Melding: Ferdinand

Betreft: Kaemphang Phet

Ref: TB Immigration Info Brief 112/19 – Immigratie Kaemphang Phet – Voorbereiding aanvraag jaarverlenging www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-112-19-immigratie-kaemphang-phet-voorbereiding-aanvraag-jaarverlenging/

De eerste keer een jaarextentie aanvragen op een non-immigrant-O visum

Zoals ik twee weken geleden al aangaf, zou ik mijn verblijf in Thailand willen verlengen met een jaar extentie en was ik voor inlichtingen naar het immigratiekantoor in Kaemphang Phet geweest om te vragen welke papieren ik allemaal nodig had. Het vervolg verliep als volgt.

Eerst de ondersteuningsbrief aangevraagd bij de Nederlandse Ambassade te Bangkok. De aanwijzingen op de website gevolgd, aanvraag via de post verzonden en de 50 euro overgemaakt via ING.. precies 1 week later ontving ik de ondersteuningsbrief per post.

Ondertussen op zoek naar een dokter voor een gezondheidsverklaring. In het plaatselijk gezondheidscentrum voor noodhulp was geen dokter aanwezig dus werd ik doorgestuurd naar het plaatselijk ziekenhuis. Aan de balie gemeld wat ik kwam doen en of er een dokter was die mij kon keuren? In eerste instantie wist de dame aan de balie niet goed wat te doen, maar ze wist wel meteen te melden hoeveel een verklaring kostte.. (grappig) Toen bleek dat ik de eerste Europeaan was die in hun ziekenhuis voor een gezondheidsverklaring kwam en daarom werd er eerst gebeld met het immigratiekantoor in Kaemphang Phet om te vragen welke onderzoeken ze verlangden. Mijn vriendin en ik werden ook nog door deze dame met een grote glimlach op de foto gezet voor hun archief, als bewijs dat ze een Farang in huis hadden voor een keuring.

Uiteindelijk werden diverse afdelingen bezocht zoals het lab voor bloedafname, de röntgen voor een longfoto, en een gesprek met de dokter die met de stethoscoop aan de slag ging. Deze dokter stelde me slechts drie vragen en ging aan de slag met het invullen van het formulier voor de verklaring. Dit alles nam anderhalf uur in beslag, en dat zonder afspraak vooraf. Na het afrekenen van 500 baht konden we twee dagen later de verklaring komen afhalen. Verder had ik nodig:

  • Een ingevuld formulier TM7 met pasfoto.
  • Kopie paspoort met alle stempels en visum.
  • Kopie ID van mijn vriendin.
  • Kopie Tambien Baan.
  • Schets van de weg naar ons huis.
  • Kopie bankboekje.

Dus zijn we gisteren weer naar Kaemphang Phet gereden (80km) om de aanvraag in te dienen. Het kantoor is daar niet erg groot, ik zag er 7 personen die aan het werk waren, ieder had een bordje waar hun specialiteit op stond. Zo was er een tafel voor de extentie aanvraag, een voor de 90 dagen melding, een voor de re-entry aanvraag. Er waren geen echte balies, gewoon aanschuiven aan een bureau.

Ik had van tevoren ook een TM8 formulier ingevuld voor mij re-entry omdat ik in het voorjaar van 2020 weer naar NL ga en dan begin oktober weer voor de winterperiode terugkom naar Thailand.

Alles is gecheckt en goed bevonden. Men was zeer behulpzaam met alles. Nadat alles in de computer was ingevoerd werden mijn gegevens geprint en werd me nog wel gevraagd of alles klopte.. en inderdaad.. mijn paspoortnummer was verkeerd ingevoerd en mijn nationaliteit was veranderd in Duitser.. ipv Nederlander. Dus dat werd nog even gecorrigeerd. Na ongeveer twee uur stonden we buiten met de benodigde stempels.

Ik wil bij deze vooral Ronny LatYa bedanken voor alle adviezen die hij heeft gegeven in de afgelopen maanden. ik heb ze allemaal gelezen en er zeker mijn voordeel mee gedaan.


Reactie RonnyLatYa

Eind goed, al goed.

Vooral de eerste keer is het steeds wat afwachten hoe het lokaal verloopt. Een goede voorbereiding maakt dikwijls het verschil en die had je door vooraf al inlichtingen in te winnen (zie ref).

Ik ben vooral ook blij dat iemand de moeite neemt om ook nadien te melden hoe het allemaal verlopen is.

Bedankt.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

7 reacties op “TB Immigration Info Brief 116/19 – Immigratie Kaemphang Phet – Aanvraag jaarverlenging (vervolg)”

  1. Cornelis zegt op

    Die gezondheidsverklaring is, zoals Ronny al eerder aangaf, duidelijk een lokale eis. Ik ben daar nog niet mee geconfronteerd, maar je weet nooit wat de eerstvolgende verlenging weer aan verrassingen brengt. Mocht het nodig zijn dan weet ik hier nog wel een dokter die alleen vraagt of je gezond bent voor hij z’n handtekening plaatst………

  2. Leo zegt op

    Bij immigration Koh Samui wordt zelfs een doktersverklaring niet geaccepteerd.
    Het moet een verklaring van een ziekenhuis zijn. Bandon hospital 250 baht.

    Afgelopen week een bezoek gebracht voor een jaarverlenging en een multiple re-entry stempel.
    Jaarverlenging 1900 baht Multiple re-entry 3800 baht. Samen opgeteld 6000 baht.
    Zeker een kapotte rekenmachine. 😉 Vorig jaar flikten ze dat ook al. 300 baht smeergeld vermoedelijk.
    De dikke trol bij de longterm balie was niet gesteld op tegenspraak.
    Dinsdag spullen ingeleverd. Paspoort weer ophalen volgende week maandag.
    Een week nodig om 2 stempels te zetten.
    Leuker kunnen we het niet maken….Moeilijker wel.

    • Karel zegt op

      Leo, ik neem aan dat je over een Extention of Stay spreekt met een NON Immigrant O-A?
      De ‘nieuwe’ eis aangaande de Health Insurance … hoe gaat Koh Samui daar mee om … ?

      • Leo zegt op

        Karel: het betreft een non-immigrant O visa.

        Over ‘’Heath Insurance’’ wordt nog niet gesproken.

        De doktersverklaring van het Bandon hospital heeft
        overigens niets om het lijf:
        Bloeddruk wordt gemeten, je wordt gewogen en de dokter
        vraagt: ‘’alles okay ?’’ En tekent en stempelt de verklaring.
        250 baht….snel verdiend 🙂

  3. fred zegt op

    Wat je vriendin heeft te maken met uw jaarverlenging begrijp ik ook niet goed.Mocht je gehuwd zijn zou ik nog begrijpen maar er is toch geen enkele administratieve band met een vriendin.

    • RonnyLatYa zegt op

      Is het dan verboden om je vriendin mee te nemen misschien ?

      En geen administratieve band ?
      Wat dan met de ID en Tabien Baan van zijn vriendin waar hij inwoont.

      • Leo Th. zegt op

        Ronny, ik moet het even kwijt. Je deskundigheid inzake alles wat met immigratie te maken heeft is één en staat buiten kijf maar ik geniet ook telkens van jouw onvervalste rechttoe rechtaan opmerkingen en reacties. Daar is geen speld tussen te krijgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website