Melding: Georgio

Betreft: Immigration Khon Kaen

Vandaag naar immigratie geweest in Khon Kaen voor 90dagen melding. Binnen enkele minuten was het al aan mij, ik gaf de beambte de nodige documenten en mijn paspoort de documenten werden gewoon opzij geschoven, er werd nog niet naar gekeken, gewoon er werd een nieuw aanmeldingsformulier in mijn paspoort geniet met nieuwe datum en klaar was kees.

Vraag mij af waarom moeten wij telkenmale deze formulieren invullen, terwijl ze alle informatie in hun computer hebben, maar owee als er een document ontbreekt, dan ben je de pineut


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

 

 

 

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “TB Immigration Info Brief 092/19 – Immigration Khon Kaen – 90 dagen melding (TM47)”

 1. Geertg zegt op

  Hier in Buriram heb je helemaal geen documenten nodig voor je 90 dagen melding. Alleen je paspoort.
  Ju hoeft dit zelfs niet persoonlijk te doen.

  • Adam zegt op

   Hallo

   U zegt dat u in Buriram woont. Ik ook (nabij Nang Rong) en zoek contact met Nederlandstaligen voor correspondentie. Indien je zin hebt, stuur me gerust een mailtje op woefiewoefie@gmail.com. Geldt uiteraard ook voor mensen die niet in Buriram wonen!

   Groet

   • Geertg zegt op

    Ik woon in Laplaimat. Heb hier veel Nederlandse en Belgische kennissen in Buriram.

    We komen regelmatig op vrijdag bij elkaar om wat bij te praten.

    Je bent van harte welkom.

    Ik stuur wel n mailtje wanneer en waar.

 2. Bz zegt op

  Hallo Georgio,

  Wist je dat je de 90 dagen melding ook via het Internet kan doen?
  Wel binnen de periode van 15 – 8 dagen voor de vervaldatum!

  https://extranet.immigration.go.th/fn90online/online/tm47/TM47Action.do

  Mvg. Bz

  • Victor zegt op

   Bekend maar helaas rammelt die site aan alle kanten. Veelal lukt het niet en verschijnt er een foutmelding……

 3. Christiaan zegt op

  Ik had onlangs dezelfde ervaring als Georigio maar dan bij de Immigratie in Tha Yang. In 4 minuten was ik weer buiten Wat mij steekt is, dat ik daarvoor 2 uur heen en 1½ uur terug moest reizen..

 4. HansNL zegt op

  Ik heb dezelfde ervaring in Khon Kaen.
  Zou zo maar kunnen zijn dat de voorschriften nog de oude papierwinkel eisen.
  De nieuwe methode is paspoort in de lezer, formuliertje in het paspoort prikken.
  En de volgens de voorschriften vereiste papierwinkel op de grote hoop werpen.
  Geheel in de wetenschap dat er niets mee gebeurt.
  Het zij zo, totdat ergens in de leiding iemand met genoeg macht de waanzin hiervan inziet.

 5. Paul zegt op

  Ik begrijp de frustratie t.a.v. de papierwinkel, maar ik wil wel even melden dat ik in Khon Kaen altijd heel vriendelijk ben behandeld. En vaak ook nog ongevraagd advies, bijvoorbeeld om een return permit meteen bij de extension te kopen. Die is nl net zolang geldig als de extension. Uiteraard een single na gebruik niet meer, maar het maakt niet uit wanneer je hem gedurende het jaar gebruikt. Scheelt weer een extra rit, of (misschien nog wel belangrijker) een hoop stress als je in een noodgeval op stel en sprong naar NL moet, bijvoorbeeld i.v.m. een overlijden. Dan heb je wel iets anders aan je hoofd.
  Dus wat mij betreft: De regels, daar moet je gewoon aan voldoen. De Papierwinkel: ik hoop dat dat minder zal gaan worden. De bezetting van Immigration Khon Kaen: Niets dan lof!

 6. Jacques zegt op

  In Jomtien Pattaya is dit al langer aan de orde. Ik ga al een paar jaar alleen met mijn paspoort en het daarin geniete formuliertje voor de nieuwe 90 dagen melding naar immigratie en overhandig dit paspoort en andere documenten zijn niet nodig. Lekker toch. Het gaat de goed kant op alhoewel het van mij wel afgeschaft mag worden. In Nederland is toen ter tijd ook de meldplicht afgeschaft, want had weinig meerwaarde omdat diegene die zich netjes melden niet de probleem groep betrof. Wel hield je met die meldplicht politiecollega’s in het gebouw die beter op ander wijze in te zetten waren. In Thailand is nog veel werk aan de winkel en actief de boer op gaan werkt resultaat gericht. Er is al veel informatie dat onderzocht kan worden, zodat het koren van het kaft gescheiden kan worden en de goeden niet onder de kwaden hoeven te lijden.

 7. ruud zegt op

  Ik neem aan, dat die papieren als bewijs bruikbaar zijn, op het moment dat er problemen zijn met de expat en zijn visum.
  Zolang ze maar bijhouden in welke stapel oud papier die formulieren zitten, kunnen ze die altijd weer terugvinden.
  Mogelijk ook, dat die formulieren later nog worden bekeken, bij een administratieve afdeling, dan kan de afhandeling bij de balie sneller gaan.

 8. theoS zegt op

  Bij Chonburi Immigration Jomtien hoef ik alleen maar mijn paspoort te laten zien voor de 90 dgn melding. Is al enkele jaren zo. Ik ga niet eens zelf maar laat het door mijn zoon doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website