Belgische frituur in Thailand alweer dicht

Door Redactie
Geplaatst in Eten en drinken, Opmerkelijk
Tags: , ,
15 november 2012
Belfrit Bangkok

De plannen van de Belgische zakenman Mario Vleugels om in Thailand een keten van Belgische frituren uit de grond te stampen lopen niet van een leien dakje. De eerste frituur die in augustus de deuren opende, is alweer gesloten.

Dat meldt Pieter van Roon, een Nederlander die in Bangkok de eerste franchisenemer was van Belfrit Thailand. Eerder maakten Mario Vleugels en zijn zakenpartners van het Belfrit-concept, de Belgische frituur promoten in het buitenland, een succesverhaal met al meer dan 20 frietshops in Hongarije, Polen en Estland. Bangkok wordt voorlopig geen nieuwe parel aan de kroon.

‘De inrichting van de frituur die wij moesten bekostigen heeft veel meer gekost dan voorzien’, zegt Van Roon. ‘Bovendien heeft Belfrit Thailand verplichtingen rond marketing en promotie niet nagekomen. Verder werden ook nog eens sausen en snacks geleverd waarvan de houdbaarheidsdatum ruim waren gepasseerd.’ Het lijstje met aantijgingen aan het adres van de Belgen is nog een stuk langer.

Diepvriesfrieten

Mario Vleugels reageert verontwaardigd. ‘Om Belfrit in Thailand te lanceren, werken we samen met Ricardo Herrera, een Belgische ondernemer die al er 15 jaar zaken doet. Hij is de coördinator en zoekt de franchisenemers. Het was me bekend dat het niet meer boterde tussen de uitbater en de hoofdfranchisehouder omdat die zaken had opgemerkt die voor ons totaal niet kunnen. Zo waren er zeer lage omzetten en zouden er ook diepvriesfrieten verkocht worden, gekocht in de lokale supermarkt. Dit terwijl er frieten moeten geserveerd worden die hier in België zijn gesneden en voorgebakken. De Nederlandse uitbater zou het contract op 13 punten hebben overtreden.

Ik ga dit tot in detail uitzoeken maar kan nu al met zekerheid zeggen dat het absoluut onwaar is dat we vervallen snacks of sauzen gauw exporteren om ervan af te zijn.’ Het vertrouwen tussen Herrera en Vleugels blijft vooralsnog overeind. De oorspronkelijke bedoeling was binnen het jaar zes Belgische frituren in Thailand te openen.

Bron: Nieuwsblad.be


» Laat een reactie achter


45 reacties op “Belgische frituur in Thailand alweer dicht”

 1. Ronny zegt op

  Mij hadden ze ook gecontacteerd en uitgenodigd oom eens te gaan kijken in Bangkok om eventueel ook een zaak te openen op francise in hua hin …. ” Herrera zei.. ik zal u en uw gezin eens goed trakteren als je komt ”
  Uit nieuwsgierigheid waren we gegaan en proefden van de frietjes en vroegen ook een lookworst ..maar koud ..in België word dat nogal dikwijls koud gegeten .
  Toen we de lookworst kregen was hij gebakken en zei ik tegen mijn vrouw vraag er nog één en zeg hun duidelijk dat hij moet koud zijn ….
  De uitbater mr.vleugels die ook de eerste bestelling had opgenomen kwam dan met een andere lookworst en leek niet zo blij …en ik zei daarom tegen hem dat in België de mensen dat ook graag koud eten …en hij antwoorde mij toen…” ja wat maakt mij dat uit ik lust toch die rotzooi niet ” en toen bekeek ik mijn vrouw mekaar gelijktijdig en dachten waarschijnlijk hetzelfde ….en ook we vinden dat je zo niet praat over je eigen producten .
  Daarbij deden ze ook promo tegen de voorbijgangers in het shopping center en lieten de mensen frieten proeven ..maar ze stonden daar soms een half uur met dezelfde frieten om te proeven maar koude frieten hebben totaal geen smaak meer dan …smaakloos en plat.
  Daarbij komt nog dat de Thais als het eten betreft houden van gezelligheid en ze hebben graag verschillende schotels op tafel .
  En dat is niet zo hun ding frieten en een saus of snack en naar ik vond tamelijk duur ..
  En het trakteren zal mr. Herrera ook zijn ontgaan want we hebben alles zelf betaald ..maar ja gelukkig zagen we toen al genoeg .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 10 stemmen)
  • Lije Vanonschot zegt op

