Toyota en Honda hebben hun productiestop verlengd tot volgende week als gevolg van een tekort aan onderdelen van fabrikanten op industrieterreinen die onder water staan.

De fabriek van motorfietsen van Honda op Lat Krabang Industrial Estate is woensdag dichtgegaan om maatregelen te treffen tegen overstroming. Maandag beslist het bedrijf of de stop wordt verlengd.

De Japanse Kamer van Koophandel (JCC) in Bangkok dringt er bij de regering op aan uiterlijk midden volgende maand een eind te maken aan de wateroverlast op de industrieterreinen. JCC-directeur Shigekazu Shibata zei na een gesprek met de Federation of Thai Industries (FTI) dat sommige van zijn 1370 leden direct getroffen zijn en vele andere indirect omdat er een tekort is aan materiaal en voorraad.

Toshiba Asia Pacific Pte heeft 10 van zijn 11 fabrieken dinsdag gesloten; morgen wordt beslist wanneer ze de productie hervatten.

Een functionaris van de Japan External Trade Organisation zegt dat Japanse bedrijven sinds de tsunami en aardbeving in Japan hun oog hebben laten vallen op Thailand, maar als de overstromingen aanhouden, zouden investeerders Thailand als risicogebied kunnen gaan beschouwen.

De FTI-voorzitter denkt dat sommige industrieën, zoals high-tech electronica en ernstig getroffen autofabrieken, zeker 10 maanden nodig hebben om volledig te herstellen. Deze lange periode zou voor 30 tot 40 procent van de arbeiders op de industrieterreinen Rojana en Saha Rattananakorn ontslag kunnen betekenen.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website