Melding: Fred
Betreft: Immigration Jomtien – Pattaya

TM30 opmerking bij Immigration Jomtien- Pattaya. Na terugkomst uit Belgie op 12 november ben ik binnen 24 uur na aankomst in mijn verblijfplaats naar immigration Jomtien geweest betreffende TM30. Daar kreeg ik te horen dat ik nu bij terugkomst uit buitenland de volgende keer niet meer moest gaan rapporteren met TM30 dat ik terug was.

Een vriendelijke dame in uniform die mij behandelde legde mij uit dat ik enkel bij nieuwe aanvraag verlenging visa non immigrant O op basis van retirement mij moest rapporteren, of na 90 dagen verblijf in het land. Nochtans heb ik nergens iets gelezen over afschaffing TM30. Kan ik dit vertrouwen en de volgende keer mij niet meer gaan melden?


Reactie RonnyLatYa

Er is ook niks afgeschaft. Het is alleen maar hoe men lokaal de TM30 regels toepast in Pattaya-Jomtien. Ik dacht trouwens dat dit toch al een hele tijd van toepassing was in Jomtien-Pattaya voor diegene met een “Retirement extension”. Tenminste er zijn daar in het verleden toch ook al reacties over geweest meen ik me te herinneren.

En vertrouw je het niet, dan maak je de volgende keer die TM30 melding toch opnieuw en dan zie je wel of ze het opnieuw zeggen of niet. Tenminste dat is hoe ik het in dat geval zou aanpakken.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

13 reacties op “TB Immigration Info Brief 115/19   – Immigratie Jomtien-Pattaya – TM30 melding”

 1. David H. zegt op

  Dat was alzo in mei 2018 bij mijn terugkeer uit bezoek Belgie , wel enkel zo indien op zlfde adres als voorheen als Ret ext. houder , werd mij ook gezegde wel TM30 nodig bij hernieuwing Ret Ext .

  En toch wederom werd daar in Augustus 2018 niet achter gevraagd en werd mijn ret. ext. gewoon afgehandeld met copy & origineel lease contract 1 jaar en de andere nodige doc. Dit bij immigratie Jomtien/Pattaya .

  Dus best altijd even poolshoogte nemen plaatselijk I.O , zoals RonnyLatYa aanraad en horen waar daar de wind waait ,

 2. luc zegt op

  Heb retirement visa en ook op eerste dag naar jomtien immigratie geweest maar heb condo op mijn naam en daar zegden ze ook als ik niet verander van adres , dat ik dat niet moest melden en geen TM30 formulier moest invullen. Alleen bij verandering adres moet dat gedaan worden.

 3. fred zegt op

  Toen ik ben gegaan in Jomtien hebben wij het aan drie mensen gevraagd en hebben drie maal een ander antwoord gekregen. Van ja zeker doen tot niet nodig en beter van wel.
  Dat waren mensen die op amper een paar meter van elkaar werken.
  Sowieso gaan wij altijd want hebben 1 keer 1600 Baht boete moeten betalen voor niks en heb daar geen zin meer in.

 4. Dieter zegt op

  Waar maken jullie je druk om? Ik moet ook naar het kantoor in Jomtien. Ik woon er nu 15 jaar en vlieg regelmatig naar Belgistan (zoals ik het tegenwoordig noem met al die moslims daar). Ik heb nog nooit een TM30 formulier in handen gehad. Volgens mij allemaal bangmakerij van dit blog. De gemeente Nongpru weet waar ik woon en daar moeten ze het mee doen.

  • teun zegt op

   Stoer hoor, Dieter! “Ze moeten het ermee doen”. Tot je natuurlijk opeens een andere ambtenaar treft. En als die daar zin in heeft om te checken of je wel een TM 30 formulier hebt dan denk ik, dat hij zich weinig aantrekt van jouw “krachtige uitlating”. Hopelijk gebeurt dat niet net als je een keer een dag voor je jaarextension komt.

  • Jacques zegt op

   In Thailand zijn immigratie regels voor de buitenlanders toonaangevend en dus belangrijker dan de regels van de plaatselijke gemeente. Van Nongprue naar Jomtien is maar een klein stukje en het kost niet veel moeite om de regels na te leven en kan de nodige bahtjes schelen als er wel wordt gecontroleerd en men zaken heeft nagelaten. Mijn advies is om gewoon mee te doen en de regels te respecteren, dan blijven problemen uit. Het gaat immers niet alleen om u. Bij slecht of verkeerd gedrag slaat dit ook door op anderen.