   De uitbater die over de produkten (frites en worst) die hij zelf brengt zegt: “ik lust die rotzooi (zelf) niet”. Nu horen we het van een deskudige en insider dat frites en worst rotzooi is. En dat is het, uit gezondheidsoogpunt bekeken ook. En uit oogpunt van tafelcultuur.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: -7 (obv 13 stemmen)
  • Dré Wouters zegt op

   Het zou mij ten zeerste verwonderen dat Mr Mario Vleugels u zelf bediende en als hij u bediende zou het mij nog méér verwonderen dat hij u dan zo zou antwoorden. Ik ken mijnheer Vleugels als een correcte en beleefde zakenman.
   Ik heb dan ook uw reactie aan hem zelf door gemaild zodat hij eventueel zelf kan reageren.
   Dré Wouters Westerlo

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 4 stemmen)
  • castille noel zegt op

   Lookworst word bijna altijd open gesneden in de helft EN GEBAKKEN in belgische frituur
   nooit koud opgediend ?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: -3 (obv 3 stemmen)
   • Ronny zegt op

    Wel mijnheer castille Noel

    Ik weet niet of u van België bent ?
    Anders verwonderd het mij dat u niet weet dat cervelaworsten nogal dikwijls koud worden gegeten al of niet met bijhorende saus ….
    Als u nog eens de kans heeft in belgie …vraag het eens in een deftige frituur en u zal merken dat het wel word gevraagd en ” koud “….ook ik weet soms niet alles maar dan zwijg ik
    M.v.g

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Ricardo zegt op

   Beste Heren,

   Inderdaad Mr Vleugels is een van de oprichters van Belfrit Franchise Corporation. Myself ik ben de Master Franchiser voor Thailand, en jammer genoeg is de shop op Changwattana tijdelijk gesloten daar de Franchisee in breuk was van een tiental artikels van het Franchise contract waardoor wij meerdere malen gevraagd hadden om de zaken in orde te brengen daar wij ook moeten verantwoorden tegenover het hoofdkantoor. wij zullen dit snel proberen op te lossen zodat alles weer in orde komt en we verder lekkere frietjes kunnen bedienen.

   Aio ga hier op de ze forum niet meer over ingaan maar ben altijd berijd om vragen te beantwoorden via onze contact mail.

   Moderator: Een aantal zinnen verwijderd omdat wij geen uithangbord zijn voor een zakelijk geschil.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 4 stemmen)
   • Bram zegt op

    Moderator: Uw reactie voldoet niet aan onze huisregels. Persoonlijke aanvallen zijn niet toegestaan.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. pim zegt op

  Moderator: reactie is volgens onze huisregels niet toegestaan, Thailandblog is geen schandpaal.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • pim zegt op

   En toch ben ik het met mijnheer van Roon eens !
   Nu zal mijn reactie wel weer te kort zijn .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 2 stemmen)
 3. RonnyLadPhrao zegt op

  Ronny

  Ben je de namen van de uitbater in Bangkok Van Roon en een van de eigenaars van het Belfrit concept Vleugels niet door elkaar aan het halen ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Ronny zegt op

   Dag Ronny L .P.de heren zijn mij voorgesteld en het kan inderdaad dat er misverstand is met de beide heren … De heer die in de central franchisenemer is heeft mij ons ook besteld en ook hij maakte de ongepaste opmerking .
   De persoon was groot en Nederlander en ik heb het gecontroleerd en dat is inderdaad de heer van Loon ..
   En volgens bronnen zou hij niet correct werken zoals de afspraken waren met belfrit maar deed hij zelf links en rechts inkopen …
   M.v.g

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. Wim van Beveren zegt op

  Als de thai patat wil kan hij toch naar Burger of McDonald gaan.
  zou ook gebeuren als ik een keten nederlandse boerenkoolrestaurants zou beginnen.
  Heb het een keer gegeten hier, maar mijn vriendin vond het verschrikkelijk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 1 stem)
  • HansNL zegt op

   Beste Wim,

   Als je patat wil eten kun je toch naar McVerschrikkelijk gaan?

