Japanse restaurant Grand Ramen

De mogelijkheden om in Bangkok eens lekker en niet alledaags te eten zijn bijna onbeperkt. In vele steden heb je van die typische straatjes waar restaurantjes in allerhande variaties als de bekende paddenstoelen uit de grond schieten en een bepaalde aantrekkingskracht op het publiek uitoefenen.

Op Sukhumvit Road is soi 55 zo’n straat die met de skytrain ook nog heel gemakkelijk bereikbaar is.

Stap maar op en vertrek in de richting Bearing en stap vervolgens bij de halte Thong Lo uit. Je bent dan vlakbij deze met vele internationale restaurantjes bezaaide straat. Thai, Japans, Koreaans of Chinees? Je zult ze er allemaal aantreffen, en geen van alle zullen je een fortuin kosten.

De straat verkennen

Als je vanaf Sukhumvit Road komend aan de linkerzijde Soi 55 binnenwandelt kom je meteen al een mooie zaak tegen waar je het gehele jaar door de prachtigste kwaliteit mango’s kunt aantreffen. Bijna er naast zie je twee kleine Thaise restaurantjes waarvan een als slogan “Thai food, very good and cheap” hanteert. We wandelen verder en zien weer een klein restaurant en vervolgens een Koreaans BBQ restaurant. In deze straat zul je meerdere restaurants met de aanduiding BBQ tegenkomen. Een naamaanduiding die hier een heel andere betekenis heeft dan die wij er aan toekennen.

Op een plaat of rooster kun je hier zelf de bestelde vleessoorten aan tafel bereiden. Verder lopend zie je het Japanse restaurant luisterend naar de naam Gyumi en enkele meters verder het iets teruggelegen Japans restaurant Kikori. Zelfs een Japanse bakker ontbreekt niet en weer luttele meters verder zie je het restaurant Grand Ramen waar we verder in dit verhaal op terugkomen. We passeren het Thaise restaurant Sararome en weer iets verder wandelend, voor de meer romantisch ingestelde personen, het in een tuinsetting gelegen Anagarden restaurant (www.anagarden.com). We wandelen nog een heel klein stukje verder totdat we aan de overzijde van de straat een klein winkelcentrum ontwaren waar onder andere Tops Market is gevestigd.

Naar de overzijde

Ongetwijfeld zijn er als je verder doorloopt nog heel wat meer ‘eateries’, maar wij steken op dit punt aangekomen heel voorzichtig en goed naar links en rechts kijkend de straat over en belanden bij het kleine winkelcentrum. Mocht je aan koffie toe zijn dan zie je op de hoek de bekende Amerikaanse Starbucks coffeeshop. Als je bij Tops Market -jaren geleden opgezet door Albert Heijn- naar binnengaat zie je meteen rechts bij de ingang een aardig zitje waar je kunt genieten van een goede espresso van Segafredo. Rondkijkend zie je ook nog een Burger King. Loop daar het kleine straatje in waar je op de hoek en ook een paar passen verder twee trendy zaken tegenkomt. Ook tref je daar een zaak aan met de naam Wine Loft, waar je de wijn niet alleen kunt kopen maar ook proeven. Meer zin in een ijsje? Swensen’s ijssalon is rond dit pleintje eveneens aanwezig.

We wandelen nu aan deze zijde van de straat terug naar ons beginpunt richting Sukhumvit Road en passeren het Italiaanse restaurant Beccafino en vervolgens weer een Japans- en het Yakinki BBQ restaurant. Ook passeer je een Japans of Chinees piepklein restaurantje dat altijd tot de laatste stoel is bezet. Weer iets verder tref je Kun Hyang aan waar je voor slechts 289 baht van het buffet gebruik kunt maken. Het gaat een beetje eentonig worden, want weer passeer je een Japanse BBQ en vervolgens het Thaise restaurant Soul Food met het ernaast gelegen vegetarisch restaurant The Yoga Place. Te oordelen naar de vele lege stoelen zijn de bezoekers van deze straat minder met hun zielenheil bezig, noch erg geporteerd van vegetarisch eten.

We zijn weer bij het startpunt Sukhumvit aangekomen en zijn op de wandeling ook een paar mooie bloemenstalletjes tegen gekomen. De totale loopafstand bedraagt ongeveer een half uur en in die tijd heb je heel wat restaurantjes van velerlei nationaliteiten gezien. Maar waar wil je nu gaan eten? Wellicht toch ietwat bang voor het onbekende?

