles. Wel een paar dagen van te voren bestellen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Eetidee in Pattaya”

  1. Willy zegt op

    Hoi,
    Enig idee wat de naam is van het restaurant en welke wijn hebben jullie gedronken?
    Groetjes willy


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website