 5. Christiaan zegt op

  Ook in het Immigration Office te Tha Yang vindt men het onnodig om mij na thuiskomst te melden met TM 30

 6. Ton zegt op

  Paar maanden geleden, aangekomen vanuit NL, de volgende dag op naar Jomtien Immigration.
  3 dames gesproken i.v.m informatie aanvraag, daarna TM 30 aanvraag, tenslotte TM30 melding.

  Dame 1 aan balie bij voordeur geeft aan: TM 30 melding altijd noodzakelijk.
  5 minuten later: dame 2 aan balie in TM30 afdeling zelf: TM30 melding niet nodig i.v.m. Non Imm. O-A visum (retirement) .
  1 uur later: dame 3 in dezelfde TM30 afdeling, zittend naast dame 2: voor de zekerheid toch maar beter wel TM30 melding doen, maar alleen indien in Thailand aangekomen vanuit buitenland.

  Ik houd het maar op het laatste. En doe de TM30 melding digitaal binnen 24 uur na aankomst in Thailand..

 7. Hanshu zegt op

  Ik ben in september binnen gekomen met een re-entry na een verblijf van 6 maanden Holland. Ben heen gezonden in Udon Thani immigration met de mededeling ” we weten toch waar je woont?” Melden over 90 dagen. Ook bij de verlenging van de non O in oktober geen commentaar gehad op de TM 30 die inmiddels al 2 jaar oud is.

  • ergens in Thailand zegt op

   Dag ik woon ook in Udon alweer ruim 10 jr.
   En in die 10 jr ben ik 4x na Nederland terug geweest 1x na Maleisië 1x na Vietnam en 1x na Bali en heb nog nooit een TM 30 formulier ingevuld laat staan na de Immigratie geweest.
   En heel vaak per jaar ergens anders op vakantie in Thailand ook geen melding van mij bij Immigratie met TM 30 formulier.
   En elke keer als ik mijn 90 dagen melding doe dan hoor ik er niets over en sta 5 minuten later weer buiten.
   Immigratie Udon is vrij gemakkelijk en vriendelijk met alles in mijn ogen.
   Ik heb er nog nooit probemen gehad met Visa, 90 dagen enz enz

   Mzzl Pekasu

 8. Kemosabe zegt op

  Goedemiddag,
  Ben nu een paar keer in Ban Soem, Noord Oost Isaan, geweest en heb me elke keer gemeld bij het plaatselijke politiebureau en daar het TM30 formulier overlegd.
  Dit werd met grote ogen bekeken, terzijde geschoven en er werd zelf door de lokale politie een formulier opgemaakt, in het Thais.
  Mijn vriendin en ik hebben dit ondertekent en daarmee was voor hen de klus geklaard. In het document staan mijn naam, adres van mijn verblijf en hoe lang ik denk te blijven. Over een week gaan mijn vriendin en ik voor 3 maanden naar Nederland en dan weer terug naar de Isaan. Zal dan wel weer precies zo gaan.
  Volgende reis wil ik een Non Immigrant visum aanvragen zodat ik dat dan gaan verlengen met een jaar zonder al te veel poespas. Tot nu toe twee keer met een Visa on arrival gebruikt en een METV, dat laatste al wee keer gebruikt en verlengd met een bordrrrun in Nong Khai.
  Benieuwd hoe dat dan zal gaan, maar dan zijn we weer een jaar verder en zien dan wel……?.

 9. Kees 2 zegt op

  Heb het in Jomtien 2 weken geleden gevraagd aan de dame bij de re-entry-permit-balie: “als je op hetzelfde adres terugkeert, hoef je geen TM30-formulier in te vullen”.

 10. Dick CM zegt op

  Ik ben op 6 november in Chiang Mai aangekomen en binnen 24 uur naar de immigration gegaan met het in gevulden TM 30 formulier en de rest ( ik heb 1 keer 1600 bath moeten betalen voor het niet melden) de damen Typte wat in de computer en ik vroeg om de rode stempel, zij zij dat dat niet meer nodig was en mocht alles weer mee nemen ( ik heb alles wel bewaard want in Thailand weet je het nooit of het goed is)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website