   Wat?

   French Fries bij Mac, da’s geen patat, man, dat is pure bagger.

   Als ik het een en ander zo lees is dat hele franchisegebeuren van Belfrit een zachte dood gestorven, doodeenvoudig omdat niet geleverd werd wat beloofd was.
   Het standaardgebeuren in Franchiseland, zeker in Thailand.

   Let wel, het concept is levensvatbaar, Thais lusten wel degelijk friten, en aanverwante artikelen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • RonnyLadPhrao zegt op

   Als een Thai bier wil drinken kan hij ook Singha, Chang of Leo drinken. Wat doet Heineken hier dan

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 3 stemmen)
  • math zegt op

   Moderator: graag op het artikel reageren en niet uitsluitend op andere reagereerders.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: -1 (obv 1 stem)
 5. Ronny zegt op

  R.L P…
  Absoluut niet uitbater is de heer vleugels of misschien beter franchisenemer ! Het is niet omdat je franchisenemer bent dat je ook geen uitbater kan zijn …..namelijk belfrit zorgde ook voor werkvergunning !
  En de heer Richardo is de verantwoordelijke voor Azië …wat betreft personen zoeken voor francise ..enz ..maar dat doet nl. niets terzake .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 1 stem)
  • RonnyLadPhrao zegt op

   Ronny

   Goed maar wie is dan Van Roon die in het artikel als de franchisenemer wordt genoemd ?

   In het artikel staat nergens dat Vleugels uitbater of zoals je zegt franchisenemer is maar een Belgische zakenman is en samen met zakenpartners met Belfrit, de Belgische frituur promoten in het buitenland, een succesverhaal met al meer dan 20 frietshops in Hongarije, Polen en Estland.
   Volgens mij is hij dus een van de eigenaars van de keten en geen franchisenemer.

   Trouwens waarom zou je tegen een Belg (Vleugels) moeten zeggen dat in Belgie de lookworsten ook koud worden gegeten. Zal hij wel weten denk ik.
   Je sprak volgens mij dus met een Nederlander en dat kan dan alleen maar Van Roon zijn geweest of er zijn er daar nog meerdere werknemers wat ook kan natuurlijk

   Je schrijft nadiuen – En de heer Richardo is de verantwoordelijke voor Azië …wat betreft personen zoeken voor francise ..enz .. dus eigenlijk zeg je dat Richardo Herrera, die de zaken voor Vleugels en zijn partners behartigd in Azie, Vleugels als franchisenemer in Bangkok heeft aangesteld… ???
   Ik sta wel van niks versteld in Thailand maar dit lijkt me toch een eigenaardige constructie.

   Het komt me allemaal dus verward over en indien jouw versie juist is, is er wel iets mis met de namen in het artikel

   Trouwens, je hebt wel gelijk wat de lookworsten betreft (of cervela’s zoals ze bij ons genoemd worden ) alhoewel ik ze liefst warm en met Belgische pickels eet.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. Ramon zegt op

  Kom al een dikke 20 jaar in Pattaya en ben liefhebber van het Thaise eten .
  Maar zo nu en dan een lekkere frikandel of kroket is ook heerlijk .
  Natuurlijk is er verschil in smaak en smaken verschillen natuurlijk ook .
  Heb toevallig afgelopen week voor de eerste keer kennis gemaakt met de produkten van Belfrit .Het is niet mijn bedoeling om Belfrit aan de schandpaal te nagelen via deze blog maar ik moet heel eerlijk zeggen dat dit ook kwalitatief de slechtste produkten waren die ik in de afgelopen jaren heb gegeten .Er zijn heel wat lekkerdere frikandellen en kroketten te koop in Thailand .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Henk van't Slot zegt op

