Similan Eilanden Nationaal Park is een groep van negen eilanden in de Andaman zee op ongeveer 55 kilometers ten westen van Khao Lak.

Deze eilanden zijn in 1982 een nationaal park geworden. Deze negen eilanden behoren tot de mooiste van Thailand en zijn alleen te bewonderen van eind oktober tot eind april.

Similan islands

De eilandengroep bestaat uit negen eilanden genaamd Koh Bon, Koh Payan, Koh Bayu, Koh Huyong, Koh Payu, Koh Miang (bestaande uit twee aangrenzende eilanden), Koh Similan en Koh Payang. Op de eilanden Koh Miang en Koh Similan bevinden zich de enige accommodaties van de Similan Islands. Het centrum van het national park ligt tevens op het eiland Koh Miang.

Top 10 duikbestemmingen

Maar wat deze eilanden vooral bijzonder maken: De Similan eilanden staan in de Top 10 van beste duikbestemmingen in de wereld. Je vindt hier een gevarieerde en ongerepte flora en fauna. Hetzelfde geldt voor de ruime variëteit aan vissen en koralen.

Je gaat voor anker bij een van de  onbewoonde eilanden, waar je ook overnacht in tenten en gaat duiken in de azuurblauwe zee.  In deze video zie je wat voor een prachtige schoonheid er onder water heerst:

9 reacties op “Duiken bij het Similan Eilanden Nationaal Park (video)”

 1. Willem zegt op

  Voor alle duikliefhebbers, het is de moeite waard om een duiktrip te maken. Ik heb nu 3x een liveaboard gedaan naar de Similans. echt geweldig. De Manta’s op de video waanzinnig. We doken op Ko Bon, zakte naar 10 meter en 40 minuten lang 4 Manta’s om ons heen. 1 van de mooiste duiken ooit.

 2. Peter zegt op

  Wel ’n punt waar je rekening mee moet houden. De duiksport kun je tot op hoge leeftijd blijven beoefenen maar bij ouder worden is de kans op ongevallen groter. De Similaneilanden liggen nu niet bepaald om de hoek, dus een liveaboardtrip is ’n optie om daar te duiken. Er zijn overigens ook snelboten die dagtrips organiseren.
  Ben je ouder dan 70 jaar dan wordt je bij de meeste organisaties die daar duiktrips organiseren geweigerd. Men wil niet het risico nemen dat een boot vol met duikers moet keren omdat bijvoorbeeld jou ‘wekker’ begint te haperen. Logisch natuurlijk. Is er weinig aanbod dan doet men wel eens een oogje dicht maar in het seizoen kun je het vergeten. Dus voor de oudjes, ik ben er een van, toch een zaak om rekening mee te houden.

  • Stevenl zegt op

   Ik organiseer hier trips, en het is absoluut onzin dat ouderen worden geweigerd.

   • Sietse zegt op

    Stevenl. inderdaad nog nooit van gehoord en je moet altijd een medical statement in vullen en je tikker kan het ook begeven als je 45 bent. Waar kan ik je vinden ben instructeur. Zou graag weer eens willen duiken daar.

    • stevenl zegt op

     Je kunt me vinden op [email protected].

     • Willem zegt op

      Ik kan je Steven aanraden, hij regelt voor mij elk jaar alles geweldig

  • Hans zegt op

   Klopt helemaal Peter. In een eerdere uitgave van dit Blog heb ik al eens gereageerd. Enkele lezers, die het blijkbaar beter denken weten, beweerden bij hoog en laag, dat er geen leeftijd-limiet zou zijn. Ik spreek uit ervaring, die is er dus wél.
   In hoeverre alle aanbieders deze regel hanteren is onduidelijk daarom is het verstandig je vooraf goed te laten informeren.

 3. Ronnysisaket zegt op

  1 van de mooiste duikplaatsen ter wereld zelf was ik bij de gelukkigen die reeds meer dan 2000 duiken mocht doen in Thailand en nog iets meer dan 1000 in de rest van de wereld en ik moet zeggen voor mij de mooiste duiken waren rond de SImilan eilanden , koh tatchai koh Surin richelieu rock . Ik ben moeten stoppen voor de gezondheid in 2001 jammer genoeg . Zeker een aanrader.

  Gr
  Ronny

 4. l.lagemaat zegt op

  Video werkt niet, jammer!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website