Bangkok: een subliem visrestaurant

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , ,
7 december 2013

-Herplaatst bericht –

In Bangkok zul je beslist niet van honger omkomen, want eten lijkt voor de Thai wel een nationale sport.

Iedereen die hoofdstad van Thailand vaker heeft bezocht zal ongetwijfeld zijn of haar favoriete restaurantjes hebben. Dat zijn niet altijd de chique of dure restaurants, noch de typische platgetreden op toeristen ingestelde eetgelegenheden. Veel leuker is het om een restaurant te ontdekken waar je voor een alleszins redelijke prijs goed en lekker kunt eten en dat daarbij ook nog een eigen sfeertje heeft.

Vis, schelpdieren en nog meer lekkernijen

Als je eens van de diverse lekkernijen uit de zee wilt genieten liggen de visrestaurants ook in de metropool Bangkok niet voor het opscheppen. Daarbij zul je in het algemeen voor een vismaaltijd je portemonnee iets verder moeten opentrekken dan voor een niet vismaaltijd. Gezien de inkomensverhoudingen zijn dit soort restaurants veelal afgestemd op de toerist. En zeg nou zelf dat is toch een ambiance die heel wat minder leuk is.

Vis eten tussen de Thai

Een aantal jaren geleden logeerde ik op de Ratchadaphisek Road en ontdekte daar een simpel maar bijzonder goed visrestaurant waar je slechts heel sporadisch een toerist tegenkomt. Het betrof tot voor kort een restaurant met een overkapping en aan de achterzijde in de openlucht een aantal plastic tafeltjes en dito stoelen. Toch iedere avond volle bak en hoegenaamd uitsluitend Thai. Dat is altijd een goed teken.

Lekker vis eten, een zeer uitgebreide kaart en geen woekerprijzen zijn het concept van het Kuang Seafood Restaurant. Dat dit concept geen windeieren heeft gelegd blijkt wel uit het feit dat op dezelfde plek een vijf verdiepingen hoog nieuw restaurant is gebouwd met daarbij handhaving van de formule. Goed en lekker eten, keuze uit een zeer uigebreide kaart en een vriendelijk prijskaartje.

Wegwijs

We gaan met het openbaar vervoer er naar toe en let maar op, het is heel gemakkelijk. Als uitgangspunt nemen we de MRT, de ondergrondse, en stappen in bij de halte Sukhumvit. Als je daar met de skytrain naar toe wilt gaan stap je uit bij de halte Asok, alwaar je met het bekende kushandje overstapt op de MRT richting Bang Sue.

We stappen uit bij de halte Huai Kwang. Daar wandelen we naar uitgang 2, tevens de uitgang naar het grote hotel Swiss Otel – Le Concorde. Met je rug naar het hotel staande wandel je naar links en een honderdtal meter verder ligt, ter hoogte van Soi 10, het Kuang Seafood Restaurant. Op de weg er heen zul je al een reclamebord van het restaurant zijn tegengekomen. Verwacht geen luxe, en damast tafelkleden kom je evenmin tegen. Gewoon kale tafels met een zeer uitbundige kaart met een overvloed aan lekkernijen.

De etages

Uiteraard kun je meteen op de begane grond aanschuiven, maar ga ook maar eens de trap op naar boven of neem de lift. Ook aan rokers is gedacht, want op de tweede etage mag je naar hartenlust paffen. Het restaurant heeft ook aparte zaaltjes waar je met een gezelschap gebruik van kunt maken. Mijn voorkeur gaat uit naar de bovenste etage waar je in de open lucht vertoeft en bij avond een leuke uitkijk hebt over de drukke omgeving van Ratchadaphisek.

Haast hoef je niet te maken want het restaurant is tot 3 uur ‘s nachts geopend. Wil nog opmerken dat dit geen advertorial is waaraan ik, noch de redactie, een gratis dinertje aan zal overhouden. Gewoon een leuke tip voor de lezers van het blog.

10 reacties op “Bangkok: een subliem visrestaurant”

 1. dick van der lugt zegt op

  Bedankt voor je tip. Ik woon vlak in de buurt, heb het restaurant al vaak gezien, maar ben er nooit geweest. Dat gaat nu veranderen.

  • Monique zegt op

   Er zijn 2 Kuang Seafood restaurants in Bangkok. Waar jij het over hebt is nummer 2 er zit er ook nog 1 op de 107/13 Soi Rang Nam, tegenover het Esso Gas Station.
   Ik heb hier vorig jaar 2x gegeten en beide keren was het ook heerlijk.