   Heb toevallig vanmiddag een een mailtje gestuurd naar Joma voor een prijslijstje van hun producten.
   Heb dat emailadres van een oude factuur van hun,die ik in de Tornado bar heb gekregen.
   Op die factuur staat ook het logo van Bel Frit,wat moet ik hier nu van denken,verkoopt Joma de onverkoopbare voorraad van Bel Frit.
   Wie weet hier meer van,voordat ik een bestelling ga doen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Ramon zegt op

    Henk :: weet niet of dit bij het onderwerp past maar jou gedachte zijn juist .
    kijk eens eerst verder rond wat er her en der te koop is want ik geloof dat Su de spullen ook ergens anders haalt .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Dick van den Heuvel zegt op

  Moderator: het is niet de bedoeling om een zakelijk conflict hier uit te vechten. Thailandblog is geen schandpaal. Het artikel is overgenomen uit de Belgische media. Mocht u het niet eens zijn met artikel dan kunt u het beste zich melden bij de bron.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 2 stemmen)
 8. eric verelst zegt op

  Moderator: Uw reactie voldoet niet aan onze huisregels. Thailandblog is geen schandpaal.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. Ronny zegt op

  Dag tjamuk

  Wat betreft de lokatie vind ik het ook niet goed ….maar die word volledig vrij gekozen door de uitbater ..ook aan mij en mijn vrouw hebben ze gezegd ..kijk het zit zo wij willen graag een belfrit in Hua Hin en ook één in Khon Kaen ga eens naar daar en kijk waar jullie graag zouden zitten en welk concept jullie willen .
  Want daar is een grote keuze dat gaat van : b.v. In een shopping center ..buiten aan een shopping center, in een walking street ,ook een mobiel voertuig behoorde tot de keuze …dat was dan een omgebouwde Peugeot ..kortom mogelijkheden genoeg en je weet van jezelf toch wel als je in een duur shopping center gaat ( kiest ) dat je dan grotere onkosten hebt ..en je het jezelf zeer moeilijk maakt …zeker met een nieuw product waar je nog niet zo zeker bent van je clandizie.
  Wijzelf vonden dat heel dom door de heer van loon om direct dat te kiezen met zo een hoge huurprijzen en dan nog Bangkok .
  Een beetje direct te hoog gesprongen …
  M.v.g.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • math zegt op

   Eigenlijk Ronny snap ik het hele verhaal niet meer en als ik uw verhaal lees weet de franchiseonderneming Belfrit helemaal niet waar men mee bezig is. Als men zoiets beweerd moet ik het natuurlijk ook onderbouwen. Een goede franchiseonderneming weet precies op welke strategische plekken men een vestiging wil openen. Bij een goede franchiseonderneming hebt u helemaal niks te willen over het concept. Dat concept staat vast en daar heb men zich aan te houden. of de mensen nu binnenkomen bij Belfrit in Belgie, Polen, Estland, Thailand of waar dan ook,men moet zich meteen kunnen herkennen dat men in een Belfrit vestiging loopt. Als men mij dit vantevoren aangeboden zou worden, was mijn eerste antwoord: Ga eerst eens een goed vast concept uitdokteren en kom dan maar eens terug. Ga eerst eens zorgen dat voor 100% alle produkten in de zaak aanwezig zijn etc. etc. Nee, dit project is gedoemd te mislukken in Thailand. Europa weet ik niet, maar het gaat hier over Thailand. Of ik nou in Bkk of Pattaya de Mac, Subway, Burgerking, KFC of noem ze allemaal maar op, het concept staat als een huis!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 10. math zegt op

  In Thailand gooien ze je dood met Lobo pindasaus zakjes. Dat vind ik geen excuus om geen pindasaus te hebben en een heel slecht begin van je horecazaak als je al meteen nee gaat verkopen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 3 stemmen)
 11. math zegt op

  Omdat dit artikel toch over frites gaat, hier een tip als men verse frites wil van Mc Donalds. Bestel de frites zonder zout! De frites die in die warmbak liggen zijn allemaal bestrooid met zout, dus men zal nieuwe frites voor u bakken. Daarna toch maar een zakje zout vragen…..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 3 stemmen)
 12. Piet zegt op

  Goedemorgen voor een die mij in dit artikel van loon noemt. Dat moet van roon zijn
  Verder is dit artikel overgenomen uit de Belgische krant inderdaad door mij ingezonden
  Mijn enige reden is om mensen te behoeden om net als ikzelf niet vermogen kwijt te raken aan belfrit
  Ieder die informatie wil kan mij mailen
  Groeten piet

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 5 stemmen)
 13. pim zegt op

  Zo kunnen ze bij mij ook informeren wat er voorgaand is gebeurd.
  (Hua hin zal ik hen in ieder geval al afraden ,hun naamsbekendheid is hen al voorgegaan )

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 2 stemmen)
 14. pim zegt op

  Beste Tjamuk.

