Het is de bedoeling, dat Maya Bay, de sterattractie van de Phi Phi archipel begin november weer toegankelijk wordt voor toeristen. Het wereldberoemde strand heeft dan een flink aantal maanden de tijd gehad te herstellen van de massa’s toeristen, die het kwetsbare ecosysteem op het eilandje Koh Phi Phi Lay in gevaar brachten.

Op dit blog is er destijds genoeg aandacht aan besteed, zie o.a. www.thailandblog.nl/eilanden/wereldberoemde-strand-maya-bay-4-maanden-gesloten-toeristen

Het gaat echter niet zo maar open voor het publiek, want er zijn maatregelen genomen om de toeristenstroom beter te controleren en het aantal toeristen, dat dagelijks het strand bezoekt te beperken. Na de herstelperiode is er geen accommodatie meer op het eiland, overnachtingen zijn verboden.

Het veel grotere Phi Phi Don, dat beschouwd wordt als een toevluchtsoord voor rugzaktoeristen, heeft echter een overvloed aan accommodaties voor de kleine en nog kleinere beurs en staat dan ook bekend om zijn wilde feest scene.

In 2017 bezochten zo’n 2 miljoen toeristen het Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi Nationaal Park met Maya Bay, die elke dag gemiddeld 3700 toeristen trekt.

nevenm / Shutterstock.com

Achtergrond

De Thaise overheid, na jarenlang lobbyen bij bezorgde bewoners en milieuactivisten,  neemt nu krachtige maatregelen om de duurzaamheid van het nationale park en zijn fragiele ecosysteem te handhaven. Ook de particuliere sector benadert het toerisme  naar de Phi Phi eilanden anders.

Achter de schermen is gewerkt aan een betere betaling van de parkwachters en de installatie van meer afmeerboeien om te voorkomen dat boten de zeebodem beschadigen met hun ankers langs de reeds beschadigde koraalriffen. Er is ook een campagne om lokale gemeenschappen te leren hoe ze hun omgeving beter kunnen beschermen.

Phi Phi Island Village Resort

Phi Phi Island Village Beach Resort, eigendom van projectontwikkelaar Singha Estate, is een speerpunt van een omvangrijk onderwijsprogramma gericht op het herstel van het kwetsbare milieu in het gebied. De focus ligt op hun nieuwe Marine Discovery Center, dat gratis is te bezoeken. Het centrum is verdeeld in The Shark Room, de Phi Phi Islands Room, het Auditorium en de Clownfish Room. Er is ook een ruimte waar gewonde zeedieren: schildpadden en babyhaaien, die verwond zijn  in visnetten te verzorgen. .

Lees meer over het centrum op deze link: www.phiphiislandvillage.com/phiphi-marine-discovery-centre.php

Bron: The Thaiger

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website