25 mld baht voor 45-dagen herstelplan

Door Redactie
Geplaatst in Economie, Overstromingen 2011
Tags: ,
26 oktober 2011

Om de zeven ondergelopen industrieterreinen binnen 45 dagen operationeel te krijgen, trekt de regering 25 miljard baht uit voor herstelwerkzaamheden.

De regering is ook bereid fabrieken uit te kopen en een nieuw waterproof industrieterrein te ontwikkelen.

Het programma loopt parallel aan middellange-termijn investeringen in watermanagement en preventieprogramma’s voor overstromingen in de toekomst. Hiermede is een bedrag van 400 tot 500 miljard baht gemoeid. Het kabinet buigt zich vandaag over de plannen.

De 45 dagen zouden mogelijk moeten zijn omdat zware waterpompen uit Japan, China en Europa het water uit de getroffen terreinen in de provincies Ayutthaya en Pathum Thani kunnen wegpompen.

De universiteit van de Thai Chamber of Commerce schatte de schade zondag op 500 miljard baht, wanneer de autoriteiten er niet in slagen wijdverspreide overstromingen in de binnenstad van Bangkok te voorkomen.Industriële verliezen alleen al worden geschat op 381 miljard baht.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website