  Ik neem aan dat u wat import en transport zeer deskundig bent .
  Kunt u mij dan uitleggen hoeveel % op diepgevroren voedsel aan import betaald moet worden + 250 km diepvries vervoer naar de plaats van bestemming ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Ramon zegt op

   Zou het misschien ook wel iets met de houdbaarheidsdatum te maken hebben zoals hierboven in het artikel al is vernoemd?? Want een doos kroketten of frikandellen die inderdaad een maand of 5-6 over datum is te verkopen is bij Belfrit heel normaal weet ik uit eigen ervaring .
   Misschien zijn de Belse frieten ook wel van die leeftijd geweest en volgens Dhr van Loon onverkoopbaar en ook verboden en onverantwoord geweest om te frituren en aan de klanten te serveren ..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 2 stemmen)
 15. Luc Dauwe zegt op

  Hallo, na zoveel discussie van goed of niet goed moet men er van uitgaan dat het Thailand
  is, dus geen aardappelcultuur. Ze hebben zelfs geen restaurant cultuur en ook geen smaak van zelfbereide gerechten, alles uit een flesje of gewoon langs de weg.
  Maar goed er zijn hier in Thailand geen aardappelen die geschikt zijn om te frituren.
  Maar geen nood maak zelf Uw eigen Belgische frietjes
  Schil uw aardappelen en snijd ze in plakken van 1cm dikte en snijd ze dan in frieten van ongeveer 1cm langwerpig
  KOOK die frieten 12 minuten en giet ze af, laat ze daarna goed uitlekken. Bak daarna die frieten 3 a 4 minuten op 170 a 180 graden in de triteuse of in een wok, maar wel in
  zonnebloem olie smakelijk

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 3 stemmen)
  • math zegt op

   Beste Luc, als ik die afmetingen van u moet geloven en ik houd deze kooktijd aan dan heb ik puree…..Dit weet ik heel zeker!!! Die frites ken ik van zn lang zal zn leven niet meer frituren. Tests van de bloggers zullen we ongetwijfeld horen…..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • math zegt op

    Wil er nog aan toevoegen dat blancheren mij beter lijkt dan koken!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 16. Gringo zegt op

  Uit het krantenartikel: “Er zouden ook diepvriesfrieten verkocht worden, gekocht in de lokale supermarkt. Dit terwijl er frieten moeten geserveerd worden die hier in België zijn gesneden en voorgebakken”.

  Ik ga mij niet met het zakelijke bemoeien, maar veroorloof mij een enkele opmerkingen over bovengenoemd citaat. De normale gang van zaken bij de productie van frieten is schillen, snijden, (soms) blancheren, voorbakken en diepvriezen. Dat diepvriezen is onontbeerlijk om te voorkomen, dat het zetmeel getransformeerd wordt in suikers. Zo gebeurt dat overal ter wereld, dus ook in België. Alleen snijden en voorbakken in Belgie en dan naar Thailand sturen is dus een onmogelijkheid.