Aanbeveling

Wil je toch eens iets anders uitproberen en weinig risico nemen stap dan met een gerust hart maar bij het genoemde Japanse Grand Ramen naar binnen. Men heeft een uitstekend begrijpelijke kaart waarop alle gerechten in kleurrijke foto’s en tekst staan afgebeeld. Helaas is de tekst voor de meesten van ons niet in een begrijpelijke taal aangegeven, maar ook al ben je de Chinese, Thaise of Japanse taal niet machtig dan kom je hier gemakkelijk uit de voeten. De naam van het restaurant is Grand Ramen en volgens mijn gevoel betekent het woord ‘ramen’ gewoon soep. Maar liefst veertig verschillende soorten tref je daarvan op de kaart aan. Let wel je krijgt een rijk gevulde kom soep voorgeschoteld waarna je nauwelijks nog iets durft te eten.

Zelf had ik me voorgenomen om na de vissoep nog een portie Ebichirirosu te bestellen. De naam alleen al trok me aan. Uit de afgebeelde foto kon ik opmaken dat ‘ebi’ garnalen zijn. Heb na de overigens voortreffelijk smakende vissoep daar toch maar van afgezien, want dan had ik geen boe of bah meer kunnen zeggen. Prettig is ook dat regelmatig, geheel gratis, koude thee wordt ingeschonken. Heb mijn potje bier dus maar eens laten staan. Uiteraard staan er ook nog heel wat andere gerechten op de kaart, maar ga dan niet van start met een van die veertig overigens heerlijke soepen. Een volgende keer ga ik van start met de Ebichirirosa, of wellicht neem ik eens de gok bij een van de vele andere leuke restaurantjes.

Jammer dat ik niet in Bangkok woon want dan zou ik ze allemaal willen uitproberen.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “De lekkernijen van Sukhumvit Soi 55 in Bangkok”

 1. Peter zegt op

  De wandeling lijkt me niet recentelijk gemaakt! Ondertussen is Beccofino al plat gegooid voor nieuwbouw en aan het begin van Soi 55, aan de rechterkant, vlak bij het genoemde bloemenstalletje, is een prima Thais restaurantje gekomen. Het heet Sit and Wonder, wordt gerund door een jonge Thaise die 5 jaar in New York in de horeca heeft gewerkt. In een Loft- achtige setting wordt uitstekend en betaalbaar eten geserveerd. Kom daar als bewoner van Soi 38 vaak en voor alle duidelijkheid: ben geen aandeelhouder!

  • Fritz zegt op

   Vanavond gegeten bij Sit and Wonder, mooie zaak hoor. Prima eten. Je loopt er wel zo voorbij, dus even opletten…

 2. khun Roland zegt op

  Zeer leuk en goed verwoord artikel.
  Ikzelf woon al jaren in Thong Lo (Soi 55).
  Moet gezegd worden dat het klopt wat de auteur neer schrijft. Enkel heeft hij het over pakweg de eerste 500 meter inwaards soi Thong Lo.
  Als je echter verder wandelt kom je nog véél meer leuke en speciale eetgelegenheden tegen. Zou ons te ver leiden om ze te beginnen opnoemen.
  Ook heel trendy en uiterst gezellige cafés en bistro’s met of zonder leuk terras.
  Alles wat interessant is in Thong Lo is te vinden in pakweg de eerste 1,2 kilometer vanaf het BTS station Thong Lo.
  Nu moet ik wel eerlijkheidshalve zeggen dat Thong Lo niet bepaald een gezellige straat is om in te wandelen. Het is er razent druk en gevaarlijk om de straat over te steken, temeer dat de straat vrij breed is.
  Ander negatief punt is dat de voetpaden (2,5 tot 3m breed) er moeilijk vlot bewandelbaar zijn door de vele eetgelegenheden die zich gewoonweg op de openbare weg (voetpaden) hebben gevestigd. Eigenlijk kan dit helemaal niet maar niemand schijnt zich daar iets van aan te trekken.
  Deze eetgelegenheden (op de voetpaden) bieden goedkoop eten aan waar meestal Thais gebruik van maken. Je zal er maar “smakelijk” zitten eten in de uitlaatgassen van de vele autos en motorbikes, met (af en toe) kakkerlakken die tussen je voeten wandelen. En nog gezwegen van het straatlawaai.
  Dus we moeten niet te romantisch doen over Thong Lo maar de essentie van wat werd geschreven klopt wel.
  Persoonlijk vind ik Thong Lo het “aangenaamste” s’avonds wanneer het donker is.
  Dan wordt je aandacht niet afgeleid door de vele rommel op straat en de uiterst lelijke electrische bekabelingen die in de lucht zweven. Dit acht je niet voor mogelijk indien niet met je eigen ogen gezien.
  Voor de rest, trek het je niet teveel aan en consentreer je op de lekkere restaurantjes.
  Wees voorzichtig en geniet er van.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website