Exportgroei vertraagt door overstromingen

Door Redactie
Geplaatst in Economie, Overstromingen 2011
Tags:
13 oktober 2011

De export zal in het vierde kwartaal van dit jaar vertragen, waardoor het jaarlijks groeipercentage uitgedrukt in baht daalt van de voorspelde 19,2 procent naar 17,8 procent, voorspelt het Centre for International Trade Studies van de University of the Thai Chamber of Commerce.

Het studiecentrum schat de schade aan de twee industrieterreinen in de provincie Ayutthaya, Rojana Industrial Park en Saha Rattanakorn Industrial Estate, op 51,57 miljard baht, waardoor het bruto binnenlands product daalt met 0,52 procent. Dat bedrag is exclusief schade aan eigendommen, machinerie en andere bezittingen die geschat wordt op 300 tot 400 miljard baht.

De meeste schade is toegebracht aan bedrijven die medische apparatuur en horloges produceren, gevolgd door radio, televisie, communicatieapparatuur, elektrische machines en auto’s.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website