Melding: Walter
Betreft: Immigration Ubon Rachathani

Update Extension of stay bij immigratie Ubon Ratchathani. Vandaag naar immigratiebureel Ubon Ratchathani geweest voor “extension of stay retirement”. Mijn situatie is dat ik een visum non-immigrant “O” bezit met extension of stay retirement eerder verkregen op basis van inkomsten. Dit jaar diende ik voor te leggen:

 • formulier TM7 (nieuw formulier Ubon, verschillend van het TM7 dat je kan downloaden op immigratiewebsite).
 • formulier “Acknowledgement of penalties for overstay visa”.
 • kopie paspoort (kopie moet 100% gelijk zijn aan ware grootte paspoort, geen print van foto paspoort of andere verklein-of vergrootkopie; denk dat deze “meting” afhankelijk is bij de persoon waar je bijkomt).
 • affidavit income afgeleverd door Belgische ambassade met in bijlage attest uitbetaling pensioen met gedigatiliseerde handtekening Belgische pensioendienst.
 • pasfoto.
 • update bankboek Thaise bankrekening + uitprint transacties afgelopen jaar om reden dat mijn pensioen wordt gestort op Belgische bankrekening (men wilt zien dat ik geld overmaak naar Thailand en dat er beweging is op mijn Thaise bankrekening).
 • kopie geelboek.
 • kopie Thaise identiteitskaart van mijn vrouw alwaar ik bij verblijf.

Alles werd zorgvuldig en vriendelijk uitgelegd en na 2u verwerktijd werd een nieuwe extension of stay Retirement uitgereikt.

Op het einde nog een kort gesprek gehad met het hoofd van het immigratiebureel Ubon. Zij gaf naar de toekomst de volgende raad mee (is natuurlijk afhankelijk van wat de regering nog gaat beslissen en de stijgende/dalende koerswaarde van de baht): als je gehuwd bent met Thaise partner die voor overheid werkt en je wilt absoluut in Thailand permanent kunnen verblijven op basis van extension of stay. Verander je extension of stay van retirement naar marriage (soepelere extension-voorwaatden en in toekomst gemakkelijker te voldoen aan eventuele nieuwe ziekteverzekeringsvoorwaarden).

Nogmaals dit is enkel haar persoonlijk advies in mijn persoonlijke situatie en er is nog niets gewijzigd of bij wet vastgelegd inzake voorwaarden extension of stay retirement.

Ik kan alleen maar bevestigen dat Ubon een vriendelijk hulpvaardig immigratiebureel is.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “TB Immigration Info Brief 114/19 – Immigratie Ubon Ratchathani – Jaarverlenging”

 1. Taruud zegt op

  Dat is sterk! Op 19 november kreeg ik bij IO Udon Thani precies het tegenovergestelde advies. Ik wilde mijn retirement extensie wijzigen van retirement naar “marriage”. Dit werd me ten sterkste afgeraden omdat het zowel voor IO als voor mij veel meer werk was. Als voorbeeld liet de beambte een stapel formulieren zien. Ik had alles bij me en ik zei dat is alleen de eerste keer veel werk. Nee, zei hij, dat is elk jaar en elk jaar moeten wij weer een onderzoek instellen en naar uw huis komen. Dus toch maar een “retirement” gedaan. Binnen een kwartier was alles geregeld. Verder een vriendelijke en professionele afhandeling.

  • Hanshu zegt op

   Ubon is geen Udon.
   In Udon wil men er liever niet aan. Te veel werk vind men.
   Vorig jaar ook geprobeert maar ging zo moeizaam dat ik het er maar bij laat.

  • Cas zegt op

   Sta je inschreven op het woonadres/heb je het gele boekje? Zoals Walter wel heeft.
   Daarom is het proces voor jou misschien meer werk met huisbezoek etc.

 2. Mark zegt op

  Jaren geleden vroeg ik voor het eerst een verblijfsduurverlenging (top Scrabble woord) op basis van “marriage” in Nan. Ik was (ben nog steeds) van mening dat dit minder rechtonzeker is dan “retirement” omdat België (ook Nederland) en Thailand bij verdrag wederzijds mekaars huwelijksrecht erkennen. Zoiets schept extra (verblijfs)rechten.

  De toemalige IO heeft me toen uiterst assertief bezworen voor “retirement” te gaan. Hij argumenteerde dat “marriage” voor ons beiden veel lastiger is: meer adminstratie, IO zelf niet bevoegd te valideren ( moet hogerop), nog eens terukomen na periode under cosideration, huisbezoek door immi, …

  Om spanning met die IO te vermijden en omdat ik + 800 K thb op de bank had volgde ik zijn advies. Tot op heden probleemloos ondertussen bij immi Uttaradit.

  Toch denk ik nog steeds dat “marriage” juridisch meer verblijfsrecht geeft indien ze hier op de onzalige zouden komen om farrang langverblijvers om één of andere irratinele reden buiten te willen werken.

  Alhoewel? Zijn er juridische zekerheden in een land waar de facto een militare junta de plak blijft zwaien?

  Dat zou voor mij en mijn Thaise vrouw (zoals voor veel langverblijvers) een ramp zijn want we hebben beide sterke banden (familiaal, vriendenkring, eigendom, financieel, …) in beide landen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website