In de Golf van Thailand, 12 km ten noorden van het eiland Koh Samui en ten zuiden van het eiland Koh Tao, ligt Koh Pha Ngan (Koh Phangan).

Het eiland is bergachtig en bestaat uit bossen en riviertjes, die uitkomen in zee. Het staat vooral bekend om de vollemaansfeesten. De Full Moon Party vindt plaats op het strand van Hat Rin (Haad Rin).

Rondom het eiland zijn diverse andere zandstranden met daarachter accommodaties en/of bebouwing. Het binnenland is heuvelachtig en geschikt voor wandelingen met het hoogste punt op 627m. Er zijn enkele tempels, waaronder Wat Madio Wan met een replica van de voetafdruk van Boeddha en Wat Khao Tham op een heuvel, waar toeristen komen om te (leren) mediteren.

Verder is er de Than Sadet waterval en het nationaal park Namtok Phaeng. Een goede manier om het eiland te verkennen is via het huren van een brommer. Het eiland is vooral populair bij duikers, snorkelaars en backpackers. Je vindt er nog rust en ongerepte natuur. Door het ontbreken van een vliegveld is dit prachtige eiland nog niet ten prooi gevallen aan het massatoerisme.

Veel toeristen bezoeken het eiland niet voor de rust en de natuurschoon, maar om er te feesten. Iedere maand stroomt het eiland vol met jonge mannen en vrouwen die 24 uur lang uit hun dak willen gaan.

Video: Koh Pha Ngan: Eiland van de Full Moon Party

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website