  Er is in het algemeen niets mis met de diepgevroren friet in de Thaise supermarkten. Alle friet wordt ingevoerd uit verschillende landen, zoals Nederland, Canada, Australië, USA, ook Belgische friet heb ik wel gezien. Waar het op aankomt bij friet is het afbakken, hetgeen vaak slecht gebeurt. Olie moet van goede kwaliteit zijn, regelmatig ververst en vooral de constante temperatuur van de olie (180 graden) is uiterst belangrijk

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 7 stemmen)
 17. bebe zegt op

  Ik ben zelf al 38 jaar een amateur frietspecialist maar een Belg die pindasaus besteld bij de frituur dat bestaat niet en pindasaus heb ik trouwens nog nooit gezien in een Belgische frituur .
  U bent verhaaltjes uit uw duim aan het zuigen mijnheer.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 4 stemmen)
  • math zegt op

   Beste Tjamuk, ik ben het helemaal niet met u eens! Waar schrijft Bebe dat de saus niet voor op de frites is? Kan ik niet teruglezen. Dan, waarom ben ik het niet met u eens? Een veel bestelde schotel in de eetcafe’s, restaurants is een sateetje frites, de frites worden ook wel degelijk door de pindasaus gehaald en meestal in combinatie met mayonaise. Dan zou ik u nog eens willen adviseren om te googlen op een patatje oorlog! Dat kan zijn een frites pindasaus met mayo, maar ook met extra fijngesnipperde uitjes. Ligt er maar aan in welke regio’s we zitten. In Belgie is een patatje oorlog met stoofvlees, mayo en ketchup. ( dit wist ik niet, maar vond ik terug bij Friet op Wikipedia )

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • RonnyLadPhrao zegt op

   Beste Tjamuk

   In Belgie spreken we van een berenpoot wat een gehaktbal (of meerdere kleinen ) op een satestokje is met ajuin. Er worden alle soorten saus bij gevraagd.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 18. willem zegt op

  Gek he;in Thailand eet ik de laatste tijd meer patat en eigen gemaakte kroketten dan in Nederland. Zal het dan toch het bekende”Back to my Roots”zijn. En zolang we de KFC en de MAC in Thailand hebben blijft het weinig zinvol om als farang je eigen patattoko te beginnen.Een haring-tentje misschien?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Gringo zegt op

   Nee, vind ik helemaal niet gek, Willem, ik heb dezelfde neiging. Eem kroketje at ik in Nederland ook wel eens, maar hier in Thailand heb ik voor het eerst in mijn leven een frikandel gegeten.
   Nu doe ik dat vaker, twee zelfs, met een uitje, mayo en ketchup, heerlijk! Dan nog een portie friet erbij met mayo en ik zit helemaal vol!
   Waar, bij mijn Belgische vriend Patrick in zijn restaurant hier in Pattaya natuurlijk!! .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • RonnyLadPhrao zegt op

    Grindo

    Dat wordt een frikandel special genoemd of in Belgie ook beter gekend als een curryworst special – wel lekker natuurlijk

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • pim zegt op

   Dan heb ik waarschijnlijk goed nieuws voor Willem .
   Wij zijn aardig op weg om hier haringprodukten te gaan importeren .
   1 tentje zal moeilijk gaan wegens de temperaturen personeel zal moeten leren omgaan om in een voor hen zeer koude omgeving te moeten werken .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 19. bebe zegt op

  Belfrit heeft niet genoeg research gedaan op de lokale markt in Thailand blijkbaar. Ik zou dan ook eens willen weten wat de proffesionele achtergrond is van de personen die in Thailand een frituurke wilden opstarten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 20. A. Vinke zegt op

  het grootste probleem is volgens mij de lokatie. afgezien van Nichada is de farang bevolking op wie dit product is gericht nog altijd geconcentreerd in de Sukhumvit/Sathorn area. wie gaat er nu in hemelsnaam een (dure) tollway tocht maken naar het ver afgelegen Chaeng Wattana om wat frietjes te eten? misschien was de huur te hoog maar als de frietjes tent in Central Rajprasong of Ploenchit was gevestigd waren er veel meer aficionados op af gekomen. Thais love French Fries dankzij McDonald dus dat is niet het probleem.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 21. RonnyLadPhrao zegt op

  Tjamuk

  In kan bevestigen dat de beste frieten in ossevet worden gebakken. Niet de gezondste manier maar wel de lekkerste manier. Ik heb dit trouwens al eens op dit blog geschreven dacht ik.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 22. rens zegt op

  Ben er geweest voor de opening (ik denk een week voor )met thaise mensen weinig keus en te duur voor thailand….

  geen klanten in die tijd dat ik er zat om te eten……

  voor mij hoeft het niet

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website