Melding: Bob (Jomtien)
Betreft: Immigration Jomtien

Tja, niemand ontsnapt aan de jaarlijkse rompslomp voor een verlenging van het visum. Allereerst naar de Oostenrijkse consul, nu ook Duitse consul, en voor bijna 1500 baht en overlegging van mijn jaaropgaven 2018 werd mij het belangrijke inkomsten document verstrekt. Enige dagen later op naar Jomtien soi 5 waar een alleraardigst kleine man mij controleert en van commentaar voorziet wat allemaal nodig in, en dat deels in het Nederlands!

Afijn: kopie harde pagina paspoort, kopie visum, 1 pasfoto, tm8, inkomens verklaring, domicilie verklaring en jawel 1900 baht en ik ga in de molen. De andere dag terugkomen en “het” is allemaal geregeld. Op naar december 2020. Geen re-entries want dat kan altijd nog. en natuurlijk een herinnering dat ik januari mag terugkomen voor de 90 dagen melding. Hoera, zie ik al die lieve mensen opnieuw.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

8 reacties op “TB Immigration Info Brief 121/19 – Immigration Jomtien – Jaarverlenging”

 1. Beke58 zegt op

  Tm 7 voor jaarverlenging en Tm 8 voor re-entrie .

  • RonnyLatYa zegt op

   Klopt. Had het niet opgemerkt.

 2. Bert zegt op

  Ik vraag mij altijd af hoe die Oostenrijkse consul het inkomen kan controleren.
  Alleen adhv loonstroken of kan die ook in NL of Be navraag doen

  • Bz zegt op

   Hallo Bert,

   De controle vind simpelweg plaats op basis van de bijschrijvingen op je bankafschriften van de betreffende instanties. Een prima sluitend systeem.

   Mvg. Bz

  • George zegt op

   Beste Bert

   Ik zelf haal mijn inkomstenverklaring ofwel visum ondersteuningsbrief
   bij de Nederlandse ambassade. Ik geloof niet dat men dit op een of
   andere manier controleert en dat men gewoon uitgaat van de aangeleverde
   documenten. Dus de consul zal dit naar mijn idee ook niet doen of kunnen doen.
   Het blijft bij gissen ik heb het niet nagevraagd bij de ambassade.

   Groet George

  • Facttester zegt op

   @ Bert, ik overhandig de Oostenrijkse consul elk jaar kopieën van mijn Jaaropgaven van de SVB en mijn pensioenverzekeringen. Hoewel ik dat jaarlijks in augustus doe bij mijn extension of stay worden de jaaropgaven van het vorige kalenderjaar gewoon geaccepteerd. Jammer is het wel dat vanwege de koers van de Bath t.o.v. de Euro mijn inkomsten dus elk jaar minder zijn.

 3. teun zegt op

  De NL ambassade controleert de opgezonden jaaropgaven. Daar die meestal in het nederlands zijn geformuleerd, kan Ambassade deze beter interpreteren en bevestigen. Zou mij overigens niet verbazen als Ambassade steekproefsgewijs jaaropgaven checkt.
  Ten overvloede. ik heb net in November jl. bij Immigration te Chiangmai mijn extension geregeld. Er werd niet als extra controle gevraagd naar bankboek om te zien of bedragen daadwerkelijk zijn bijgeschreven.
  Let wel. Ik weet, dat dit dus niet perse voor alle Immigration kantoren geldt en ook besef ik heel goed, dat procedures/eisen zomaar kunnen wijzigen dus ook in Chiangmai. Ik ga elk jaar zodra het kan (45 dagen voor afloopdatum) de verlenging aanvragen. Dan heb ik nog genoeg tijd om eventueel gewijzigde regelingen op te vangen.

 4. Bert zegt op

  Bedankt,ook weer opgehelderd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website