   • Joseph Jongen zegt op

    Monique, je hebt helemaal gelijk, maar ter wille van de duidelijkheid heb ik het bij de grotere en vernieuwde vestiging op Ratchdaphisek gehouden. Leuk te horen dat jij het ook kent en tevreden bent.

 2. nok zegt op

  Ik vergelijk de prijzen van seafood altijd met mijn favoriet: Deepfried seabass . Dit visje kostte 2 jaar terug zo’n 200-225 baht in een openlucht-restaurant met live muziek.

  Vorige week betaalde ik al 400 baht voor dezelfde vis en dan was ie uit de vriezer, niet vers geslacht uit een watertank. Hij was ook nog eens een stuk kleiner dan vroeger.

  Ook de foodcourts worden met de dag duurder/slechter. Bestelde gisteren een salmon steak terriyaki in een japans foodcourt-tentje maar ik kreeg een zeer klein dun stukje zalm, geen broccoli/wortel zoals op de foto maar een berg kool. Ook geen salade als op de foto dus ik voelde me behoorlijk afgezet. De kok kon het weinig schelen, mai mie (heb ik niet) toen ik vroeg waar mijn salade en broccoli was gebleven. Voor 105 baht was dit een echte miskoop, voor mij nu helemaal geen foodcourts meer. De goede tentjes daar moet je lang in de rij staan en daar heb ik geen zin in.

  Vorige week hadden we een bbq en 1 van de vrienden was naar zee gereden om vers seafood te halen. Met bergen schelpen, garnalen en inktvis kwam hij terug en het smaakte een stuk beter dan bv de zoetwatergarnalen van de markten, hij had er 3 uur voor in de auto gezeten maar het was de moeite waard.

  Ik zal genoemd restaurant ook eens proberen, de foto’s zien er prima uit en als het druk is met thai moet het wel goed zijn. Thai gaan gerust een half uur in de rij staan om ergens goed te kunnen eten, zo vind je de betere eetgelegenheden dus.

  • topmartin zegt op

   Het gaat hier denkelijk om de prijs en niet de kwaliteit ?. In een land als Thailand waar levende vissen op elke markt uit het basin proberen te springen hoef je echt niet op -gevroren-vis uit te wijken.
   Dan betaal ik graag meer voor een betere, dus niet gevroren kwaliteit.
   Bangkok heeft uitstekende vis Restaurant (de grootste ter wereld) met ca. 6000 stoelen en eentje met 1600 zit plaatsen. Food-Courts ? Fast Food in een land waar je alle vers kunt krijgen ?. Nee, dank je wel. Gewoon te gek. top martin

 3. bart zegt op

  Zo ben ik eens een keer in Bankok terecht gekomen op een oude marine basis, er ligt daar ook een marine-fagat dat nu als museum dient,
  Daar is ook een prima vis restaurant en niet duur. Je hebt er een uitzicht over de havens, ook speelt er een live bandje.

  En mijn andere recomendatie in Phrapradang net niet onder de Rama1 brug.
  genaamd :ร้านกำปั่นริมน้ำ. ook met een live band en met een uitzicht over de rivier.

  smakelijk eten.

 4. dick zegt op

  Klinkt lekker. Ik ben eens bij een seafood restaurant geweest en dat was deels buiten met heel veel tanks met vis en schaaldieren etc .Achter rechts was een soort zaal met live muziek .top eten daar Ernaast was een katoey show.Ik weet niet of dit hetzelfde restaurant is.
  Een ander goed restaurant is het seafoodrestaurant .
  kun je met je winkelwagen vis halen en bij de keuken klaar laten maken.
  Maar helemaal top is hua krabeu , veel seafood restaurants en nagenoeg thaise mensen… top . Zondags is het daar wel druk
  Gr Dick

 5. Harry zegt op

  Dat is loopafstand voor mij (~500 mtr). Woon sinds 1 maand hier en ga het zeker proberen. Bedankt voor de tip.

 6. W.Derix zegt op

  Ons favoriete visrestaurant in Bangkok is ;

  Seafood Market Soi 24 Sukhumvite Road !!!

  Van verre zichtbaar , de grote neon verlichting ; If it swim’s , we have it “

  • topmartin zegt op

   prima lokatie. Wij komen er regelmatig. Ze hebben ook sushi etc. Alles vers van de plank. En je mag de kok zeggen, hoe je het graag geserveert krijgt. Je krijgt kwaliteit waarvoor je ook betaald. Dat is bij vis belangrijk !. Ga maar eens naar de Golden Dragen aan het einde van BTS lijn Sumkhovit in Bang Na. Dat overtreft de seafood market nog eens een keertje. Van kwaliteit doen ze mekaar niets, alleen de -opmaak. is anders, nog groter. top martin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website